Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Antikrist v těle Damiena Thorna je nyní na vrcholu sil a poznání a dychtí po vládě nad světem. Jeho jedinými nepřáteli je sedm mnichů, kteří se zasvětili Damienovu zničení a kteří mají posvátné meče ukované pouze k tomuto účelu. Damien je po nečekané sebevraždě velvyslance jmenován do jeho funkce. Na recepci velvyslanectví se seznámí s novinářkou Kate Reynoldsovou a později i s jejím dvanáctiletým synem Petrem. Ty zcela ovládne Kate se stane jeho milenkou a Peter apoštolem, kterého využívá při systematickém vyvražďování novorozených chlapců věří totiž, že na zem přišel znovu Kristus, a chce se ho tak zbavit. Mniši Damiena pronásledují - zvítězí dobro, nebo zlo? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (99)

zlabus 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně celkem překvapivě snesitelná záležitost. Po druhém díle, jenž jen recykloval díl první se tento díl snaží přinést něco nového, sice ubylo nápaditosti co se úmrtí týká, ale to celkem s přehledem vynahrazuje velice dobrý Sam Neil, který měl oproti svým dětským předchůdcům o poznání složitější roli a porval se s ní více než statečně. Pro mně tento díl v celkovém vyznění asi předčil díl druhý, i když dílu prvnímu se bohužel ani na hony nepřiblížil. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Dávam dve, hoci je to omnoho pozerateľnejšie ako dvojka. Už len kvôli Sam Neilovi. Film je to ale nudný, bez atmosféry a s prapodivnými úmrtiami, ktoré v rámci série pôsobia rovnako smiešne, ako v prípade druhej časti. Pritom táto časť má niekoľko dobrých nápadov - minimálne prisluhovači Satanovi do ktorých spadajú deti, sestričky, kňazi a úradníci je výborný motív, ktorý sa zaslúži aj o jedinú úzkostlivú scénu. Ale celá tá mytológia ohľadom Damiana je znova prostoduchá. Schopnosti z minulej časti pominuli. Protagonista tu nie je. Hoci sa o to niekoľko postáv pokúša a to čo zostáva je zase len Goldsmithova skvelá hudba. Dokonca aj to finále pôsobí ako z druhotriednej fantasy, než ako z hororu. Ďalej v tomto obludáriu nepokračujem. Prvý diel zostal neprekonaný a pochybujem, že by mu čokoľvek ďalšie mohlo jeho status zobrať, alebo čo som očakával, rozviť. A tie monológy Damiena o zmysle a novom svete. Argumenty jak trinásťročný opitý chalan. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Třetí "Omen" je pro mě zklamáním a nezachránil to ani jeden z mých oblíbených herců - Sam Neill. Film vzbuzuje spíše nudu než strach, Damien je akorát slizký kariérista a jeho postava ani tak neděsí, jako opruzuje. Jeho oponenti mi zcela vyletěli z paměti, souboj dobra se zlem mi byl tentokrát ukraden (no, svého psa jsem chtěla pojmenovat Damien, takže antikrist měl asi přece jen vyhrát:-)). Škoda, ráda bych viděla důstojnější završení výborného "Omen" a velmi slušného "Omen 2". 40% ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Tohle uz bylo jine nez prvni dva dily. Dokud byl Damian maly, pocit jakesi tajemne temnoty, ktera ho doprovazi, byl uveritelny a znepokojujici. Tady uz je mu 32 a rozviji sve politicke ambice, jelikoz byznys uz ma rozjety dostatecne. Jenze ta umrti, ktera zde autori vymysleli, uz jsou kdyz ne vylozene hloupa, tak minimalne divna a nesmyslna. Scenar mi prisel celkove jaksi amatersky a rozvlacny. Vubec jsem napr. nepochopil udalosti kolem Asuanske prehrady. V 70. letech, kdyz ji dostaveli, to byla aktualita a jeden z milniku Studene valky, dnes to nikomu nic nerekne. Rovnez Damianova angazovanost v jakesi organizaci mladeze pod OSN byla nedovysvetlena. Cele to ma zkratka asi dotvaret snahu o postupne ovladnuti sveta, ale nepusobi to ani desive, ani presvedcive. V jedne casti to dokonce temer okopirovalo francouzskeho Fantomas kontra Scotland Yard (1967), takze to pro me vyznelo spis komicky. Nastesti mlady Neill se vzhledove i grimasami na tuhle roli hodi fakt vytecne, ackoli mu scenariste do ust vlozili vcelku pitome, nezajimave a pozmenene repliky o Apokalypse. Bylo ale usmevne sledovat, co delal, nez se rozhodl vyhrabavat dinosaury pro Hammonda :-D ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Omen III nie je zlý, no Sam Neill mi ako Antikrist absolútne nesadol a pôsobil nepresvedčivo. V treťom pokračovaní sa v plnej paráde nepredviedol ani Jerry Goldsmith, hoci stále sa jedná o výborný podmaz, absentuje výrazný hudobný motív, ktorý by sa vryl do pamäti, ako to bolo v predchádzajúcich dvoch dieloch...Celkovo sa dá povedať, že séria Omen má klesajúcu tendenciu, napriek tomu aj tretie pokračovanie je dobré a fanúšikovia Damiena budú aj tentokrát spokojný:))) ()

Galerie (38)

Zajímavosti (15)

  • Herec James Mason byl sponzorem produkce pro herce Sama Neilla (Damien). Mason původně navrhl producentům filmu, aby se na Neilla podívali. Producent Harvey Bernhard nechal Neilla letecky dopravit do Londýna na konkurz, který Mason zaplatil. Neill později Masonovi letenku proplatil. Neill při svém výkonu a vykreslení postavy využil některé Masonovy manýry. (Johnny.ARN)
  • V úvodu pořadu „World in Focus“ Damien (Sam Neill) uvádí, že společnost Thorn Industries převzal v roce 1971 a že ji vede již sedm let. Jeho dřívější rozhovor s prezidentem však stanovil aktuální rok 1982, nikoli 1978. (Johnny.ARN)
  • Damien při rozhovoru s prezidentem prohlásí, že za dva roky bude rok 1984, takže je rok 1982. Pokud je tomu tak, pak Přichází Satan! (1976) by se měl odehrávat v padesátých letech, nikoliv v roce 1976, jak tomu zřejmě je. To by mohlo být způsobeno tím, že producenti a studio v té době nepočítali s pokračováními a s tím spojenou časovou osou. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama