Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrozná zpráva se šíří světem! Na Zemi nastala obleva. Led taje, a jestli zvířata nepřejdou na konec údolí, kde je prý velká loď, všechna se utopí. Za záchranou jdou společně mamut Many, lenochod Sid a tygr Diego. Každého sužuje nějaké trápení. Many má obavu, že je poslední svého druhu, Sida trápí, že k němu nikdo nechová respekt, a Diego, i když je to tygr, který se nikdy ničeho nebojí, se bojí vody, protože neumí plavat. To se ale snaží před ostatními utajit... Cestou potkají dva vačičáky s jejich sestrou Ellie. Many se začne radovat, protože jejich sestra je mamutice. Má to ale jeden malý háček, ona si myslí, že je vačice, a jen tak si to nechce nechat vymluvit. Když už Ellie konečně pochopí, že asi vážně není vačice, nechce zase s Manym nic mít. Jenže to by nebylo to nejhorší: zdá se, že putovníci už nedojdou cíle, uvízli na plujícím ostrůvku... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (543)

tron 

všechny recenze uživatele

„Blahoželám. Už vieš trepať blbosti aj v cudzom jazyku.“ Toto ma strašne nudilo a dole klobúk dávam v podstate azda len za hororovú prvú scénu s vodnými obludami a dojemnú retrospektívu odpovedajúcu na absurdnú otázku, prečo si o sebe 9-tonový mamut myslí, že je vačica. Prvá Doba ľadová ma svojho času v kine fakt bavila (4*), ale pokračovanie nevyšlo. Nielenže mi pripadali otravní starí známi, ale nudili ma aj nové postavy. Príbeh... aký príbeh? Tam, kde v stredobode záujmu minule stála road movie s batoľaťom, prichádza v dvojke... vlastne ani nič. (útek pred topiacimi sa ľadovcami je skôr námet, než scenár). Namiesto toho zbytočné postavy (Scrat prekonal prerod á la Ripleyová), zbytočné scény (národ mini-lenochodov) a zbytočné akčné scény (ktoré sú nezaujímavé, lebo sa o nikoho nebojíme, lebo samozrejme v rodinnom filme nesmie nikto zomrieť, čo ostatne neslávne proklamovalo už finále jednotky, pamätáte?). ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Co si budeme namlouvat, dvojka není tak vtipná a svěží v nápadech jako jednička. Celá pouť před potopou je hlavním tématem, i když časté vsuvky s veverkou jsou geniální. Bohužel, ona hlavní část hodně pokulhává a nebýt pár svěžích scének, byla by to nuda k ukousání. Takto alespoň tento animák pobaví a to z velké části právě díky veverce. [Přesná stopáž: 89 min] ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Jednotka bola dosť o ničom, ale veľmi zábavná (dal som 4*). Dvojka je úplne o ničom a minimálne zábavná (zachraňuje ju iba veverička). Animácia je výborná (až na tú veľkú vlnu), zvuk praskania ľadu parádny, no scenár - od hlášiek, cez vtípky až po využitie potenciálu roztomilosti postavičiek - patrí do podpriemerných vôd béčkových animákov, premiérovaných na DVD. Pri megaprojekte ako Ice Age 2 je to zarážajúce. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

V podstatě to samé co jednička - putování z bodu A do bodu B prokládané "napínavými" balancováními na pohyblivých ostrůvcích a hašteřivou mamutí linkou. Asi jsem od dvojky se starými známými čekal něco trochu komplikovanšjího než takhle přímočaře narýsovaný výlet; Přestože slovní přestřelky pořád fungují a Scrat je naprosto neodolatelný, právě kvůli scénáři nemůžu jít výš. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film bych zhodnotil jedinou větou - Veverka nezklamala!!! Na ní jsem se těšil nejvíce...ale jedna veverka film neudělá. Dvojka už není tak vtipná jako jednička, ale rád a se zaujetím jsem se na ní koukal hlavně když se tam objevili mezivstupy veverky s jejím ořechem. Zpracování je taky stále na velmi vysoké úrovni. Celkově to není zklamání ani zdařilé pokračování...spíše zlatý střed. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (13)

  • Osmdesátimilionový animák debutoval (31. 3.-2. 4. 2006) s obratem 68 mil. amerických dolarů, což bylo jen o něco méně, než utržili Úžasňákovi (2004) a Hledá se Nemo (2003). Celkový obrat v Severní Americe se vyšplhal na 195,3 milionu (a překonal tak 176,3 mil. prvního dílu), celosvětový pak na 667,1 mil. (imro)
  • Ve filmu byla jediná role, o jejímž obsazení bylo jasno ještě před jejím vytvořením. Byla to mamutice Ellie, o které se už od počátku vědělo, že by jí měla namluvit Queen Latifah. Jinak se nejdříve vytvářely postavy a až pak se uvažovalo, kdo by je mohl namluvit. (duklak2)

Související novinky

Hollywoodští skladatelé v Praze

Hollywoodští skladatelé v Praze

18.04.2015

Hned několik světových premiér obohatí program 4. ročníku festivalu Film Music Prague. V rámci koncertu s názvem Hudba Hollywoodu zazní 23. dubna ve Dvořákově síni Rudolfina hudební ukázka z… (více)

Po Době ledové přijde Obleva

Po Době ledové přijde Obleva

24.10.2005

Studio Fox si prvním dílem Doby ledové přišlo na vcelku slušný peníz. Práce na jejím pokračování jsou v plném proudu, i když nad celým projektem bdí pouze polovina původní režisérské dvojice Carlos… (více)

Reklama

Reklama