Reklama

Reklama

Obsahy(1)

William Shatner, Leonard Nimoy a zbytek posádky Enterprise opět ovládnou oblohu v dalším díle Star Treku. Je 23. století a záhadná cizí mocnost ohrožuje Zemi prostřednictvím ničení atmosféry a vypařování vody z oceánů. Kirk a jeho posádka musí cestovat zpět do San Franciska do roku 1986, kde musí najít podstatu tohoto ničení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

neoBlast 

všechny recenze uživatele

[Druhé zhlédnutí] Kdo by to byl řekl, že výlet intergalaktického proutníka Jamese T. Kirka tentokráte do 20. století, za účelem dovezení světospásného párečku velryb, bude tak zajímavý. Napínavý či vícerozměrný v žádném případě, ale zase zábavný s vynikajícím komediálním timingem. 80 % ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Cestu domov som videl dvakrát. Na ten prvý ma skoro vôbec nezaujal. Chápete, ťažká nostalgia, zostarnutie filmu v každom jeho aspekte a dej, odohrávajúci sa netradične na zemi. Na ten druhý krát mi ale tieto spomenuté veci pripadali naopak ako jeho klady, ponoril som sa do scenára a potešila ma aj milostná vsuvka. Ak sa Star Trek neberie úplne vážne, je to asi lepšie, pretože fóry a hravý príbeh obecne nestarnú, zato triky a výprava rokov už dnes dávno minulých áno. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Obvykle mám nedůvěru ke sci-fi, kdy z budoucnosti přiletí do přítomnosti. Většinou je příčinou takové časové pouti nedostatečný rozpočet. Zde to ale klaplo nad očekávání dobře a neměl jsem pocit, že bych byl nějak ochuzen. K fenoménu Star Trek zde přibyl humor a musím říct, že to zafungovalo. Konfrontace budoucnosti s přítomností funguje. Krom toho je zde nezpochybnitelný ekologický aspekt, jež nelze smést ze stolu s tím, že je to agitka. Problém s vymřením velryb je reálný a verlybáři jsou skutečný lidský póvl. Lovit druh až k jeho vyhynutí není logické - tato replika je asi tou nejlepší z celého filmu a je i po letech strašně moc výstižná. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zakoncenie volnej trilogie tentoraz pojali v komedialnom style. Hlavna zapletka je blazniva asi ako väcsina zapletiek o cestovani v case, ale aspon sa nezabudlo aj na nejaku myslienku. Aj Greenpeace by mala radost. Ziadny zaporak sa tentoraz nekona rovnako ako suboj hviezdnych korabov. Zasadenie nasich oblubenych postav do roku 1986 je zdrojom mnozstva vtipnych scen. Nielen neustale spickovanie medzi Kirkom, Spockom a Kostrom, ale konecne dostanu poriadny priestor aj ostatni clenovia posadky a kazdy z nich tu zaziari jak v komickej scene, tak zaroven maju vyznam aj pre pribeh. Na môj vkus je to malo sci-fi a vo vesmire sa to odohrava minimalne. Dokonca sa to snazili vykompenzovat opakovanim sceny vybuchu Enterprise z minulej casti. Takisto hudba je tentoraz dost odlisna. Menej typicky Star Trekovska. Trikova stranka je stale slusna. Tazke vysledkom je skôr komedia so Star Trekovskou posadkou, ktora ani na chvilu nenudi, ale ja mam radsej tie viac sci-fi diely s poriadnym dramatickym nadychom. 7/10. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Jednoznacne nejzabavnejsi Star Trek film. Misty uz to brousi do sfery regulerni komedie, ale velmi povedene a zaroven je zde kreativne star trekovsky zobrazeno ekologicke poselstvi pro planetu zemi skrze galaktickou velrybi komunikaci. Spock na reziserske stoliccce tedy tentokrat boduje naplno. 9/10 ()

Galerie (65)

Zajímavosti (32)

  • Trikové efekty opět zajišťovala společnost Industrial Light and Magic. Zobrazené velryby ve filmu jsou jen modely. (WolfR)
  • Leonard Nimoy byl angažován jako režisér tohoto pokračování velmi brzy, a to dokonce ještě dříve, než se třetí díl dostal do kin. Vedení společnosti Paramount bylo spokojeno s jeho režisérskou prací na na filmu Star Trek III: Hledání Spocka, takže dostal pro své představy a návrhy k snímku zcela volnou ruku. (WolfR)
  • William Shatner se natáčení tohoto pokračování nechtěl zúčastnit. Natáčel právě seriál T.J. Hooker (od r. 1982), jehož sledovanost nečekaně vysoce stoupla. Nebyl rovněž spokojen se svým honorářem a žárlil na režisérské úspěchy svého kolegy Nimoye. (WolfR)

Reklama

Reklama