Reklama

Reklama

Obsahy(1)

William Shatner, Leonard Nimoy a zbytek posádky Enterprise opět ovládnou oblohu v dalším díle Star Treku. Je 23. století a záhadná cizí mocnost ohrožuje Zemi prostřednictvím ničení atmosféry a vypařování vody z oceánů. Kirk a jeho posádka musí cestovat zpět do San Franciska do roku 1986, kde musí najít podstatu tohoto ničení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

PKD 

všechny recenze uživatele

Squellý zářez do série TOS filmů, kde je vidět, že se Spock od předchozího filmu hodně zlepšil, jako rejža;-) Námět jest klasický ST. Hudba je bezchybná a dnes jsem již zcela přesvědčen, že totálně připomíná stylově právě TOSku, záměrně. A i když (jak jsem již zmínil jinde) nemusím moc humor ve ST (obecně vůbec v SF žánru), tak tady je v podstatě...bez chyby a některé scény jsou dávno pro trekisty, doslova...kultovní. Já osobně považuji za vrchol, rozhovor McCoye se Spockem, když odletí z Vulkánu. To nemá chybu! Nebo, nadávající kpt. (pardon, tady ještě admirál) Kirk na taxikáře a samoz., slavná scéna v autobuse. :))) A navrch, sympatická Katka Hicksová, která za pár let bude kupovati od bezďáka, jistou panenku s Karlem Lee Rayem uvnitř. :))) ()

yakoob 

všechny recenze uživatele

Zatím nejlepší film z těch starších dílů Star Treku...Střed technologií je vždycky největší sranda (Klingonský křižník a rybáršká loď)...Spock a jeho chvat - to nemělo chybu!!..Vždycky mne fascinovaly ty přiběhy, kdy lidé z budoucnosti přicestují do minulosti a natřou nám to se vším všudy...Taky bych chtěl někdy vrátit čas, byť jen o pár minut, ale vím, že takový luxus si může dovolit jenom naše scénaristická fantazie... ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Guessing is not in my nature. Spock chladne a solí hlášky, Kirk se rozohňuje a v příjemně osmdesátkovém duchu toká s bioložkou a Star Trek získává inspiraci a s ní naštěstí i kvalitu. Paradoxně ale tam, kde málem taxikář přejede admirála, z Čechova dělají špióna a McCoy nadává doktorům. To všechno dává dohromady nejlepší díl, ale zároveň nutí přemýšlet, jestli lze podobně nápaditý výlet kvalitativně zopakovat. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Jednoznacne nejzabavnejsi Star Trek film. Misty uz to brousi do sfery regulerni komedie, ale velmi povedene a zaroven je zde kreativne star trekovsky zobrazeno ekologicke poselstvi pro planetu zemi skrze galaktickou velrybi komunikaci. Spock na reziserske stoliccce tedy tentokrat boduje naplno. 9/10 ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Velmi zábavný díl, který dnes ocení zejména fanoušci IT Crowd (Hello, computer?:-) Tento díl jsem při jeho českém vysílání nezachytil (ráno jsem musel do školy a v osm jít spát, grrr, ještěže už je to dávno pryč:-) a tak jsem si jej s radostí zopákl při příležitosti Abramsova restartu. Víc snad ani není třeba co říct, snad jen, že hrátky s časem zbožňuji:) ()

Galerie (65)

Zajímavosti (32)

  • Herci nosili pod oblečením ještě ochranný oděv proti chladnému počasí, přesto se mnozí během natáčení nachladili. (WolfR)
  • Natáčení začalo v únoru 1986. Mnoho scén vzniklo na parkovišti u filmového studia Paramount. (WolfR)
  • Výrobní náklady čtvrtého pokračování činily okolo 23 milionů amerických dolarů. Svými třžbami je daleko překonal a docílil větších zisků než první film z roku 1979. (WolfR)

Reklama

Reklama