Reklama

Reklama

Obsahy(1)

William Shatner, Leonard Nimoy a zbytek posádky Enterprise opět ovládnou oblohu v dalším díle Star Treku. Je 23. století a záhadná cizí mocnost ohrožuje Zemi prostřednictvím ničení atmosféry a vypařování vody z oceánů. Kirk a jeho posádka musí cestovat zpět do San Franciska do roku 1986, kde musí najít podstatu tohoto ničení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Až mě překvapilo, jak mě tenhle snímek bavil. Nemám moc rád příběhy o tom, jak se cestuje v čase, a v případě "Star Treku" mi to celkově znělo divně, ale tady se podařilo spojit humor, poselství a známé postavy do celku, který je zábavný a funkční a ani vám nebude vadit to silné ekologické poselství, které si to s sebou nese. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Mám jisté podezření, že kdybych nastartoval svůj skútr, přidal plyn na Warp 10 a střihnul to kolem Slunce lehce zleva, tak bych neomylně přistál v 18. století a působil tam dojmem futuristického idiota. Stejně jako Kirkova posádka ve 20. století, když nezná peníze, nechápe dopravní předpisy ani kvalitu zdravotnictví a naivně se táže po aktuální poloze jaderných lodí. Je to neskutečná zábava, zejména Spock s McCoyem hláškují celý film a kdyby mi zvuky sondy lehce netrhaly uši, tak bych pro záchranu plejtváků udělal rozhodně víc, než v budoucnosti hodlám udělat. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Spock tentokrat ako reziser filmu nam ukazal Star Trek trosku v inej podobe, na aku sme boli zvyknuti, teda skor v takom nezvycajnom, komedialnom obale. Nie kazdemu to mohlo sadnut a ja sam som premyslal nad tym, ci mu dam 3 alebo 4 hviezdicky, ale bavilo ma to, takze predsa len za 4. ________ William Shatner - (Kirk) +++ Leonard Nimoy - (Spock) +++ DeForest Kelley - (McCoy) +++ James Doohan - (Scotty) +++ George Takei - (Sulu) +++ Walter Koenig - (Chekov) +++ Nichelle Nichols - (Cmdr. Uhura) +++ Jane Wyatt - (Amanda) +++ Catherine Hicks - (Dr. Gillian Taylor) +++ ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Po First Contactu jednoznačně nejlepší film nabušený neuvěřitelnými gagy a hláškami (Chekova pobíhajícího po San Franciscu asi už nebudu připomínat). Film vsadil na odhlečenou notu a té se drží po celou dobu. Máme možnost vidět ST z trochu jiné polohy- a to polohy komické. Zajímavost: Scéna, kdy se Čechov ptá policistů nebyla nahraná. Policisté jsou oba skuteční a v rámci autenticity scény jim předem nikdo neřekl, že se zde točí film:-) ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Otvorene povedané... neznášam takýto druh filmov: Vesmírna loď. Potrebujeme veľryby. Vráťme sa v čase a hľadajme veľryby. Toto srátka nie je sci-fi. Chce to byť akoby paródia, ale takmer vôbec to nie je vtipné. Ako hodinová epizody ANDROMEDY by sa tomu čo-to dalo odpustiť, ale ako serózny film z univerza ST je to bieda. Natočené to nie je zle, aj hudba a triky sú slušné, ale čo z toho, keď celý film je trápny... ()

Galerie (65)

Zajímavosti (32)

  • Původně měla poručík Saavik (Robin Curtis) v důsledku událostí na planetě Genesis se Spockem (Leonard Nimoy) otěhotnět. Leonardu Nimoyovi se to ale vůbec nelíbilo, a tak byla tato událost ze scénáře vyškrtnuta. (WolfR)
  • Leonard Nimoy byl angažován jako režisér tohoto pokračování velmi brzy, a to dokonce ještě dříve, než se třetí díl dostal do kin. Vedení společnosti Paramount bylo spokojeno s jeho režisérskou prací na na filmu Star Trek III: Hledání Spocka, takže dostal pro své představy a návrhy k snímku zcela volnou ruku. (WolfR)
  • Natáčení začalo v únoru 1986. Mnoho scén vzniklo na parkovišti u filmového studia Paramount. (WolfR)

Reklama

Reklama