Reklama

Reklama

Ray Keene (John Cusack), otec na výletu s dospívajícím synem, se snaží předat nájemného zabijáka Franka Cordella (Morgan Freeman) spravedlnosti. Bohužel však musí spojit síly, aby unikli vrahům, kteří je honí v divočině. Podaří se jim uniknout nebo jejich mrtvá těla bude okusovat divoká zvěř? Režisér Bruce Beresford a herec Morgan Freeman spolupracují již podruhé, po oscarovém Řidiči slečny Daisy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

Jamal 

všechny recenze uživatele

Bylo to vcelku dobré. Sice jsem moc Johnu, který hrál Raya Keena nevěřil - hlavně té jeho tvrdohlavé bojovnosti a odhodlanosti, když na ruce nosil růžovej náramek na památku své zesnulé ženy. Drží jednoho zločince s pistolí v ruce a pak má komentář k slezení skály do kterého ho navádí jeho syn. To mi nějak nesedělo. Když se někdo chová jako hrdina, tak alespoň za každé situace a ne jednou jo, pak zase ne. Druhá půle filmu už ale nabrala lepší spád a dalo se alespoň na něco dívat, i když ten spadnutý vrtulník, a v něm všichni tři zločinci bez žádné újmy na zdraví - to se mi taky nějak nezdá ( ani škrábanec, nějaké to kulhání, prostě nic ). Každopádně z Morgana, který hrál Franka Cordella se dalo vymáčknout také více - asi se šetřil na Božského Evana. (( :: ()

Luqi 

všechny recenze uživatele

Pre mňa 2 herecké prekvapenia: Na Cusacka sa konečne dalo dívať a Freeman konečne dostal rolu zápornej postavy (potom sa to nejako zopsulo a z Freemana sa vykľul dobrosrdečný nájomný vrah, omg) .............. Čo sa týka scenára, z nie až tak zlého námetu sa stala úplná fraška - tak najskôr Freeman zabije syna podnikateľa aby ho dostal na pohreb kde ho môže odstrliť a potom sa nám tvrocovia snažia nahovoriť, že veď on je vlastne dobrý vrah, veď zachránil chlapca a tá obeť - podnikateľ bránil pokroku, tak si zaslúžil zomrieť. A an záver, scéna, kedy Freeman príde za agentkou FBI v úlohe ochráncu toho, kto sa ho snažil vydať FBI, to som akože nevidel................ ()

Reklama

e-arthworm 

všechny recenze uživatele

Dle mého neprávem zavrhovaný film. Akce je zde pravda pomálu a věřím, že části divácké obce může poměrně dlouhé nahánění hlavních postav lesním porostem připadat nudné a nezáživné, ale mě dokázal snímek vtáhnout do děje. Kombinace atraktivního prostředí, postupně houstnoucí atmosféry, určité míry napětí a charismatického, decentně hláškujícího Freemana mi doopravdy sedla. Cusacka příliš nemusím, ale tady zahrál více než obstojně. Záporáci poněkud prazvláštní; na jedné straně likvidují "vedlejší" postavy jako na běžícím pásu, však v konfrontaci s ústředními hrdiny jsou najednou impotentní až běda :-) Zbylé postavy vč. Cusackova syna a jejich nové známosti jsou pouze do počtu. Úplný závěr bych si dokázal představit lepší (efektní odstřelení zrádné agentky by jistě působilo věrohodněji než Freemanova výhrůžka), ale celkově byl pro mne tento film příjemným překvapením. "Nemusím pomáhat. Já jsem ten zlej." ()

sirrgulo 

všechny recenze uživatele

Nakonec ani přítomnost Freemana a Cusacka nedokázala z tohoto filmu udělat nic extra. Zajímavá byla snad jen deštivá noc se slízáním hory. Pronásledovatelé jsou vskutku neuvěřitelní, bývalí vojáci a mají problém slézt pár šutrů. Nejsou schopní v noci přepadnout chatu s hlavními hrdiny, jednoduše nedokážou udělat nic co bych od vycvičených vojáků čekal. Pár zajímavých hlášek film nezachrání. ()

Šmoula 

všechny recenze uživatele

Nevím, do čeho se to zase nechal zatáhnout Morgan Freeman, ale neudělal dobře. Tak trochu to bylo jako Walker Texas Ranger, přesně jako jeden díl… Nápady jako jít lesem, když jsou pronásledovaný smečkou zabijáku je strašně ohraný. Ještě aby dodali trochu napětí, tak muselo pršet a být bouřka…. To byla spíš komedie. Ani žádný herecký výkony nemůžu hodnotit, jelikož furt chodili akorát za sebou v lese jako nějaká školka, co jde na šišky. Jeden herec byl originální, to ten, co měl pořád na sobě sluchátka a poslouchal v lese vážnou hudbu. Jenže to bylo dost ubohý. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně, kdy Major Frank Carden (Morgan Freeman) vyleze promáčený z řeky, je celý mokrý. Hned v dalším záběru je ale jeho sako zcela suché. (Pepinec)

Reklama

Reklama