Reklama

Reklama

Ray Keene (John Cusack), otec na výletu s dospívajícím synem, se snaží předat nájemného zabijáka Franka Cordella (Morgan Freeman) spravedlnosti. Bohužel však musí spojit síly, aby unikli vrahům, kteří je honí v divočině. Podaří se jim uniknout nebo jejich mrtvá těla bude okusovat divoká zvěř? Režisér Bruce Beresford a herec Morgan Freeman spolupracují již podruhé, po oscarovém Řidiči slečny Daisy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Nebyt ustrednej hereckej dvojice, islo by o nicim zaujimave becko, konciace priamo na DVD. Cusack a Freeman sa nijakym mimoriadnym sposobom nejdu pretrhnut a odvadzaju len svoj klasicky dobry standard. Kontrakt nepredstavuje ziadny povinny kusok, skor nieco na "vypinackove" odfuknutie, co zodpoveda aj tomu, ze po filmovom vikende som mal velky problem spomenut si, ze som vobec Kontrakt pozeral.2,5/5* ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Když tenhle trapný pokus o thriller začínal, doufal jsem kvůli obsazení a lesnímu prostředí přinejmenším v příjemnou oddechovou zábavu. Smůla. Už v momentě, kdy mi byla do ksichtu vypálena vysokorazantní střela v podobě domácího dramatu tatíka a pubescentního synka, jsem větřil průser. Rodinka si jede uklidnit situaci do lesa, kde shodou náhod a nehod naráží na nebezpečného zabijáka Cordella. Ten je spoutaný a neozbrojený, tak proč ho nevzít s sebou a neodevzdat spravedlnosti. Hm. V patách jsou jim samozřejmě Cordellovi vojensky cvičení společníci, kteří na jednu stranu vyčenichají i hovno sépie v Atlantiku, na druhou stranu nezvládnou infiltraci horské chatky, v níž se prchající skupinka ukrývá. Do toho posloucháme extrémně suché, nudné a ohrané dialogy, občas se (bohužel) dokonce pokoušející o vtip, nemluvě o zvratech, které probíhají stylem: "Cože? Mám ho zabít? Dostanu půl milionu? OK, jdu na to." A co měla znamenat ta scéna, kdy tři uprchlíci slézají v lijáku téměř kolmou skalní stěnu? Nevěrohodnost a příšerná nuda. Džon Kusák evidentně pozdě poznal, do čeho se namočil, takže preventivně nosí celý film jeden obličej s výrazem "nechte mě, nemůžu za to". 2/10 jen a pouze za přítomnost Morgana Freemana. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Docela utrpení pro někoho, kdo od podprůměrného akčního snímku čeká alespoň nějakou tu akci. Ano, ta tu byla, jenže naprostou většinu děje naproti tomu zaplnilo nezáživné cestování hrdinů a jejich protějšků lesem z bodu A do bodu B, a to moc velká sranda nebyla. Mohlo z toho být takové napůl psychologické drama, kdyby Cusackovi scénář dovolil používat více jeho jazyk, než jen občasné tvrďácké pohledy střídané jiskřičkami v očích. Takto téměř všechny situace zachraňuje charismatický Morgan Freeman, který snad v žádném filmu nemůže být špatný. Jeho role inteligentního chlapíka, který poctivě plní veškerá svá předsevzetí a pracovní "úkoly" tak pro mne nakonec zůstane jediným výraznějším plusem jinak hrozného filmu. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 6/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Kamera 6/10/// PLUS: Morgan Freeman, napínavé, dobrá atmosféra a vývoj, zajímavé postavy a vztahy mezi nimi, jejich chování bylo poměrně uvěřitelné MÍNUS: akce mohla být nápaditější, casting hvězdněji vybraný (ve vedlejších rolích), zároveň film se mohl vydat mnoha směry a vybral si směr nejvíce předvídatelný, třeba že chování postav je celkem uvěřitelné, vývoj situací už o něco méně, je to víc filmové než reálné/// Shrnutí: Já jsem docela spokojený. Děj mě zaujal a byl jsem jím poměrně pohlcen. Nebyla to nikterak náročná filmařina a prakticky stejný námět i provedení jsme už viděli mnohokrát, ale pokud máte tento žánr rádi, tak proč ne./// Celkem 63%/// ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Preboha čomu sa to upísal Morgan Freeman? Vo veku 69 rokov behá po hlbokých lesoch, skáče cez rokliny, zlieza strmé skaly a to všetko prosím pekne v drahom obleku, polobotkách a s putami na rukách. Stal sa totiž zajatcom Johna Cusacka, ktorý si tu zahral podstivého občana, odhoblaného fotríka, učiteľa telocviku, z ktorého sa vykľuje poriadný tvrďák. No úplna kravina. Myslel som, že „Kontrakt“ bude zaujímavý politický thriller, ale nie je to nič iné ako len tuctová, akčná blbosť s hrozne hlúpym scénarom. Tento film nie je hodný herca takého formátu ako je Freeman. Neviem čo ho primälo, aby prijal úlohu v tomto béčkovom snímku. * ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně, kdy Major Frank Carden (Morgan Freeman) vyleze promáčený z řeky, je celý mokrý. Hned v dalším záběru je ale jeho sako zcela suché. (Pepinec)

Reklama

Reklama