Reklama

Reklama

Tančím, abych žil

  • USA Take the Lead (více)
Trailer

Obsahy(1)

Škola, kterou vede ředitelka Augustine Jamesová, se potýká s nedostatkem peněz i s kriminalitou studentů. Navštěvují ji děti z chudých poměrů a ředitelku velmi pobaví, když za ní přijde bývalý profesionální tanečník Pierre Dulaine s návrhem vyučovat žáky společenskému tanci. Pierre má svou vlastní akademii, kde učí tančit bohaté. Byl svědkem, jak jeden student rozmlátil ředitelce auto, a rozhodl se pro zlepšení jejich společenského postavení. Augustine mu dá šanci, protože stejně potřebuje dozor pro delikventy, a zavede ho do odloučené místnosti, kde si žáci dělají, co chtějí. Pierre je chce naučit klasickým společenským tancům, ale mládež holdující hip-hopu ho zpočátku přijímá se značným despektem. Jeho obětavost v mladičkých tanečnících postupně probouzí zájem i inspiraci. Krok za krokem se jim daří propojit klasický tanec s jedinečným hip-hopovým tanečním stylem a hudbou. Účast na prestižní taneční soutěži je jen jedna část společného úspěchu. Na tanečních hodinách je učí respektu, toleranci i sebedůvěře... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (199)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Od všeho trochu - Hříšný tanec, Tanec v srdci, Sestra v akci, Nebezpečné myšlenky, Nežádej svůj poslední tanec, Smím prosit? a mnoho dalších slaďáků, které čerpají z kontrastu lásky k tanci a outsiderství. To všechno lze znovu najít v novém balení s Antonio Banderasem v hlavní roli. Čili staré téma zas a znovu a záleží jen na vás, jestli máte právě chuť mít opět víru v lepší zítřky. ()

hallelluja 

všechny recenze uživatele

Tango!! Ak ste klikli na odkaz, práve ste zhliadli najlepšiu scénu filmu (a zistili, že aj plochá hruď vie byť sexy... je to v sebavedomí!!). Ak si chcete užiť "skutočný" príbeh plný klišé o tom, ako sa zo zlých výrastkov stanú zodpovední mladí dospelí, pozrite si aj ten zvyšok. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Take The Lead - nová vůně od Rexony - tak naivní crossover Sestry V Akci 2 a Nebezpečných Myšlenek jak jen žena-režisérka může být. Možná bych se radši otrávil tím titulním homonymním olovem, než abych ty skoro dvě hodiny absolvoval ještě někdy znova. Banderasovo nesporné charisma nemůže přebít předvídatelnost a naivitu scénáře, a i když film disponuje zajímavou hudbou, nedokázala jinak zkušená klipařka pozvednout tuhle slaboučkou látku na něco, co by stálo za to vidět. I v žánru tanečních "filmů" je toho spousta, co stojí kvalitativně výš. Za to, co provedla s nesporně pozoruhodným životním příběhem skutečného "sociálního pracovníka" a tanečního instruktora Pierra Dulaineho, by si naopak spíš zasloužila nakopat stepařskými botkami. 50% ()

Michi88 

všechny recenze uživatele

Další z řady snímků, kde se někdo ujme děcek (většina z nich černoši), které jsou jednou nohou v kriminále a z chudších čtvrtí, začne je něčemu učit a nakonec v tom zaznamenají úspěch. Tentokrát si tento úkol na svá bedra vzal Antonio Banderas, který zrovna mezi mé oblíbence nepatří. Film nenadchne a ani neurazí, spíš jenom trochu nudí. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Nesnáším Antonia Banderase, který umí jenom tři výrazy. Truchlící, rádobynadšený a neutrální. Hraje asi jako já na housle, takže nijak. Celkově příběh je šíleně nudný, milionkrát viděný, tohle je jenom taneční upgrade verze zpívající Sestry v akci. Abych nezapomněla, to vášnivé tango Banderase s tou "sexy" tanečnicí bylo vášnivé asi jako sodovka. Ta jediná hvězdička je za to tango ve třech. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (4)

  • Původně Antonio Banderas roli Pierra odmítl poté, co si přečetl scénář a dozvěděl se, že je celý film o tancování. Producenti ho poprosili o pár minut, že mu námět vysvětlí. Potom, co si námět poslechl, zhlédnul dokumentární film na toto téma a setkal se se skutečným Pierrem, roli přijal. (Cheeker)
  • Ve filmu se jako jeden z porotců mihne i Pierre Dulaine. (Karlos80)
  • Herci spolupracovali s Pierrem Dulainem, aby se správně naučili jeho tanečí kroky. (Karlos80)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno