Reklama

Reklama

Tančím, abych žil

  • USA Take the Lead (více)
Trailer

Obsahy(1)

Škola, kterou vede ředitelka Augustine Jamesová, se potýká s nedostatkem peněz i s kriminalitou studentů. Navštěvují ji děti z chudých poměrů a ředitelku velmi pobaví, když za ní přijde bývalý profesionální tanečník Pierre Dulaine s návrhem vyučovat žáky společenskému tanci. Pierre má svou vlastní akademii, kde učí tančit bohaté. Byl svědkem, jak jeden student rozmlátil ředitelce auto, a rozhodl se pro zlepšení jejich společenského postavení. Augustine mu dá šanci, protože stejně potřebuje dozor pro delikventy, a zavede ho do odloučené místnosti, kde si žáci dělají, co chtějí. Pierre je chce naučit klasickým společenským tancům, ale mládež holdující hip-hopu ho zpočátku přijímá se značným despektem. Jeho obětavost v mladičkých tanečnících postupně probouzí zájem i inspiraci. Krok za krokem se jim daří propojit klasický tanec s jedinečným hip-hopovým tanečním stylem a hudbou. Účast na prestižní taneční soutěži je jen jedna část společného úspěchu. Na tanečních hodinách je učí respektu, toleranci i sebedůvěře... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (199)

chrispe 

všechny recenze uživatele

Fajn... fešný vdovec-gentleman začne učit problémové mladistvé tancovat. Ze začátku dělaj krky, ale pak je to začne bavit a dokonce souhlasí, že teda půjdou na soutěž. Tam přichází komplikace, které se ale, ke spokojenosti všech, vyřeší a pak už je docela jedno kdo vyhrál a kdo prohrál, protože oni se posunuli někam dál a zvítězili. Jupí hurá sláva. (Docela mě pobavilo, když Banderas půjčil svoje sako ramenatému černochovi a ono mu kupodivu padlo.) ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Nabušená hudba,"uhladený"tanec a problémová mládež.Niečo podobného sme tuna už mali,avšak Antonio Banderas ma na moje prekvapenie nenudil..!Je pravdou,že ide o naivný snímok(aj keď podľa skutočnej udalosti)ale vážne som sa bavil.Atmosféra nabitá hudbou a slušné prevedenie robí ztohto snímku niečo viac ako len tanečné B!Tanec veľmi nemusím,ale vysvetlenia a názorné ukážky pomocou Banderasa sa mi páčili..! ()

Reklama

Faye 

všechny recenze uživatele

Kdo má rád hudbu a tanec bude asi spokojen a kdo se rád dívá na Banderase ( jako já) tak taky. Jinak je to další variace na téma, jak mladí a nezbední, a samozřejmě z problematických rodin, k rozumu a disciplíně přišli. A tentokrát první krok (kroky) k cestě za lepším „já“ udává galantní a elegantní tanečník a to v rytmu foxtrotu a tanga. A musím říct, že to tango, kterým probudil zájem u poškoláků a milovníků hip-hopu, bylo vážně parádní a vlastně většina tanečních čísel. Film už tak oslnivý není, je to prostě …. jako vždycky. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $34,742,066Tržby Celosvetovo $65,742,529Tržby za predaj DVD v USA $21,076,075 //počet predaných kusov 1,376,520║ v rámci možností to ušlo, až na ten miestami strašne banálny dej, ten to dosť kazil a zbytočne otravoval /40%/ ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Začalo to hrát někdy po půlnoci, když jsem ležel na gauči a rozhodoval se, jestli jít spát nebo ne. Nakonec jsem u toho vydržel až do konce. Byl to celkem fajn film, i když plný naprosto očekávaných a často až přehnaných klišé. Celkově za to pohádka ze slumu s happy endem, který se rozhodně dal čekat, ale tak nějak mě to bavilo. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (4)

  • Původně Antonio Banderas roli Pierra odmítl poté, co si přečetl scénář a dozvěděl se, že je celý film o tancování. Producenti ho poprosili o pár minut, že mu námět vysvětlí. Potom, co si námět poslechl, zhlédnul dokumentární film na toto téma a setkal se se skutečným Pierrem, roli přijal. (Cheeker)
  • Herci spolupracovali s Pierrem Dulainem, aby se správně naučili jeho tanečí kroky. (Karlos80)
  • Dante Basco hrál studenta střední školy, když mu bylo 31 let. (Cheeker)

Reklama

Reklama