Reklama

Reklama

Základní instinkt 2

  • USA Basic Instinct 2 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Spisovatelka Catherine Tramellová (S. Stone) má opět problémy se zákonem. Scotland Yard určil psychiatra, aby ji vyšetřil. Stejně tak, jako dříve Nick Curran, je doktor Galss C.Tramellovou okouzlen a vlákán do svůdné pasti. Samotná režie filmu byla svěřena do rukou Michaela Caton-Jonese, který má za sebou filmy s Robertem De Nirem (Hodina pravdy), Brucem Willisem (Šakal) a Liamem Neesonem (Rob Roy). Po několika letech od uvedení kultovního Základního instinktu navázala Sharon na postavu nebezpečné spisovatelky svým opravdu jedinečným způsobem. Podle její slov, půjde v tomto filmu konečně o to pravé ořechové. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (284)

Freemind 

všechny recenze uživatele

Nestrhla mě ani "kultovní" jednička, u tohoto chudáka jsem měl tedy sakra problém, abych neusnul. Sharon vypadá jako oživlý manekýn z výkladní skříně, hlavní postava psychologa je naprosto naivní a labilní, což spolehlivě ubíjí jakékoliv napětí. Všichni se tak nějak potácejí plátnem sem a tam, až to najednou díkybohu skončí a vy si můžete nahlas říci - WTF? ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle je skoro utrpení sledovat. Sharon Stone už je spíš karikaturou svojí postavy z prvního filmu a proti sobě nemá nikoho, kdo by stál za zmínku. Problém je ten, že se scénář snaží být v podstatě anglickou kopií předchozího filmu, ale s tím, že ani scénář a ani režie nemají správný tah na bránu a nedokážou vzbudit napětí. O tom, že by to bylo erotické, se pak opravdu mluvit nedá. ()

Reklama

numi 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání. První základní instinkt byl průměrný thriller, který měl pár "nepodstatných" plusů - Verhoevenovu režii, neokoukanou a provokativní Sharon Stone, důstojného protivníka Michaela Douglase a schopnost vyprovokovat v divákovi emoce. A dvojka? Michael Caton-Jones to ukočíroval docela v klidu, ale nezajímavě - jakoby bez citu, Michela Douglase nahradil naprosto nezajímavý a nevýrazný David Morrissey a provokativnost zmizela z filmu i z tváře Sharon Stone díky tunám mejkapu, které byly právě na její tvář napatlány. Zůstává tak jen ten průměrný thriller, který vás na začátku nadchne zajimavou úvodní scénou, ale uzemní vás tak vykonstruovaným scénářem, že lepší (horší) se jen těžko hledá. Jednání jednotlivých postav je tak absurdní a neuvěřitelné, že bych spíše uvěřil i tomu, že Válka světů od Spielberga by ve skutečnosti opravdu skončila tak, jak skončila, než abych uvěřil tomuto snímku. Zklamání. Velké. [květen 2006] ()

Divočák

všechny recenze uživatele

***Věděli jste, že: Natáčení mělo původně začít už v roce 2001. Projekt byl ovšem pozdržen, protože režii odmítnul režisér původního instinktu Paul Verhoeven.// Místo Verhoevena tak jako plánovaní režiséři figurovali třeba David Croneneberg nebo John McTiernan. Oba ovšem z projektu později vycouvali.// Hlavní mužskou roli měli původně hrát Kurt Russell nebo Pierce Brosnan. Oba ovšem odmítli a druhý jmenovaný ji dokonce postavu označil za "hnusnou".// Jistá nebyla ani účast Stoneové. V jednu chvíli se uvažovalo o jejím nahrazení Ashley Judovou. *** ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Že tenhle film bude blbost, bylo jasné dřív, než padla jeho první klapka. Leda by tvůrci dokázali něčím překvapit. Povedlo se jim to? Svým způsobem ano. Scénář je totiž ještě o poznání pitomější, než jsem čekal. Zatímco první díl byl erotický thriller, dvojka je spíš vulgární nuda. Smyslnost dlaždičským slovníkem nenahradíš a bez scénáře, který má hlavu a patu, napětí nevybuduješ. Ale mohlo to dopadnout ještě hůř... ()

Galerie (87)

Zajímavosti (14)

  • Hudbu k filmu měl mít na starosti rovněž jako u prvního dílu Jerry Goldsmith, ale zemřel dříve, než stihl napsat první notu, a proto se ve snímku objevuje jen jeho hudební motiv. (imro)
  • Auto, kterým ve filmu Catherine Tramell jezdí, je Spyker C8 Laviolette. (HellFire)
  • Základní instinkt 2 měl od studia zelenou už několik let, ale natáčení vždy ztroskotalo, když Sharon Stone vetovala každého z kandidátů navrhnutých na svého hereckého partnera. Honorář (13,6 mil. dolarů) totiž dostala, ať se natáčelo nebo ne. (imro)

Reklama

Reklama