Reklama

Reklama

Tráva

(seriál)
Trailer
USA, (2005–2012), 44 h 12 min (Minutáž: 26 min)

Tvůrci:

Jenji Kohan

Hrají:

Mary-Louise Parker, Hunter Parrish, Alexander Gould, Kevin Nealon, Justin Kirk, Elizabeth Perkins, Allie Grant, Andy Milder, Tonye Patano, Romany Malco (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(102)

Obsahy(1)

Americký komediálně laděný seriál vypráví o osamělé matce Nancy Botwinové, která po manželově smrti začne pokoutně prodávat marihuanu, aby uživila rodinu. A přitom nakoukne do lecjakých tajemství skrývajících se za domovními dveřmi sousedů... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (295)

kulyk 

všechny recenze uživatele

Já vám nevín. Nějak v tom necítím onen provokativní podtón. Jako by to autorstvo vlastně myslelo vážně. Tak takhle ne! Chce snad někdo lidstvu nakecávat, že drogy, promiskuita, děti, využívající služeb prostitutek, násilí a vydírání jsou v pořádku? Tak s tím hrubě nesouhlasím! Čím pak budu asi tak šokovat své životopisce? Vezme-li si náš pronárod ponaučení z této pseudo mýdlovky, zapadnu do trapného průměru. Je to nebezpečné jak Stalinova matka zamlada, zkrátka, má to ničivý potenciál. ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Mrs. Botwin, vdova z jednoho amerického „lepšího satelitního městečka“, prodává „jen“ lehké drogy, její život se ale postupně komplikuje nejen v rovině rodinné, ale i v té obchodní. Trávu sice podle tohoto komediálního seriálu kouří každý, ale každý druhý ji také prodává a to přináší komplikace. Dost pokrytecká, přesto líbivá a docela vtipná série, která potěší a rozhodně předčí takové skvosty, jako jsou Zoufalé manželky. Jedna sezóna mi stačila, druhou už vidět nemusím. ()

Reklama

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľný seriál. Nechýba humor, napätie, sympatické postavy, komické postavy (a nie trapné - Doug Wilson), stále nové zápletky, gradácia a nepriek tomu ani realisticky vykreslený život takpovediac neortodoxnej rodiny (aj keď paradoxne z polovice židovskej). A famózne zakončenia jednotlivých sérií lákajúce diváka vždy novou situáciou, ktorá jednoducho nemôže skončiť dobre. Ale predstaviteľov Weeds sa to zjavne netýka. Každý divák Vám totiž časom povie: Dont fuck with Nancy Botwin a spol. Jediné negatívum je asi morálne posolstvo tohto seriálu, ktoré je značne amorálne. Ale myslím si, že názov napovedá dosť na to, aby ste vedeli, že to asi deťom púšťať nemáte. Inak úroveň je so fuckin high. A Mary-Louise Parker bude mať pravdepodobne aj v 65ke stále ten svoj sexappeal. A tak sa domnievam, že nás čaká s rodinkou Botwinovcov ešte veľa nebezpečnej zábavy. // Update: Raz to skončiť muselo... ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Weeds je seriál, ke kterému mám velmi hezký vztah.)) I když si samozřejmě už zdaleka nepamatuji, co přesně v jakém díle bylo (snažím se sledovat tak nějak „pravidelně“ už přes tři roky), vím vcelku přesně, proč mě to tak baví a proč u toho rád odpočívám – Tráva má neuvěřitelně sympatické a skvěle zahrané postavy a celá ta anabáze začínající vcelku bizarním nápadem (i když je jasné, že Nancy v tu chvíli asi neměla na vybranou - no, i když...:D) se v dalších řadách fantasticky rozjede a má mnohdy takové grády (jak dramatické, tak komediální.)), že nebýt několika slabších dílů v posledních dvou řadách, šel bych nejspíš na maximum.) A mojí nejoblíbenější postavou je strýček Andy.)) ()

danecek24

všechny recenze uživatele

Zlatý Glóbus - cena (1) - 63. ročník (za rok) 2005 - *Nejlepší herečka v seriálu (komedie / muzikál) - Mary-Louise Parker + nominace (9) - 63. ročník 2005 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Elizabeth Perkins, 64. ročník 2006 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herečka v seriálu (komedie / muzikál) - Mary-Louise Parker, Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Elizabeth Perkins, Nejlepší herec ve vedlejší roli - Justin Kirk, 65. ročník 2007 - Nejlepší herečka v seriálu (komedie / muzikál) - Mary-Louise Parker, 66. ročník 2008 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herečka v seriálu (komedie / muzikál) - Mary-Louise Parker ()

Galerie (589)

Zajímavosti (26)

  • Bob Odenkirk (Barry) v této epizodě ztvárnil drogově závislého v léčebně. Ve stejném roce se začal natáčet seriál Perníkový táta (od r. 2008) s drogovou tematikou, kde si Bob Odenkirk zahrál jednu z předních postav seriálu Saula. (KajusaK)
  • Všechny notebooky, které se v seriálu objevují, jsou od firmy Apple. (KajusaK)
  • Noxon se objevil i v pilotním díle jako lovec medvědů. (Tom Riddle)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama