Reklama

Reklama

Tráva

(seriál)
Trailer
USA, (2005–2012), 44 h 12 min (Minutáž: 26 min)

Tvůrci:

Jenji Kohan

Hrají:

Mary-Louise Parker, Hunter Parrish, Alexander Gould, Kevin Nealon, Justin Kirk, Elizabeth Perkins, Allie Grant, Andy Milder, Tonye Patano, Romany Malco (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(102)

Obsahy(1)

Americký komediálně laděný seriál vypráví o osamělé matce Nancy Botwinové, která po manželově smrti začne pokoutně prodávat marihuanu, aby uživila rodinu. A přitom nakoukne do lecjakých tajemství skrývajících se za domovními dveřmi sousedů... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (295)

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Dosud posledním dvěma sériím (tedy 6. a 7.) se podařilo přetvořit celkem příjemný a vtipný seriál na nudnou frašku. I přestože je Mary-Louise Parker stále uhrančivá MILFka, rostoucí demence její Nancy je už neúnosná. Především se vytratil kvalitní humor, děti dospěly v křečovité karikatury a ani strejda Andy už není ten bláznivý podivín prohánějící každou sukni. Případné další pokračování již sledovat nehodlám. Seriál měl skončit vypálením domečků na stráni… ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Showtime ví jak na chytré obecenstvo. Stačí mít šikovné scénáristy, dokonalé obsazení a hlavně chytlavý ústřední nápad, něco kontroverzního, ostrého, něco s drápkem, co člověka zaujme. Californication má sympatického děvkaře, Dexter má sériového vraha, Weeds má matku dvou dětí, která se živí dealováním trávy. Možná to zní jako základ ohromně vyhroceně, ale Tráva je ve skutečnosti takový normálně absurdní life-like seriál. Je zhmotněním všeho, čím opovrhuje dnešní USA. Je to otevřené, je to liberální, je to politicky nekorektní, ale co je hlavní, je to geniální a občas až hystericky vtipné. Dnes je ale takových seriálů víc, čím je tedy Tráva převyšuje (doslova)? Ona teprve pořádně začíná tam, kde ostatní končí, přesně tak, jak to dělá Nip/Tuck. Všechny svoje hrdiny s notnou dávkou ironie vláčí i tím nejšpinavějším bahnem, a nechává je protrpět si situace tak kruté a absurdní, do kterých by se nikdo jiný v ničem jiném nedostal. Tam, kde by ostatní zavřeli oči, Tráva jde do toho naplno. Krása. Nicméně Tráva se změnila, hodně. Za těch šest let co trvá. Je mnohem temnější než dřív. Je krutější. Nemilosrdnější. Občas už to není žádná sranda (i když je to pořád sranda). Ale já ji pořád miluju. Abych nepěl jenom samou chválu, seriál má hlavně ze začátku ohromně pomalý rozjezd, a chvilku trvá, než si zvyknete. Ale já říkám JDĚTE DO TOHO, překonejte počátečních pár slabších dílů, a uvízněte v lákavých osidlech Trávy! Mimochodem, uvědomil jsem si, že celej ten seriál by klidně mohl být jen geniální zástěrkou pro obchod s trávou :) Jsou to ale mazaný gangsteři :) ()

Reklama

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Po prvním dílu jsem si všiml podobného ztvárnění, nebo chcete-li pojmutí, seriálu jako jsou Zoufalé manželky. Sarkastický humor v Trávě je báječný. Není sice tak častý, ale stojí za to. Abych byl upřímný, tak po prvním dílu jsem nevěděl jestli má cenu pokračovat ve sledování. Seriálu jsem dal šanci a po první sérii jsem spokojený. Vždyť ten vtip je až kolikrát dost ,,ujetý" (viz.v první sérii věcička pro ženy na baterky a její požívání, masturbace u počítače,...). Takže spokojenost. Tento seriál se snad ničeho nebojí. Jen tak dál. ()

villon17 

všechny recenze uživatele

Tak zkouškový je za mnou a tim pádem i spousta dalších filmů a seriálů:). Jednim z nich je Tráva a to konečně všechny díly (teda do 6. série myslim). Nancy, která se oblíká jak šlapka, příšerně se stará o děti, přišla o manžela (nebudu řikat kolik:D), podělala si život, jak mohla, a která věčně usrkává to svý latté, je rozhodně zajímavou a přitažlivou postavou, ale k srdci mi nepřirostla a to je u hlavního hrdiny seriálu základní nedostatek. Zato Celia Hodes mi to vynahrazuje. Zpočátku trapná "stepfordská panička" postupně začíná trochu žít, její postava se perfektně vyvíjí a ona sama jako herečka je zkrátka nepřekonatelná. Každej tam má svý místo, někdo se udrží dýl, někdo míň, a i když se jedná o "komedii", pořádně sem se zasmála až tak ve 4.,5. sérii... Zato Little Boxes od Meliny Reynolds mám už v mobilu:) ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Mrs. Botwin, vdova z jednoho amerického „lepšího satelitního městečka“, prodává „jen“ lehké drogy, její život se ale postupně komplikuje nejen v rovině rodinné, ale i v té obchodní. Trávu sice podle tohoto komediálního seriálu kouří každý, ale každý druhý ji také prodává a to přináší komplikace. Dost pokrytecká, přesto líbivá a docela vtipná série, která potěší a rozhodně předčí takové skvosty, jako jsou Zoufalé manželky. Jedna sezóna mi stačila, druhou už vidět nemusím. ()

Galerie (589)

Zajímavosti (26)

  • Úvodní píseň "Little Boxes" byla složena a nazpívána v roce 1962 Malvinou Reynolds. (Kulmon)
  • V posledním díle 6. série můžeme vidět i autorku seriálu Jenji Kohan (96petrol)
  • V seriálu se několikrát objevuje kniha Rejuvenile od spisovatele Christophera Noxona, manžela Jenji Kohan, tvůrkyně seriálu. (Tom Riddle)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama