Reklama

Reklama

Tráva

(seriál)
Trailer
USA, (2005–2012), 44 h 12 min (Minutáž: 26 min)

Tvůrci:

Jenji Kohan

Hrají:

Mary-Louise Parker, Hunter Parrish, Alexander Gould, Kevin Nealon, Justin Kirk, Elizabeth Perkins, Allie Grant, Andy Milder, Tonye Patano, Romany Malco (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(102)

Obsahy(1)

Americký komediálně laděný seriál vypráví o osamělé matce Nancy Botwinové, která po manželově smrti začne pokoutně prodávat marihuanu, aby uživila rodinu. A přitom nakoukne do lecjakých tajemství skrývajících se za domovními dveřmi sousedů... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (295)

Arx 

všechny recenze uživatele

Další výborný komediální seriál z USA s poměřně origiálním tématem o "Trávě". Pokud máte v oblibě seriály jako jsou Zoufalé manželky je tenhle seriál přímo pro vás. Seriál má výborné hlavní představitelky hlavně Mary Louise Parker, které si po pár dílech určitě zamilujete spolu s jejich černým humorem. Bravo! ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

V první řadě tenhle americký seriál jasně ukazuje, jak je současná česká seriálová tvorba bezvýrazná a rutinní. Tráva nese všechny znaky americké moderní a dynamické produkce - tzn. atraktivní téma, zajímavé postavy a spousta zvratů, které nicméně jsou podané tak, že i za vlasy přitažené momenty jsou stravitelné. Co by mě ale zajímalo, která z Amerik je bližší realitě - ta, kterou popisuje seriál Tráva, plná drogových dealerů, promiskuity a pokrytectví, nebo ta, která je šokovaná nevěrou sportovce Woodse či manžela Sandry Bullock a která volí ty nejkonzervativnější moralisty na politickém kolbišti? Seriál popisuje příhody středostavovské paničky, které nečekaně zemřel manžel a protože nehodlá dopustit snížení životní úrovně své rodiny, začne kšeftovat s marihuanou a postupně se jí odhaluje svět překupníků, pěstitelů a konzumentů drog. Divák jejím prostřednictvím nahlédne i do života maloměstské komunity, kde se pod na první pohled nablýskaným povrchem elegantních vil odehrávají manželské konflikty a vyrůstají děti, které mají daleko ke skautským ideálům. Pro seriál je typická jemná ironie a pečlivě dávkovaný cynismus, díky němuž se postavy nemění v groteskní obludárium jako je tomu v Californication. Celkový dojem: 75 %. ()

Reklama

villon17 

všechny recenze uživatele

Tak zkouškový je za mnou a tim pádem i spousta dalších filmů a seriálů:). Jednim z nich je Tráva a to konečně všechny díly (teda do 6. série myslim). Nancy, která se oblíká jak šlapka, příšerně se stará o děti, přišla o manžela (nebudu řikat kolik:D), podělala si život, jak mohla, a která věčně usrkává to svý latté, je rozhodně zajímavou a přitažlivou postavou, ale k srdci mi nepřirostla a to je u hlavního hrdiny seriálu základní nedostatek. Zato Celia Hodes mi to vynahrazuje. Zpočátku trapná "stepfordská panička" postupně začíná trochu žít, její postava se perfektně vyvíjí a ona sama jako herečka je zkrátka nepřekonatelná. Každej tam má svý místo, někdo se udrží dýl, někdo míň, a i když se jedná o "komedii", pořádně sem se zasmála až tak ve 4.,5. sérii... Zato Little Boxes od Meliny Reynolds mám už v mobilu:) ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Dosud posledním dvěma sériím (tedy 6. a 7.) se podařilo přetvořit celkem příjemný a vtipný seriál na nudnou frašku. I přestože je Mary-Louise Parker stále uhrančivá MILFka, rostoucí demence její Nancy je už neúnosná. Především se vytratil kvalitní humor, děti dospěly v křečovité karikatury a ani strejda Andy už není ten bláznivý podivín prohánějící každou sukni. Případné další pokračování již sledovat nehodlám. Seriál měl skončit vypálením domečků na stráni… ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

VÍŠ CO? DNESKA UDĚLÁM NĚCO ZŘEJMĚ ILEGÁLNÍHO. Už zase? Středostavovská matka, která pro přežití své rodiny udělá téměř cokoli a pak se diví, že její činy mají poněkud drsnější následky. Sem tam nějaký ten deus ex machina, občas velice nadnesené, ale i tak se to dá pobrat. Příjemný Albert Brooks a vynalézavý úvodní titulek ve čtvrté řadě. --- Tráva měla skončit odletem do Kodaně, byl by to příjemně otevřený konec, snaha o to, aby každá z postav po letech došla svému osudu, vedlo tak akorát ke křeči.70%. ()

Galerie (589)

Zajímavosti (26)

  • Úvodní píseň "Little Boxes" byla složena a nazpívána v roce 1962 Malvinou Reynolds. (Kulmon)
  • V jedné epizodě chce Shane baterky do svého Nintenda DS. To je ale chyba, protože Nintendo DS má dobíjecí baterii. (Tom Riddle)
  • Českou stopou v seriálu se kniha Milana Kundery „Nesnesitelná lehkost bytí“, kterou čte Adelita (Seychelle Gabriel) v 11. epizodě 5. série. (Dixxx)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama