Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při horolezeckém tréninku objeví patnáctiletý Ivan Kočička zvaný Kocour v jeskyni mrtvého muže. Ten však záhadně zmizí a na jeho místě je spící pracovník archivu Hromada. Ivanovi se to celé nějak nezdá. Když později dojde v nedalekém zámku k loupeži, pustí se do nebezpečného pátrání na vlastní pěst… (Magic Box)

Recenze (154)

KafuR 

všechny recenze uživatele

Je to sice dětské a naivní, za to však natočeno v atraktivním prostředí sklaních stěn a se zajímavou detektivní zápletkou, která se navíc ve výsledném dojmu neparoduje. Mladá Míša Kuklová je sympatická a zdatně sekunduje mladému Kocourovi v postupném odhalování celé té záhady, které občas evokuje až deduktivní metody mr. Holmese. I když proč ne, film je zábavný a dobrých českých kriminálek není nikdy dost. ()

Mykhaluu 

všechny recenze uživatele

No, s ohledem na to, že představitel hlavního hrdiny pochází z malého městečka, kde jsem vyrůstal a byl tím pádem pro nás hvězdou a film srdeční záležitostí - nemohu dát méně, než čtyři hvězdičky!! I když odfláknuté momenty a název filmu možná naznačují o stupínek níže... :) Na druhou stranu takoví chvostoskoci!! :) ()

Reklama

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Dobrý dobrodružný film pre mládež s kriminálnou zápletkou. Produkcia je dobrá, ale veľkú dramatizáciu nečakajte. Príbeh plynie v štandardnej socialistickej atmosfére kde "bukvy" netreba. Je však správne puberťácky naladený, takže prvá láska, túžba vyniknúť a dobrodružstvo na každom rohu. Herecky to celkom dobre zvládli aj predstavitelia pionierov a harcovníci ako Jaroslav Moučka, Lubomír Kostelka či Ladislav Mrkvička podávajú svoje štandardné výkony. 70% ()

Katy19 

všechny recenze uživatele

K tomuhle filmu mám vztah od dětství. Vždycky, když ho dávají v televizi, ráda se na něj podívám i dnes, když už je podstatně jiná politická doba. Úžasná zápletka rychle spěje k vyřešení v čele s blonďatým Kocourem a bandou pionýrů. Kriminálník Hromada je fakt od pohledu jasnej vrah. Takových filmů mělo být víc! "Zavři si kredenc, kecá ti nádobí", "Dobyli jsme Kavčí hory, dobyli jsme Říp... " :-D ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Skvělý film pro mládež, který neglorifikuje příslušníky VB, neřeší krádež slepice a neodehrává se v omšelém prostředí sídliště. Vytkla bych, že na závěr nebyl potrestám alespoň pošklebky nevěřící Satoranského esenbák. Přiznávám, že vzhledem k mému negativnímu vztahu k nejhoršímu českému herci všech dob bych ocenila, kdyby již v úvodu byl Kostelka svrhnut ze skály a tento záslužný čin by se mohl v několika roztomilých flashbacích zopakovat. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (9)

  • Ve filmu je zámek Vranov vidět z vlaku. Ve skutečnosti je však nejbližší železniční trať vzdálená přibližně 5,5 kilometru. (Bombovic)
  • Mezi nejcenějšími předměty, které byly ukradeny na Kotově, byl i velký kříž, který se objevuje také ve filmu Potkal jsem ho v ZOO (1994). Kříž je k vidění ve scéně, kdy zloději vykrádají sousední byt vedle bytu Ivoše. Je umístěn na starožitné skříni. (DexMASTER094)
  • Filmovalo se na Jižní Moravě v Mikulově, u Tabulové hory u Mikulova, u Klentnice a na Sirotčím hrádku. Bouda horolezeckého oddílu Medvědi se natáčela v Ostravě. (M.B)

Reklama

Reklama