Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při horolezeckém tréninku objeví patnáctiletý Ivan Kočička zvaný Kocour v jeskyni mrtvého muže. Ten však záhadně zmizí a na jeho místě je spící pracovník archivu Hromada. Ivanovi se to celé nějak nezdá. Když později dojde v nedalekém zámku k loupeži, pustí se do nebezpečného pátrání na vlastní pěst… (Magic Box)

Recenze (154)

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Výsledky z ostatních webů: IMDb - 6,6/10 | Rotten Tomatoes - ? | FDb.cz - 71.8% | Nadprůměrná "klukovská" krimi, která se nám poměrně zalíbila. Pobavila a trošku toho "napětí" také nechybělo. Přesto nám to připadalo o dost delší než to ve skutečnosti je a poměrně často to bohužel ztrácelo tempo. Snad kdyby to byla naše klasika od mala tak bychom tu * asi přihodili. Přesto stojí za zhlédnutí. 65% ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Dobrý dobrodružný film pre mládež s kriminálnou zápletkou. Produkcia je dobrá, ale veľkú dramatizáciu nečakajte. Príbeh plynie v štandardnej socialistickej atmosfére kde "bukvy" netreba. Je však správne puberťácky naladený, takže prvá láska, túžba vyniknúť a dobrodružstvo na každom rohu. Herecky to celkom dobre zvládli aj predstavitelia pionierov a harcovníci ako Jaroslav Moučka, Lubomír Kostelka či Ladislav Mrkvička podávajú svoje štandardné výkony. 70% ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele

Pětka s Hvězdičkou, Výbuch bude v pět, Malý velký hokejista nebo právě Třetí skoba pro Kocoura - čelní zástupci "malých" dílek pro mládež, které ač nikdy nezískají status jako například Páni kluci, nerozlučně patří k mému dětství a jejich televizní reprízy si i dnes v pokročilejším věku nikdy nenechám ujíst. Trocha (no spíše kopec) toho pionýrského optimizmu lze bez úhony přejít...nakonec to působí takovým bizardním způsobem až roztomile. A pak už tu máme aroma letních prázdnin, zápletku takřka kriminální, skály, dobrodružství, frajery, kočky i Kočičky...prostě vše co je potřeba k troše toho nenáročného pubescentního zabavení před třiceti lety. Tento komentář píši v sedmatřiceti letech po té co jsem narazil na odpolední televizní reprízu a pevně doufám, že tak za rok si zase nějakou tu skalku společně vylezeme. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Moc pěkná dobrodružná detektivka z mého mládí. V době ježků v kleci se točilo spousta takových skvělých filmů s detektivní tématikou pro děti a já to miloval. Člověka to naprosto vtáhlo do děje a připadal si jako jedním z hlavních hrdinů. Rád se na něj kdykoli podívám znova, protože je určitě jedním z mnoha vydařených výtvorů tehdejší kinematografie, zabývající se tímto tématem. 85% ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Kluci z turistického oddílu při výpravě do skal najdou mrtvolu muže... Film pro celou rodinu s poměrně nápaditou kriminální zápletkou. Podobné "dětské" filmy z 80. let jsou pro mne mnohem zábavnější, milejší a hlavně bližší než podobná současná díla americké produkce, která jsou mezi dnešní mládeží tak oblíbená. V tomto případě ani není znatelná nějaká agitace, poplatná době. Naopak ta parta dětí na mne působila více jako skautové než typičtí pionýři. Příběh z dob, kdy mládež trávila mnoho času venku - v přírodě a ne u počítačů a kdy přátelství a vzájemná komunikace byla opravdová a ne virtuální a facebooková. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (9)

  • Na původním filmovém plakátu je jméno představitele Kocoura (Kamil Koula) zkomoleno jako Kamil Korela. (navabaca)
  • Ve scéně, kdy kapitán Hruška (Jaroslav Moučka) a strážmistr Lebeda (Lubomír Kostelka) odjíždějí od popadaných stromů k místu vraždy, se vystřídají v řízení auta a auto řídí Hruška údajně proto, že Lebeda je velmi pomalý řidič. Ve skutečnosti to bylo řešení toho, že Kostelka narozdíl od Moučky neumí řídit auto a ze záběru by neodjel. (cundak)
  • Ve filmu je zámek Vranov vidět z vlaku. Ve skutečnosti je však nejbližší železniční trať vzdálená přibližně 5,5 kilometru. (Bombovic)

Reklama

Reklama