Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při horolezeckém tréninku objeví patnáctiletý Ivan Kočička zvaný Kocour v jeskyni mrtvého muže. Ten však záhadně zmizí a na jeho místě je spící pracovník archivu Hromada. Ivanovi se to celé nějak nezdá. Když později dojde v nedalekém zámku k loupeži, pustí se do nebezpečného pátrání na vlastní pěst… (Magic Box)

Recenze (154)

Katy19 

všechny recenze uživatele

K tomuhle filmu mám vztah od dětství. Vždycky, když ho dávají v televizi, ráda se na něj podívám i dnes, když už je podstatně jiná politická doba. Úžasná zápletka rychle spěje k vyřešení v čele s blonďatým Kocourem a bandou pionýrů. Kriminálník Hromada je fakt od pohledu jasnej vrah. Takových filmů mělo být víc! "Zavři si kredenc, kecá ti nádobí", "Dobyli jsme Kavčí hory, dobyli jsme Říp... " :-D ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Klasická dobová detektivka obsahující oddíl pionýrů a rivalitu mezi mladými Medvědy končící bratrstvím, přátelstvím a vzájemným respektem, hrdinné příslušníky VB a písničky v podání Ládi Mrkvičky. Když pominu ty dobový stereotypy, tak to nebylo zas až tak hrozný pokoukání. Teleporty z města do Pavoučí jeskyně a zpátky sice bily do očí, ale mladá Kuklová byla celkem fajn a banda kolem debila Renka nakonec hrála větší roli, než jsem původně čekal. Zkrátka to sou frajeři :D ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické +3* Je pravda, že jsem tento film neviděl snad 25let, ale pamatuji že mě tehdy tato pionýrská kriminálka bavila a viděl jsem ji několikrát. Nebylo z ní cítit soudružsky normalizační tlaky a tak by se možná mohla líbit i současné generaci. Rozhodně patrí k tomu lepšímu, co v 80. letech v naší kinematografii vznikalo. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Jo, to byly časy, když jsem byl dítě. Já měl krásné dětství. Sobotu co sobotu dopoledne běžely tyhle a podobné dětské a pubertální filmy z minulého režimu a my, neřešíce minulý režim jako takový, tyhle filmy milovali. Dýchala na nás vůně dobrodružství a příběhů, které my asi těžko sami zažijeme. Byly jiné filmy, které jsem měl raději. Tenhle si moc nepamatuju a tak jsem si ho připomněl. Je to taková kriminálka pro dospívající. Ne vyloženě špatná, ale taky to není uragán napětí. Ale přesně tyhle typy filmů jsem opravdu měl rád a vždycky mi s nimi a po nich bylo fajn. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Já sice chodil už do skautu, ale na tohle období velice rád vzpomínám i dnes. Strávil jsem v něm bezmála čtrnáct let a družinovky / oddílovky patřili k mým oblíbeným zpestřením dětství i mládí. V té době měl doma počítač 386 ještě málokdo (dnešní mládež už bez PC konzolí a chytrých telefonů nedá ani ránu), takže různé kroužky nebo sport byli jedinou šancí, jak se vyhnout nudným víkendům s rodiči na chatě, nebo makání na zahradě. Tento film jsem si pamatoval jen matně, ale párkrát jsem ho už viděl v televizi. No a dnes jsem si jej připomněl. Je to sice dětsky naivní „kriminálka“, ale slušné herecké výkony i dobrá atmosféra neztratili své kouzlo ani po tolika letech. A souhlasím s názory, že Michaela Kuklová byla kočka už v útlém věku… ()

Galerie (7)

Zajímavosti (9)

  • Mezi nejcenějšími předměty, které byly ukradeny na Kotově, byl i velký kříž, který se objevuje také ve filmu Potkal jsem ho v ZOO (1994). Kříž je k vidění ve scéně, kdy zloději vykrádají sousední byt vedle bytu Ivoše. Je umístěn na starožitné skříni. (DexMASTER094)
  • Ve scéně, kdy kapitán Hruška (Jaroslav Moučka) a strážmistr Lebeda (Lubomír Kostelka) odjíždějí od popadaných stromů k místu vraždy, se vystřídají v řízení auta a auto řídí Hruška údajně proto, že Lebeda je velmi pomalý řidič. Ve skutečnosti to bylo řešení toho, že Kostelka narozdíl od Moučky neumí řídit auto a ze záběru by neodjel. (cundak)

Reklama

Reklama