Reklama

Reklama

Mladý Thajec Kam se vydává na cestu do Austrálie, aby získal nazpět svého ukradeného slona. S pomocí vychytralého policejního detektiva brzy zjišťuje, že pachatelem je tajemná žena vlastnící obchod pojmenovaný Tom Yum Goong. V nerovném měření sil s mnoha protivníky se Kamovi hodí jeho vynikající bojové schopnosti. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (348)

predators 

všechny recenze uživatele

Jo, jo, jo a ještě jednou jo! Fandové bojových umění budou nejspíš slintat, protože toto je nářez. Tolik soubojů v jednom filmu? To už tady dlouho nebylo! Vynikající choreografie spolu s nápaditým scénářem nenechají diváka v klidu. Již úvodní honička se slony, ano se slony:-), dává tušit, že tady nudných chvil moc nebude. A co Tony Jaa? Ten si nic nezadá s Jackieho kaskaderskými kousky a nakládačku dokáže dát i wrestlingovým obrům. Navíc, 48 zlomených končetin svým protivníkům jentak někde neuvidíte:-)...85% ()

HAL 

všechny recenze uživatele

WARNING, BRAIN DAMAGE EMINENT! Že Tony Jaa natáčí ty nejlobotomičtější filmy je všeobecně známé, přesto mě fascinující stupidita Tom yum goong dokázala překvapit... ale proč by to mělo vadit, v kině bych u toho sice nepochybně zemřel, ale doma naštěstí existuje rychloposuv a když přeskočím všechny ty momenty ve který vidlácký hlavní hrdina víc mluví než kope, tak je z toho rázem epesní přehlídka toho nejlepšího co mohou bojová umění nabídnout. Choreografie a hlavně střih se od (slavného a zoufale nadhodnocovaného) Ong Baku výrazně zlepšily a Tony předvádí takové divadlo až oči vylézají z důlků a diváci se samovolně pokouší prokopnout všechny dřevěné desky v dosahu - ať už je to při několikaminutovém bezstřihovém vymlácení velké několikapatrové restaurace, hyperefektním měření sil ve vodou zatopeném chrámu, či či u finální série naturalistických lámaček. Jen v závěru už začíná krutá demence filmu prosakovat i do akčních scén a je těžké se ubránit slzám od smíchu. Pohled na Tonyho jak zmateně běhá po Sydney, sem tam s "někým" "něco" dělá (nikdo neví proč a nikdo asi raději ani vědět nechce) a při tom freneticky stále dokola volá: "Kde mám slona?! Kde mám slona?!" - to zkrátka bolí. Na bránici, i na obou hemisférách. 6/10 ()

Reklama

liskam 

všechny recenze uživatele

Sakra to se opravdu nedá natočit něco alespon trochu smysluplného a originálního....??? Za akční bojové scény jasných 80%.!!! ale za zbytek naprostý ""Odpad""!! Tenhle film (ani nevím jestli se tomu dá tak říkat).....?, to je jako když člověk čumí na porno... kecy a příběh přetáčí a pouští si jen "akci". ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Ong-bak 2 - bigger, louder, uncut :-) . Kvalita filmu ako celku je este horsia ako u Ong-baku (ledva za 3*), ale najdolezitejsie je to, ze bojove sceny podstupili vykonostny up-grade. Tak preco potom tych vyslednych 5*? Ta 4* je za to, ze vo filme sa celkovo hovori styrmi druhmi jazykov :-) a spolu s May sme to videli na azijskom kontinente, v azijskom kine s pravym azijskym publikom. Nezabudnutelne. A 5* je za vskutku nesmrtelny zazitok - ako sa na spravnu slavnostnu predpremieru patri, film prisla uviest samotna hlavna hviezda - Tony Jaa (pre pravovernych vyznavacov jeho skutocneho mena inymi slovami Phanom Yeerum). Nielenze som si s nim tleskol, ale May ma od neho aj podpis so srdieckom ako i video a viacere fotky. A na taky zazitok je aj 5* malo... :-) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Thajský lid nedovolí, aby slonům někdo ublížil. Jsou jako jejich bratři a sestry.…. To se jim to kecá, když je na jejich straně stojí (mlátí) T.Jaa, kterej předvádí, že nasranej slon je proti němu bílá holubice…. Pamatujete na ty starý kousky s B. Lee? Tak na ně zapomeňte! I když i tady jde o boj jednotlivce proti přesile. Tím ovšem podobnost končí. Krvavý bojový umění ve spojení s gymnastickejma a artistickejma výkonama stopro nadchne všechny příznivce žánru. A to co se děje mezi tím? To snad ani nemá smysl řešit. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (17)

  • Policejní inspektor, kterého hraje Petchtai Wongkamlao, ve filmu hovoří anglicky i přesto, že v době natáčení angličtinu ve skutečnosti vůbec neovládal. (Komprimus)
  • Ve většině verzí určených pro západní trhy byly odstraněny všechny narážky na to, že Madame Rose je transsexuál, protože herečka Xing Jing je transsexuál i ve skutečnosti. Taktéž byla odstraněna scéna, ve které se ukáže, že po závěrečném souboji přežila. (Raztubyl)
  • Na základu filmu byla vytvořena hra „Tony Jaa's Tom Yum Goong: The Game“. Bylo to poprvé, co se thajský film dočkal i herního zpracování. Stejně jako film i hru režíroval Prachya Pinkaew, dabingu hlavní postavy se ujal Tony Jaa, podle kterého byl vytvořen i její vzhled. (Raztubyl)

Související novinky

Tony Jaa sa vracia

Tony Jaa sa vracia

05.08.2005

V thajskom akčnom filme Ong-Bak sa dovtedy neznámy borec Tony Jaa predviedol v plnej sile, film sa stal veľkým hitom vo viacerých kútoch sveta (a dotiahol to dokonca aj do našich kín) a Tonyho začali… (více)

Reklama

Reklama