Reklama

Reklama

Mladý Thajec Kam se vydává na cestu do Austrálie, aby získal nazpět svého ukradeného slona. S pomocí vychytralého policejního detektiva brzy zjišťuje, že pachatelem je tajemná žena vlastnící obchod pojmenovaný Tom Yum Goong. V nerovném měření sil s mnoha protivníky se Kamovi hodí jeho vynikající bojové schopnosti. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (348)

3497299 

všechny recenze uživatele

Co se týče akčních sekvencí, tak ty jsou nejlepší, jaké jsem kdy viděl, takže jasně na 5*. Narativ filmu je sám o sobě hodně slabý - jednotlivé scény drží pohromadě v rámci dost chatrného slepence, kterým se jako nit táhne motiv záchrany thajských slonů a thajských děvčat z područí australských mafiánů. Tony Jaa je v roli hodného a asexuálního "chlapce z vesnice" - ochránce tradičních hodnot před dekadentní společností peněz, moci a sexu, za pomocí bojovných schopností jednoho muže zvíce elitního komanda speciálního nasazení, naprosto famózní. Jeho pohybová inteligence, i když za ní stojí roky cvičení a sebepřemáhání, je neuvěřitelná a např. akční scéna v hotelu na točitém schodišti snímaná na jeden záběr patří k tomu nejlepšímu, co lze v "martial art" spatřit. Díky tomu jsem ochotný filmu odpustit všechny ostatní nedostatky. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Ong-bak 2 provází totálně chaotický a nekoncentrovaný děj s chatrným ekologickým rozměrem, který má ke všemu ještě tu drzost se vydávat za něco docela normálního. Nevypráví obrazem, disponuje hezkými obrázky, což není totéž. Tvůrci evidentně nepochopili, že dobrý akční film od špatného akčního filmu neodlišuje choreografie soubojů a způsob, jakým jsou natočeny, ale paradoxně právě příběh a motivace hrdinů. Místy to vypadá jako parodie na Ong-bak 1, i když víceméně jde o diletantství scenáristů, kteří respektující žánr bum-prásk material artistů a odmítají ho ozvláštnit, a producentů, kteří se nezdráhají kvůli nejnižšímu diváckému jmenovateli osekat celý děj do slabikáře. Tony Jaa má každopádně poměrně zajímavý styl boje; přesně na pomezí fyzického, vycházejícího z jeho profese kaskadéra, a esteticky-měkkého. ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Naprostý nekompromisný masakr od začátku až do konce. V návalu takové geniální akce jsem s to odpustit jakékoliv jiné nešvary. VELMI velké množství nezapomenutelných momentů (schodiště bez střihu, a hlavně konec, kde byl pravděpodobně překonán nějaký rekord) Co by hlavní hrdina neudělal pro svého milovaného slona. A co na tom, že ta okolní zápletka není z těch nejinteligentnějších. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Jo, jo, jo a ještě jednou jo! Fandové bojových umění budou nejspíš slintat, protože toto je nářez. Tolik soubojů v jednom filmu? To už tady dlouho nebylo! Vynikající choreografie spolu s nápaditým scénářem nenechají diváka v klidu. Již úvodní honička se slony, ano se slony:-), dává tušit, že tady nudných chvil moc nebude. A co Tony Jaa? Ten si nic nezadá s Jackieho kaskaderskými kousky a nakládačku dokáže dát i wrestlingovým obrům. Navíc, 48 zlomených končetin svým protivníkům jentak někde neuvidíte:-)...85% ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Tak ako aj Superpero pise, aj ja som cumel s otvorenou pusou na perfektne prepracovane bitky, mnohe aj s dlhymi zabermi bez strihu. Samozrejme, ze dej je stupidny, ale ktoremu fanusikovi takychto akcnych filmov na tom zalezi? Tony Jaa a dalsi podali perfektny vykon, co sa tyka bojovych umeni a preto davam 5 hviezdiciek..........28.03.2008 ()

Galerie (67)

Zajímavosti (17)

  • Mezinárodní práva na film byla prodána ještě předtím, než se vůbec začalo natáčet. Tím se stal vůbec prvním thajským filmem, který toto dokázal. (HellFire)
  • Thajský ministr Thaksin Shinnawat se osobně účastnil premiéry filmu v Bangkoku v Thajsku. (HellFire)
  • Policejní inspektor, kterého hraje Petchtai Wongkamlao, ve filmu hovoří anglicky i přesto, že v době natáčení angličtinu ve skutečnosti vůbec neovládal. (Komprimus)

Související novinky

Tony Jaa sa vracia

Tony Jaa sa vracia

05.08.2005

V thajskom akčnom filme Ong-Bak sa dovtedy neznámy borec Tony Jaa predviedol v plnej sile, film sa stal veľkým hitom vo viacerých kútoch sveta (a dotiahol to dokonca aj do našich kín) a Tonyho začali… (více)

Reklama

Reklama