Reklama

Reklama

Mladý Thajec Kam se vydává na cestu do Austrálie, aby získal nazpět svého ukradeného slona. S pomocí vychytralého policejního detektiva brzy zjišťuje, že pachatelem je tajemná žena vlastnící obchod pojmenovaný Tom Yum Goong. V nerovném měření sil s mnoha protivníky se Kamovi hodí jeho vynikající bojové schopnosti. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (348)

anais 

všechny recenze uživatele

Z počátku to působí jako romantický film mixnutý dokumentem o slonech. Nádherná barevnost dělá z úvodní čtvrthodiny vskutku příjemný estetický (možná trochu kýčovitý, ale co) zážitek. Děj je propracovanější než u Ong-bak, ale v podstatě není důležitý. Tony Jaa nepodává v podstatě žádný herecký výkony (pokud za něj nepovažujete řeč těla), jen chodí od soupeře k soupeři a předvádí neskutečné kousky. Choreografie bojových scén má tvrdost Bruce Leeho, mrštnost Jackieho Chana a dynamičnost Mortal Kombatu. Jenže na rozdíl od Leeho jsem tu postrádal nějakou hlubší podstatu souboje. V podání Tonyho Jaa se bojové umění mění v pouhý nástroj sloužící k nekonečnému bušení a kopání. Stejně tak podobnost s Jackieho souboji (třeba proskočení malým otvorem v okně tramvaje) je velmi nápadná, naprosto mi tu ale chyběla nadsázka, vtípek, kvůli kterému stojí za to Chanovi filmy sledovat. Nenechte se mýlit, mně se Tom youm goong líbil, a ty souboje JSOU úžasné, jen se mi zdá, že Jaa nepřišel s ničím jiným než přinesl už v Ong-baku. Je to geniální atlet, ale chybí mu nějaká hodnota navíc. I když jsem ty souboje sledoval fascinovaně, ke konci už na mě toho mlácení bylo moc. Prostě, něco tomu chybělo. Je jistě nesmysl soudit podle druhého filmu, ale pokud chce Tony skutečně přebrat žezlo po Jackiem, tak se musí ještě hodně snažit. Hlavně co se scénářů týče. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Faster, Stronger and Anger. Tony Jaa je peklo. Ten člověk asi přijel vylidnit Austrálii. Je to neuvěřitelné co vše Tony dokáže, hlavně ty jeho skoky do lidí koleny napřed v plné rychlosti jsou zkrátka maso. Ano děj a dialogy jsou prakticky úsměvné, ale bože ty bojové scény. Ty neskutečně dlouhé sekvence bez střihu, hlavně na točivých schodech. Fantazie! Tony jen zařve "Kde mám slona?!" ... A začnou se dít věci! ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem dal Ong-baku 5*, tak tady prostě musim taky, to jinak nejde. Ale musim uznat, že dějová linie neni úplně nejlepší, sice fakt, že je příběh založenej na hledání slona mi vůbec nevadil, taky nevim proč by měl, když moc možností jak se dostat k takovým soubojům neni a turnaje už jsou moc profláknutý od Van Damma, ale příběhu spíš vadí jeho neskutečná sestříhanost, bez toho by asi byl zas moc dlouhej, ale přece jen dělat takový skoky v ději neni pro diváka úplně to nejlepší, ale při troše snahy se v tom dá zorientovat a na nějakej příběh zapomenete hned, jak Tony Jaa najde někoho komu může něco zlomit, bohužel tady oproti Ong-baku už tolik nepužívá lokty do hlavy, ale za to láme ruce na všechny způsoby a ty jeho mega skoky s kolenem vpřed, to je prostě brutalitka sama. Film má hned několik opravdu výtečných soubojů a vysoko nad nima kraluje pasáž ze svatyně, ta je fakt nádherně zpracovaná a ve skvělým prostředí, ta se Prachyaovi moc povedla. Tom yum goong si taky nehraje na žádný napodobeniny úderů, tady když Tony Jaa udeří taky je cítit bolest na dva kilometry, stejně tak když rozsekaj jeho, tohle na filmech s Tonym Jaa miluju. Po těch bitkách co sem v tomhle filmu viděl, nemůžu jít pod pět a to ani když je to tak strašně sestříhaný. Fakt by to moc chtělo directors cut, ten by byl neskutečně nadupanej, doufám, že se teda Prachya Pinkaew pochlapí a naservíruje nám pořádnou akční mega jízdu prodlouženou ještě tak o půl hodiny ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Masakr. Pokud se vám alespoň trochu líbil Ong-Bak, tak tohle musíte vidět! Pokud máte rádi bojové filmy, ale nevíte, kdo je Tony Jaa, koukejte to rychle napravit! Co se týče 4 minutové scény v baráku, natočené bez jediného střihu, nemám slov! Film se snaží být "filmovější", lepší i po úmělecké stránce, jestli se to tak dá říct, a v podstatě se mu to daří, jenže to stejně vyznívá tak trochu trapně. Nicméně není třeba se bát, naprosto brutálních bitek je tu dostatek. A že je tu víc zdůraznovanej příběh? Mě to nevadí. Skvěle se na to koukalo, i když pro příště asi budu nebitkové scény přetáčet:) Tenhle film na mě měl menší dopad než Ong-Bak, čistě proto, že už jsem věděl, co čekat. Ale stejně, můj obdiv k Tonymu Jaa ještě mnohonásobně vzrostl! Tony Jaa je nový Bruce Lee:) Ale měl by trochu zamakat na štýlu, přecejen Brucova žlutá kombinéza z Hry smrti versus Tonyho červený šátek..? ehm ehm.. PS: Co ty dva strašně špatně udělaný digitální záběry se slonem v Sydney?? ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Totální nářez. Je sice pravda, že příběh je hodně přitažený za vlasy a vše co se ve filmu odehrává se nedá nazvat dějem. Herci jsou neskutečně prkenní a vůbec když se nebojuje, člověk si říká na co to vlastně kouká. Avšak o to tu stejně jako v prvním Ong-Baku (který s tímto filmem nemá dějově nic společného a jedná se o chybný český název) vůbec nejde. Jde tu hlavně o bitevní scény, kterých tu je více než dost a jsou chvílemi až neuvěřitelné. Pokud jste viděli Ong-Bak (předchozí film od stejného režiséra a se stejným hercem) určitě víte o čem je řeč. Ale zde je všechno větší. Hrdina zde nebojuje s pěti protivníky ale rovnou třeba s dvaceti (i více) a i když se většinou protivníci objeví znenadání a odnikud musíte se jen kochat dokonalou choreografií těchto bitek (za vše mluví cca 3 minutová nesestříhaná akční scéna kde hl. hrdina zlikviduje asi 30 protivníků nebo závěrečná "lámací" bitka). Ve filmu už není tolik z "zpomalovaček" jako v Ong-Bak, avšak díky tomu vypadají bitky o dost reálněji. Opravdu parádní film u kterého však nesmíte přemýšlet. Ani trochu. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (17)

  • Ve většině verzí určených pro západní trhy byly odstraněny všechny narážky na to, že Madame Rose je transsexuál, protože herečka Xing Jing je transsexuál i ve skutečnosti. Taktéž byla odstraněna scéna, ve které se ukáže, že po závěrečném souboji přežila. (Raztubyl)
  • Policejní inspektor, kterého hraje Petchtai Wongkamlao, ve filmu hovoří anglicky i přesto, že v době natáčení angličtinu ve skutečnosti vůbec neovládal. (Komprimus)
  • Lateef Crowder si pri natáčaní pretrhol achillovú šľachu, kvôli čomu bola jeho scéna kratšia, ako bol pôvodný plán tvorcov. (ywo666)

Související novinky

Tony Jaa sa vracia

Tony Jaa sa vracia

05.08.2005

V thajskom akčnom filme Ong-Bak sa dovtedy neznámy borec Tony Jaa predviedol v plnej sile, film sa stal veľkým hitom vo viacerých kútoch sveta (a dotiahol to dokonca aj do našich kín) a Tonyho začali… (více)

Reklama

Reklama