Reklama

Reklama

Mladý Thajec Kam se vydává na cestu do Austrálie, aby získal nazpět svého ukradeného slona. S pomocí vychytralého policejního detektiva brzy zjišťuje, že pachatelem je tajemná žena vlastnící obchod pojmenovaný Tom Yum Goong. V nerovném měření sil s mnoha protivníky se Kamovi hodí jeho vynikající bojové schopnosti. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (348)

Claw 

všechny recenze uživatele

Tony Jaa a jeho kámoši kaskadéři zde jasně ukazují, jak má vypadat bojové umění před kamerou a co to je opravdová kvalita bojových scén. Předvádí vše a natvrdo a v takovém podání, že se divákovi tají dech. Žádné speciální efekty, žádné dráty, vše jen co je v lidských silách, a přesto natolik úžasné a perfektní, že se filmu v tomto ohledu nemůžou skoro žádné akční filmy rovnat, vyjma filmů Bruce Leeho, kterým Tony dle mého svojí stejnou neskutečnou precizností skládá úctu. Tady jasně vidíme, že kdo umí, umí, a i oko běžného diváka nezasvěceného do bojových umění a sportů to pozná. Kdo neumí, neměl by takové scény točit a hrát, protože je to ve srovnání s tím, co tady Tony předvedl prostě trapné... Film se nedá posuzovat z jiného hlediska. Děj je samozřejmě až na druhém místě. Je to velmi prostý příběh mladého Thajce, který hledá svého ukradeného slona. Přesto je příběh vyprávěn velmi zajímavě. "Tom yum goong" je absolutní špička v oblasti bojových filmů, neskutečný, neuvěřitelný a vizuálně dokonalý nářez... to se prostě musí vidět. Kdo neviděl, nedokáže si představit... Upozorňuji, že USA verze pod názvem "The Protector" je o 20 minut kratší, mnohem lépe dějově sestříhaná a je to ještě větší nášup, než verze původní!!! Navíc obsahuje scény, které v původní verzi vůbec nebyly :-) /100% + FILM ROKU + TOP 10/ ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ong-Bak 2? Ale tak proč vlastně nakonec ne, ta podstata ve filmu je stejná, jinak řečeno, stejně nesmyslné, a to hlavní o co ve filmu jde je stejnak Tony Jaa, takže když uvidíte jen jeho samotné scény tak absolutně o nic nepříjdete, což mě na něm docela mrzí. Kdyby filmy ve kterých hraje měly alespoň trochu hlavu a patu, tak bych se nebránil tomu všemu vrazit čistých pět, takhle to je za tři, protože právě příběh je něco, co se thajským producentům ne a ne vydařit na jedničku, a i když první Ong-Bak měl nepatrnou historickou vsuvku země, ve které tento film vznikl, tak dvojka už nemá pražádnou, ta prostě jen nechává hlavního hrdinu jednat, a ten opravdu jedná, i když až po asi půl hodině nicnedění. Jenže pak se s akcí roztrhne pytel a člověk se nedokáže nabažit, tak co si o tom všem nakonec po skončení má myslet, žejo. Tony Jaa pro mě je současný bůh bojových sportů, co se filmů týče, možná, kdyby jeho potenciál dokázal využít někdo jiný, koukalo by se na to líp. Je jasné, že film je stavěný akorát na něm, ale to rovnou můžou natočit slet scén, kde vypadá jakoby lítal a kope do všeho všelijak, tak originálně že by i Jackie Chan s Jet Li kroutili palicí a uctivě by skláněli klobouky. ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Masakr. Pokud se vám alespoň trochu líbil Ong-Bak, tak tohle musíte vidět! Pokud máte rádi bojové filmy, ale nevíte, kdo je Tony Jaa, koukejte to rychle napravit! Co se týče 4 minutové scény v baráku, natočené bez jediného střihu, nemám slov! Film se snaží být "filmovější", lepší i po úmělecké stránce, jestli se to tak dá říct, a v podstatě se mu to daří, jenže to stejně vyznívá tak trochu trapně. Nicméně není třeba se bát, naprosto brutálních bitek je tu dostatek. A že je tu víc zdůraznovanej příběh? Mě to nevadí. Skvěle se na to koukalo, i když pro příště asi budu nebitkové scény přetáčet:) Tenhle film na mě měl menší dopad než Ong-Bak, čistě proto, že už jsem věděl, co čekat. Ale stejně, můj obdiv k Tonymu Jaa ještě mnohonásobně vzrostl! Tony Jaa je nový Bruce Lee:) Ale měl by trochu zamakat na štýlu, přecejen Brucova žlutá kombinéza z Hry smrti versus Tonyho červený šátek..? ehm ehm.. PS: Co ty dva strašně špatně udělaný digitální záběry se slonem v Sydney?? ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle me celkem zklamalo. Film je zbytecne dlouhej, 80 minut by stacilo. Navic se tvurci snazi neustale rozvijet pribeh a pridavaj mafiany a podobne, coz je u tohohle druhu filmu na skodu, jednoducha zapletka "Jdu si pro slona" by stacila a navic neni ani pribeh zabavnej, ale ty neustaly kecy ukrutne nudi. Aspon, ze kamera je slusna, takze to neuspi uplne. A bitek je malo. Ale je fajn, ze Petchtai Wongkamlao nedela trapaka jako v Ong-Bak. Co se tyce Tonyho, prislo mi, ze uz neni tak svalnatej jako u Ong-Bak a i v obliceji byl nakej divnej, navic jeho oblek fakt sux. Nastesti je to stejnej ultimatni reznik co minule, takze co bitka, to zazitek. Ze zacatku sice bitky nemaj nak zvlast napaditou choreografii, ale najdou se i vyjimky, ale pak prijde souboj na mokry podlaze a pak zaverecna vyrubavacka a to je neskutecnej ultra giga hyper masakr, kde Tony Jaa predvadi salta, behani po zdi, rezani svalu, ultra chvaty a lame jednu ruku a nohu za druhou a ten zaver me fakt rozsekal na hadry. Tony za 4*, bitky za 6*, ale samotnej film tak za 2*, celkove lepsi 3*. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Kolena-lakte, kolena-lakte, aneb thajský Krokodil Dundee v čiňanoch chce späť sloníka. Jackieho balet a Segalove zlámané kosti umocnené na n-tú (každý za "n" dosadí za ľubovolné reálne čislo z intervalu 0 až 100) dali vzniknúť chuťovke pre akčných fanjšmekrov (fanatikov). Po Ong-Baku som Tonymu definitívne podľahol, pretože čo tento chalan vyvádza je proste lahoda pre oko. Po dlhej dobre pocit totálnej satisfakcie a 4-minútový vstup do reštiky, bez jediného strihu poprosím zapísať zlatým písmom do memoárov bojových scén. Absolutórium nedávam len preto, že príbehová (občas až moc cukrová) vata je spolu s hercami veletrapná ("Kde je môj slon !?!") a nudí, čo je ale v tomto prípade vlastne jedno. P.S. Videné druhý krát a prihadzujem hviezdu. 90% ()

Galerie (67)

Zajímavosti (17)

  • Lateef Crowder si pri natáčaní pretrhol achillovú šľachu, kvôli čomu bola jeho scéna kratšia, ako bol pôvodný plán tvorcov. (ywo666)
  • Na základu filmu byla vytvořena hra „Tony Jaa's Tom Yum Goong: The Game“. Bylo to poprvé, co se thajský film dočkal i herního zpracování. Stejně jako film i hru režíroval Prachya Pinkaew, dabingu hlavní postavy se ujal Tony Jaa, podle kterého byl vytvořen i její vzhled. (Raztubyl)
  • Ve většině verzí určených pro západní trhy byly odstraněny všechny narážky na to, že Madame Rose je transsexuál, protože herečka Xing Jing je transsexuál i ve skutečnosti. Taktéž byla odstraněna scéna, ve které se ukáže, že po závěrečném souboji přežila. (Raztubyl)

Související novinky

Tony Jaa sa vracia

Tony Jaa sa vracia

05.08.2005

V thajskom akčnom filme Ong-Bak sa dovtedy neznámy borec Tony Jaa predviedol v plnej sile, film sa stal veľkým hitom vo viacerých kútoch sveta (a dotiahol to dokonca aj do našich kín) a Tonyho začali… (více)

Reklama

Reklama