Reklama

Reklama

Jak daleko jsme ochotni zajít, abychom ochránili sebe a svou zemi? Když extremista a bývalý jaderný expert (Michael Sheen) rozmístí ve třech různých městech nebezpečné výbušniny, protiteroristické jednotky se pouští do akce a brzy ho zatýkají. Umístění bomb však stále zůstává zahaleno tajemstvím. Čas do výbuchu se nelítostně krátí, proto agentka FBI Helen Brody (Carrie-Anne Moss) souhlasí s tím, že se do vyšetřování zapojí i tajemný vyjednávač známým pouze pod zkratkou “H” (Samuel L. Jackson), jehož kruté metody obvykle slaví úspěchy. Mezi agentkou, vyjednávačem a teroristou se rozpoutává nelítostný boj o moc. To co následuje, je neuvěřitelné – a hlavně – nepředstavitelné! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (685)

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.3/10] | me: No, na počudovanie nič extra. Podľa ústredného tria som čakal oveľa viac, ale nestalo sa. Vedľajšie postavy (, ktoré sa typovo moc nehodia) sú B-čkové (pravdepodobne preto, že 90% rozpočtu zhĺtli Jackson, Moss a Sheen) a je to na ich výkonoch aj vidno. Ale to by nebol hlavný dôvod toho, že film nepatrí do prvej ligy. Proste nemá šťavu a celý čas sa drží v takej priemernej rovine. Snaží sa o vygradovanie atmosféry, ale množstvo rušivých faktorov (mnohokrát hlúpe dialógy, morálne polemizovanie, zmeny postojov) to neumožňujú. Jackson-Moss-Sheen (no hlavne Sheen) odvádzajú dobrú prácu, ale "vďaka" celkovej atmosfére plnej rozpačitých dialógov, hádok a príkazov to proste nestačí na to, aby som po filme neostal úplne chladný a nehodil ho za hlavu na kopu nevýrazných priemerov. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Tak tady jsem byla napnutá jak struna celý film. Velmi dobrý thriller, ve kterém mě štvala jedině vyšetřovatelka FBI v podání Carrie-Anne Moss, protože se pořád tvářila, jakoby ona byla ta nejvyšší autorita a celá její morální dilemata mi lezla na nervy. Ano, berme ohledy na lidi, ale tohle nebyl člověk. ()

Reklama

Nikon 

všechny recenze uživatele

Po skončení filmu jsem byl docela spokojený. Možná i trošku nadprůměrně ... Ale pak se to celé ve mně rozleželo. Když se nad tím celým zamyslíte do hloubky, tak je tam tolik wtf momentů, že si tenhle výtvor víc jak dvě hvědy nezaslouží ... (SPOILER !!! Jen pro příklad - hrozí smrt milionů amerických občanů a šéf vyšetřování sám rozhodne, že nebude informovat prezidenta ?, Žádný krizový štáb, jenom hrstka druhořadých agentů FBI ?, Nejzkušenější americký vyšetřovatel udělá tolik zásadních chyb, které jenom utvrdí teroristu aby nic neřekl ??? atd.atd.) WTF ?! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Připravte se na odpočet....za deset vteřin před Vámi vybuchne deset kilo semtexu...10...9...8...7...6...a nebo víte co? Pusťte si tenhle film. Sice to není nijak velká jízda plná akce, ale dokáže to zaujmout. Já v tom nic zajímavého nevidím. Film je natočen v době, kdy je jeho problém aktuální. Herci hrajou takovou tu rutinní klasiku a celkově je film spíš zapadlá záležitost, než aby stál za větší pozornost. Ono se ale ani není čemu divit... ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Velká škoda, že je snímek poměrně dost drsný, což by mi zas tak nevadilo, nejsem žádný citlivka, ale poprava jedné nevinné osoby mě naštvala. Jinač je to celkem kvalitní film, ale ten scénář se teda moc nevyvedl. Samuel L.Jackson je teda výborný, o tom není sporu, zde exceloval, i zbytek hereckého obsazení. Ve výsledku pouze lepší průměr. Hodnotím na 59% = *** ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

  • Film se nedostal do kin, byl natočen přímo pro DVD a Blu-ray přehrávače. (Martin_W)
  • Ve 47. minutě filmu - ve scéně, kde před vyšetřovací budovou vyjednavač "H" (Samuel L. Jackson) piknikuje se svou ženou, je záběr na Skype videohovor s jeho dětmi. Na obrazovce je přitom jasně vidět ikonka, že počítač k žádné síti připojen není. (MiraSKS)
  • Existuje i rozšířená verze, ve které agenti FBI zlikvidují jednu z bomb. Jenže existuje ještě čtvrtá, která svým odpočítáváním dojede až na nulu. (Martin_W)

Reklama

Reklama