Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přišel zpoza těch nejvzdálenějších hvězd, aby vás zavedl do světa těch nejúžasnějších snů... Král popu Michael Jackson (1958–2009) v roce 1988 zmapoval svou bezmála pětadvacetiletou hudební kariéru v částečně klipové retrospektivní koláži filmu Moonwalker, fantaskním muzikálu plném speciálních efektů a animace, v němž on osobně, obdařený magickými schopnostmi, musí zachránit malou Katie před drogovým bossem Mr. Bigem v podání Joea Pesciho. Tomuto ději však předchází samotná přehlídka klipů, která začíná záznamem živého vystoupení písně "Man In The Mirror" z jeho nejnovějšího alba "Bad". Vzápětí se poté vrací ke svým počátkům, kdy od svých pěti let vystupoval se skupinou Jackson 5, připomíná také své hity z nejprodávanějšího alba historie "Thriller" z roku 1982 a končí klipy z alba "Bad", které následně provázejí i zbytek filmu. V něm bezesporu nejvíc dominuje propracované tanečně–hudební číslo "Smooth Criminal". (Česká televize)

(více)

Recenze (117)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Samotný príbeh, ktorý sa len snaží pozliepať dokopy videoklipy a pri tom poukázať na Michaelovu lásku k deťom a túžbu pomôcť všetkým dobrým ľuďom je aj pri zavretí všetkých očí maximálne za dve hviezdičky. Ale nesmieme na prvotný účel tohoto filmu zabudnúť - a to je prezentácia Jacksonových videoklipov, ktoré boli, sú a navždy zostanú prevratnými a geniálnymi minidielkami, ktoré priniesli svetovej hudobnej scéne to, čo žiadne iné. A tak si Moonwalker v rámci svojho žánru 4 hviezdy zaslúži! ()

Miki68 

všechny recenze uživatele

Skvělá muzika. Na svou dobu úžasná. Třeba předělávka beatlesáckého hitu Come Together se dost povedla. Klipy kupodivu přežily a dodnes působí dosti nápaditě. Nebýt toho, že se mi někde vzadu v hlavě pořád objevovalo slovo pedofil, mohlo to být i o hvězdičku víc. Ale kdoví, jak to všechno vlastně je... ()

Reklama

MaxBodycount 

všechny recenze uživatele

Keď si Em Džej na tajňáša zahosťoval v remaku epizódy seriálového Batmana, producenti zvetrili šancu útoku na detský trh a výsledných štyridsať minút obalili videami blednúceho majstra v snahe predstaviť ho aj predškolskému publiku. Tento zámer vychádza tvorcom, aspoň po umeleckej stránke perfektne; logika prepájajúca /skvelé/ videoklipy s infantilným takmer príbehom oslovuje primárne diváka adresovaného Mášou a medveďom, tí čo sa už vedia samostatne vypišať majú utrum. Moment filmového blaha: Michael sa mení na robota. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Obrazovo-zvuková koláž (vlastně jakýsi "klipokál" :-) z dob, kdy se >mistrovi< přece jen poněkud lépe dařilo... (Re)prezentační dílko z tvorby chlápka, jehož jméno tenkrát ještě mohlo být synonymem pro slovo pop. A tahle popová pohádková šou dokazuje, že i poctivá popkulturní zábava může se stát svého druhu uměním. Ač tahle muzika nemusí být zrovna vaší parketou (a mojí tedy opravdu není), nutno uznat jistou originalitu a kvalitu v rámci žánru... Alespoň tekrát kdysi dávno... :-) Tři a půl hvězdičky za tuhle ač poněkud myšlenkově plytkou, přesto však zajímavou a objektivně vzato i poutavou podívanou, za Majklovy taneční kreace (a choreografii vůbec) pak bez uzardění zaokrouhleno nahoru... - - - P.S. Taky si myslíte, že M.J. je mimozenmšťan?... ;-)) ()

Ducharme 

všechny recenze uživatele

Ten největší možný kýč - Kundera by se zaradoval... Děcka tančící v typicky "majklovských" oblečcích, úchylné - místy až krajně infantilní efekty (že by projev Jacksonova petrpanovského komplexu?) - mluvící maketa sochy Svobody, tančící králík, hora s mrkajícím ksichtem předtím tančícího králíka. Tohle prostě jako celek nefunguje! Děj žádný, myšlenka nikde - všechno to drží pohromadě jen Jacksonovo nezměrné charisma a jeho naprosto dokonalá hudba, ale to je, alespoň pro mě, dost málo. 73% (ke 26.6.2009) a zmínky o koláži? Tohle že je snad nějaká postmoderna? I přesto že le roi est mort nemůžu jinak než za 1 - a to jen díky perfektnímu Smooth Criminal. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (14)

  • Záporák se jmenuje "Frank Lideo". Jeden z výkonných producentů filmu se jmenuje Frank DiLeo a byl Jacksonovým dlouhodobým manažerem. (Morien)
  • Auto, ve které se Michael Jackson promění, je Lancia Stratos HF Zero, koncept z roku 1970 od slavného Marcella Gandiniho ze studia Bertone. Sám Jackson si vymínil účinkování tohoto futuristického vozu, ale nebyl mu zapůjčen, proto ve snímku vystupuje jeho replika. Tu pro film vyrobil v roce 1988 Andy Saunders. Auto se dochovalo a v roce 2009 se dražilo na eBayi od částky 100 tisíc amerických dolarů. (Stejšn)

Reklama

Reklama