Reklama

Reklama

Invaze

(seriál)
Drama / Sci-Fi / Mysteriózní / Horor
USA, (2005–2006), 15 h 10 min (Minutáž: 39–45 min)

Tvůrci:

Shaun Cassidy

Hrají:

William Fichtner, Eddie Cibrian, Lisa Sheridan, Kari Matchett, Tyler Labine, Evan Peters, Alexis Dziena, Ariel Gade, Nathan Baesel, Aisha Hinds (více)
(další profese)

Epizody(22)

Obsahy(1)

Lidé po staletí hledají ve vesmíru známky inteligentního života, ale marně. Jenomže co když vysvětlení spočívá v tom, že mimozemšťané už tady jsou – mezi námi lidmi? A co když všechny přírodní katastrofy, které zažíváme, jsou jen zástěrkou určenou k zamaskování něčeho mnohem hrozivějšího? Obětavý strážce amerického národního parku Russell Varon, který byl vždycky skeptický vůči paranoidním konspiračním teoriím svého nevyzpytatelného švagra Dava, možná bude muset své názory přehodnotit – v jejich komunitě začne totiž docházet k řadě bizarních událostí. I když jeho dcerka Rose tvrdí, že viděla stovky světel letících během bouře směrem k vodě, Russell její tvrzení zpočátku nebere v úvahu – dokud nezačne mít podezření, že se s jeho bývalou ženou Mariel děje něco velmi divného. Ráno po bouři je totiž nalezena nahá ve vodě a vůbec si nevzpomíná, co se stalo předešlou noc. Zatímco se malé městečko Everglades v okrese Homestead na Floridě usilovně snaží o svou rekonstrukci, šerif Tom Underlay, nynější Marielin manžel, podezíravě nařizuje uzavřít celou oblast do karantény. Russell začíná podivné události vyšetřovat a nevědomky zahajuje boj o přežití své rodiny, své komunity a v konečném důsledku zřejmě i lidské rasy… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (182)

Earl_23 

všechny recenze uživatele

Mám za sebou 11 dílů a nemůžu jinak, než vytasit známku nejvyšší. Nevím, možná se po druhé půlce moje hodnocení změní, ale Invaze mi prozatím velice kápla do noty. Tajemnost mám rád a v Invazi je jí požehnaně - dokonce překonává i Akta X. A navíc i povětšinou nepříliš známí herci předvádí sympatické výkony, takže ani nevím, co více si přát. 90% ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní seriál! Zvláštní a zajímavý. V současné době, kdy máme takové seriály ve kterých jsou nesmyslné akční scény, je Invaze hodně vážná. Akce je minimum a všechno působí dost nudně. Já osobně jsem si tento seriál rozdělil na 2 části. Prvních 11 dílů pro mně bylo opravdu nudnou záležitostí na kterou jsem koukal asi tak dva měsíce, což je divné, protože většinou se snažím seriál zkouknout do týdne. Ale těch 11 dílů bylo opravdu nezáživných ale měli dobrou atmoséru a vždy mně upoutal konec s nějakou záhadou a hlavně jsem byl zvědavej o co tam vlastně jde a jak to všechno dopadne. Po 11-ti dílech ale přišel nečekaný zvrat. A stala se z toho pro mně ta pravá seriálová závislovka. Zbylých 11 dílů jsem zkoukl během 36 hodin a nemohl jsem se od toho odtrhnout. Záhady, které byli v předchozích dílech se začali vyjasňovat a mně začínalo všechno být jasné. Opět ta výborná atmosféra s dalšími záhadami. Poslední tři díly byli docela i adrenalinové a měli celkem i dobrou akci a svižnost. Na současnou seriálovou dobu hodně vydařený scénář, který je ovšem velmi netypický. Líbila se mi hodně působivá hudba a herecké výkony. William Fichtner je prostě herec. Předvádí jeho skvělé výkony jak ve filmech, tak i v seriálech (např. další seriál Prison Break).A dobré výkony podali i teenageři. Plus dvě docela hezké ženy jako jsou Kari Machett (Mariel) a Lisa Sheridan (Larkin). Na to, že jsem o tomto seriálu téměř vůbec nevědel a na to, že na Invazi nebyla soustředěná žádná pozornost (jako třeba na 24 hodin), tak jsem byl vážně mile potěšen. Jen je škoda, že je (zatím) pouze jedna řada. Vzhledem k tomu jak první skončila, by druhá mohla být ještě lepší. Třeba se pro ní časem tvůrci rozhodnou a já bych byl docela i rád. Lepší 4*! ()

Reklama

Gerret 

všechny recenze uživatele

Škoda že jsem tento seriál tak dlouho přehlížel a škoda že nenatočili i 2. řadu. Podle mě dosahuje Invaze skoro stejných kvalit jako Ztraceni. Má taky takový tajemný ráz. Celý seriál mě držel v napětí a popostupně nám odhaluje jak to vlastně s těmi odlišnými lidmi je. Moje nejoblíbenější postava byla William Fichtner, který hraje i v Útěku z vězení. Únor 2012: I po druhém shlédnutí mě seriál držel v napětí po celou dobu sledování. Druhá řada seriálu mohla být skvělá, nechápu proč nepokračovali v natáčení. Viděl jsem: Všechny díly 2x. Hodnocení 95%. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Po klasicky rozbehovom a "len" dobrom uvode, ktory sice trval asi 6 dielov, nam tvorcovia naservirovali perfektny mysteriozny serial, ktory ponuka nielen atraktivny dej, ale aj niekolko vychytavkokrasnych zaberov a viacmenej kvalitnych, nicim nevadiacich a sympatickych hercov a zaver, ktory patri medzi tie serialovo najlepsie. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Sice by se dalo tak pět šest dílů úplně vypustit a schovat do nějakého polštáře, protože to byla jen zbytečná vata jinak svižného seriálu o promyšlené pomalé a efektivní invazi inteligentní mimozemskou formou života. Ke konci se zdá, že tvůrci věděli, že se nad nimi snáší Damoklův meč v podobě těch komerčních kurev, které ruší seriály a tak se to vše snažili nějak vtěsnat. Proto vypadají poslední díly takové trochu ukvapené. Každopádně se podařilo to aspoň nějak uzavřít, tak divák nebyl zas tolik ochuzen, ale je to věčná škoda. Život v malém městečku uprostřed národní parku Everglades nebyl špatný, docela dobře jsem se v něm zabydlel. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (4)

  • Poté, co ABC seriál ukončila, CW Network v něm chtěli pokračovat, avšak poté co zjistili, že na natáčení nemají dostatek prostředků, od záměru upustili. (Caszidy)
  • Noviny, které pár ukazuje Daveovi, o tom, co se stalo, když hurikán dorazil do Brazílie, Argentiny a na Cubu, jsou napsány v holandštině a píše se v nich o hudební skupině, počítačích a antivirovém softwaru. (Caszidy)
  • V 7. díle s názvem "O rybě" si Larkin (Lisa Sheridan) okolo 12. minuty přikreje ústa kapesníkem proti smradu, ale je vidět, že stejně dýchá nosem. (Terva)

Reklama

Reklama