Reklama

Reklama

Penny se bojí

všechny plakáty
Trailer

Osmnáctiletá Penny Deerbornová má panický strach z aut - jako malá totiž přežila hrůzostrašnou autonehodu, při níž mohla jen bezmocně přihlížet, jak její těžce zraněná máma v příšerných bolestech nekonečně pomalu umírá... Její terapeutka Orianna se rozhodne pomoci utrápené dívce zbavit se její neobvyklé fóbie přímou konfrontací s jejím největším strachem, a tak ji jednoho dne naloží do auta a společně se vydají na dlouhou cestu do hor! Jenže místo požadovaného uzdravujícího procesu se dostaví pravý opak... (TV Horor Film)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (66)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Je neuvěřitelné ba alarmující, že ještě i v dnešní době se najdou takoví nezodpovědní a lehkovážní jedinci, kteří si jen tak z plezíru vyrazí autem z útulného bezpečí města kamsi do pustých hor. A kdybych vám navíc prozradil, že k sobě cestou dokonce naberou neznámého stopaře, měli byste mě za fantastu nebo za vtipálka, který si z vás dělá šoufky. Vždyť přece každý normální člověk sedí doma u telky a nikam zbytečně nerajzuje, to dá rozum. A už vůbec nebere sopaře - toho může vzít jedině masochista nebo potenciální sebevrah. Aspoň tedy já osobně bych stopaře nabral leda tak haupnou (nebo radši pomalu na couvačku, abych si moc nezprasil předek). No a tak není divu, že naše dvě dámy dopadnou tak jak dopadnou, navíc když ten "jejich" stopař je už na první pohled hrůzostrašně vyhlížející hovado. Poté, co v autě zblajzne špíz s krvavě syrovým (nejspíš lidským) masem, začne mít chuť si s našimi děvenkami trochu zašpásovat. A zábava začíná... Zajímavá Rachel Miner je asi ten hlavní důvod, proč film stojí za to vidět. A pokud se nebudete rozčilovat nad nelogickým dějem (scénářem) a máte rádi nízkorozpočtová oddechová béčka, budete spíš spokojeni než nespokojeni. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Podmanivý horor s hustou atmosférou o maniakálním týpkovi v kapuci, který využije chorobné fobie mladé dívky Penny z aut, a uvězní ji v jednom z nich v temném lese. Auto zaklíní mezi dva stromy a dívka nemá šanci se dostat ven... Režisér Richard Brandes natočil originální horor, ve kterém hodně vsadil na hustou atmosféru, a ono to po celou dobu slušně vychází, i díky sugestivnímu výkonu mladé Rachel Miner. Závěrečný finální střet dívky s maniakem už sice není tak zajímavý jako předchozí děj, ale 4*si určitě zaslouží. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

V paměti mi utkvěla asi jen koza Tammi Filor, protože jinak není Penny Dreadful nijak poutavým hororem s umaštěným, ale nemastným vrahem, nepříjemně ukňouranou hlavní hrdinkou a pointou, která snad nemohla být fádnější... a to ve mně chvíli sílilo podezření, že to nakonec bude ve stylu Noc s nabroušenou břitvou , ale nebylo no, čili nelogický, ale šokující konec taky nakonec nebyl:) ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Já chápu, že v rámci žánru asi není možné u podobných filmů čekat nějaký tvůrčím způsobem napsaný inteligentní scénář, natož pak dobrý a smyslupný film jako takový, ale zase tak prostoduché a na jedno brdo přece tahle dílka snad být nemusí... :-/ - - - P.S. A mohl by někdo už konečně vysvětlit těm televizáckým debilům, že když film oříznou na 4:3 a dojebou ho neskutečně ubožáckým a jalovým rychlohoňským kuchyňským dabingem se stupidně kuňkající a hekající pražskou čudlou čtvrté kategorie v hlavní roli a zvukem zmixovaným bez reálných ruchů a tím vezmou filmu jakoukoli atmosféru, udělají i z žánrové kraviny nesledovatelnou sračku??? . . . No, igi se bojí, že to v těch našich televizáckých (k)análech už asi fakt lepší nebude... :-( - - - - - (Poprvé viděno 11.3.2011 /bohužel s otravně blbým čudláckým dabingem/ na >brryndoffské< tv, hodnocení 184., komentář zde jako devětadvacátý - 12.3.2011) ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Považuji se za silnou a odolnou náturu, ale při tomto filmu jsem byla prostě slušně pos**ná. Noc, lesy, jedna vyklepaná holka, její paranoia a malý prostor auta, ve kterém bude po celý film prožívat svá muka. Navíc ještě se svou terapeutkou, která udělala tu chybu, že odešla hledat signál mobilu, který, jak víme, v podobných případech prostě nikdy nefunguje, že. A tak tu s ní v autě jen sedí, nemluví a postupně trošku zamrzá (kdo viděl, tak ví:) Ta udělala velkou chybu, když nabrala nemluvného stopaře do auta. Ten se rozhodne, že jim tuto laskavost musí náležitě oplatit. A tak nebohá Penny, uvězněna ve vozidle, se šíleně bojí a s každým pohledem z okna se děsí, kdy a kde se objeví ten magor s kapucí, co tam někde ve tmě pobíhá a sleduje ji. Nevím, jestli jsem byla tak vyděšená z ní, nebo proto, že to na mě vše dost zapůsobilo. Rachel Miner si pamatuji ze Šikany, kde mi byla velmi sympatická. V tomto horůrku si myslím, že svou postavu ztvárnila perfektně a já si jen říkala, že být v její kůži, budu totálně po... To jsem byla i u TV a stačilo mi:) Jen škoda toho násilně useklého konce, o němž jsem předpokládala, že skončí přesně dle žánrových pravidel. Což bych v tomto případě i uvítala. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama