Reklama

Reklama

Koncem 40. let minulého století byli Martha Beck a Raymond Fernandez známí jako „Vrazi osamělých srdcí“. Jejich vražedný plán byl jednoduchý – podvedli a pak zavraždili opuštěné válečné vdovy, které odpověděly na jejich inzerát. Sami se také seznámili na inzerát a Martha se měla stát první Raymondovou obětí, ale byla to láska na první pohled. Tím, co je spojovalo, byl perverzní sex, záliba v pletichářství a láska k penězům. Když byli zatčeni, přiznali se ke 12 vraždám, ačkoli skutečný počet se spíš blíží 20. Při soudním líčení Martha s Rayem cukrovali, drželi za ruce a zdálo se, jako by se nemohl nabažit jeden druhého…. (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (154)

Topco 

všechny recenze uživatele

Malý, nenápadný retro-noir z obdobia prelomu 40tych a 50tych rokov, ktorému navzdory pomerne hviezdnemu obsadeniu, patrí bezpečné miesto vo vodách šedého priemeru. Travolta sa snaží pôsobiť drsne, Gandolfini vyzerá drsne nejako tak prirodzene a dvojica Leto-Hayek trošku prehráva, ale keďže hrajú psychopatických milencov na úteku, nejako to nevadí. A keď už ani takíto herci, tak ani príbeh či atmoška nevytiahnu tento kúsok z priemeru. ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Kriminální příběh natočený podle skutečných událostí. Příběh sleduje události kolem vražd válečných vdov a paralelně vztahy mezi policisty, či jejich soukromí. Nikterak objevně natočený film, nicméně nejedná se o film nepovedený. Film je hodně závislý na hereckých výkonech. John Travolta hraje slušně, James Gandolfini je sympatickej, Jared Leto čistě účelovej a Salma Hayeková se sice snaží, ale rozhodně víc zaujme svým zjevem, čili pěkným ksichtem. Solidní film. ()

Reklama

sepp 

všechny recenze uživatele

Jak tady správně ohodnotil B!shop, takové lepší 3*. Travoltovi tahle role celkem sedla, ale žádný herecký koncert to samozřejmě není. Selma i Jared se také snaží a jejich postavy jsou celkem plastické. Z hlediska scénáře to také ujde, některé scény jsou dosti mrazivé. Přesto tomu něco chybí, nějaký ten elektrizující náboj. Ale celkově docela povedené. ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Povedené retro, které stojí za to vidět přinejmenším kvůli skvělým hereckým výkonům Jareda Leto a Johna Travolty (i když Salma Hayek nezůstává poc pozadu). Kdesi jsem četl, že film je jako L. A. Confidential zkřížený s Černou Dahlií. Docela to sedí. Režisér věnoval film svému dědovi, skutečnému policistovi Elmeru C. Robinsonovi ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia snímky sa nechali inšpirovať skutočnými udalosťami z konca 40. rokov 20.storočia. Dej je rozprávaný jedným z detektívov, Jamesom Gandolfinim (ktorý v takomto filme nemohol chýbať). Tento prvok nijako dej filmov neruší, naopak je dobrou voľbou. Salma Hayek tu skvelo zahrala tentoraz silne psychicky uletenú sexy postavu Marty, ktorá postupne manipuluje svojho mladšieho podvodníčka. Priemerná retro detektívka s dobrými hercami. Námet je veľmi zaujímavý a keby ho dostal nejaký skúsenejší režisér mohlo to byť pokojne aj o stupeň lepšie. Takto je to priemer, ktorý neurazí ale ani neprekvapí. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (7)

  • Dopravné lietadlo, ktorým sa po území USA presúva duo detektívov, je Lockheed Model 10 Electra. (MikaelSVK)
  • Příběh film je založen na skutečných událostech z roku 1940, které se udály dvojici detektivů z oddělení vražd, kteří pronásledovali Marthu Beck a Raymonda Fernandeze, vraždící pár známý jako "Vrazi Osamělých Srdcí". (Terva)
  • Film bol venovaný zosnulému policajtovi Elmerovi C. Robinsonovi, ktorý sa zaoberal práve týmto známym prípadom. Nie je teda veľkou náhodou, že režisér filmu Todd Robinson je jeho vnukom. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno