Reklama

Reklama

Koncem 40. let minulého století byli Martha Beck a Raymond Fernandez známí jako „Vrazi osamělých srdcí“. Jejich vražedný plán byl jednoduchý – podvedli a pak zavraždili opuštěné válečné vdovy, které odpověděly na jejich inzerát. Sami se také seznámili na inzerát a Martha se měla stát první Raymondovou obětí, ale byla to láska na první pohled. Tím, co je spojovalo, byl perverzní sex, záliba v pletichářství a láska k penězům. Když byli zatčeni, přiznali se ke 12 vraždám, ačkoli skutečný počet se spíš blíží 20. Při soudním líčení Martha s Rayem cukrovali, drželi za ruce a zdálo se, jako by se nemohl nabažit jeden druhého…. (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (156)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Za poslední roky jeden z mála lepších filmů v nichž se objevil John Travolta. Příběh je postaven na poválečném předobrazu opravdových vrahů a zase se dostávám k tomu, že by mě zajímalo, kolik toho vychází ze skutečnosti a kde už čarovala tvůrčí fantazie. Jisté je, podle scénáře se Raymond do Marthy zase tak moc nezamiloval. Ve skutečnosti ho ona nachytala při podvodu a teprve pak začala spolupráce. A podle filmu víc milovala ona jeho. Tak trochu záhadou je i jejich opravdová motivace. Jistě, na počátku šlo o peníze, ale pak se chovají oba dost podivně. R. F. by se i rád usadil a určitě tou vyvolenou není jako první Martha. Snímek je natočen temně a vcelku realisticky. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujímavý film, ktorého najväčším kladom je herecké obsadenie na čele s výbušným Johnom Travoltom, vášnivou Salmou Hayek (jej mexický prízvuk mi trhal uši) a trošičku nevýrazným Jared Letom. Príjemná dĺžka, pekné frustrujúce prostredie a pár krásne odviazaných krvavých scén. Kto by to na mexickú krásku povedal, že sa z nej raz vykľuje taká žiarlivá beštia? :-) ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Režijně zvládnuté, občas i dějově netradiční, ale nedokážu pochopit, co mi měl film dát. Noir se střídá s černou komedií, hlášky s brutalitou a když závěr všechno přepálí, zůstanu jen kroutit hlavou. Přesto jde o svižnou detektivku, kterou do bezproblémových vod tahá hlavně Travolta, který ze sebe i přes zrádný scénář plný klišovitých replik ždímá jen to nejlepší. ()

kosta73 

všechny recenze uživatele

V rámci sledování mého oblíbence Gandolfiniho jsem došel až k tomuto dílku. Pro mě rutinní, šedá ( tady doslova ) záležitost se standartně nevýrazným Travoltou, jak jsem na něho v posledních letech zvyklej. Gandolfini je tam takový velký tele, což mně taky nepřidalo. Na druhou stranu záporáci jsou fakt hovada ( jinak to nejde říct ), takže to místy mělo až nepříjemnej tlak a závěr filmu mně z paměti asi jen tak nezmizí. ()

alldo.raine 

všechny recenze uživatele

Poctivá filmařina s travoltou, který konečně opět hraje to svoje. na víc jak tři však jít nemohu, neboť tento námět byl už zpracovaný tolikrát, že jen dobré herecké výkony nestačí. Neurazí, nepřekvapí, za týden z hlavy pryč. Nicméně mně to za zhlédnutí stálo už jen z toho důvodu, že jsem se znovu přesvědčil, že Travolta prostě hrát umí. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (7)

  • Film bol venovaný zosnulému policajtovi Elmerovi C. Robinsonovi, ktorý sa zaoberal práve týmto známym prípadom. Nie je teda veľkou náhodou, že režisér filmu Todd Robinson je jeho vnukom. (MikaelSVK)
  • Skutočná Martha Beck mala v čase svojej smrti veľmi odlišnú postavu ako herečka Salma Hayek. Tesne pred popravou vážila takmer 100 kilogramov a kvôli úzkej vzdialenosti medzi lakťovými opierkami na elektrickom kresle sa tam takmer nevošla. (MikaelSVK)
  • Natáčelo se také na historických místech Jacksonville na Floridě. (Terva)

Reklama

Reklama