Reklama

Reklama

Koncem 40. let minulého století byli Martha Beck a Raymond Fernandez známí jako „Vrazi osamělých srdcí“. Jejich vražedný plán byl jednoduchý – podvedli a pak zavraždili opuštěné válečné vdovy, které odpověděly na jejich inzerát. Sami se také seznámili na inzerát a Martha se měla stát první Raymondovou obětí, ale byla to láska na první pohled. Tím, co je spojovalo, byl perverzní sex, záliba v pletichářství a láska k penězům. Když byli zatčeni, přiznali se ke 12 vraždám, ačkoli skutečný počet se spíš blíží 20. Při soudním líčení Martha s Rayem cukrovali, drželi za ruce a zdálo se, jako by se nemohl nabažit jeden druhého…. (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (154)

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Zabijáci osamělých srdcí mají v obsazení rekordní počet mých oblíbených herců. Za předpokladu, že Travolta vydá za tři a Gandolfini za osm, jsem jich napočítal patnáct, což je něco vskutku nevídaného. Ve vesmíru však vládne tendence, že každé pivo na účet podniku zákonitě následuje zprzněný anál. A zde tomu není nijak. Jared Leto, můj oblíbený buzík ze sračkové kapely, předvádí výkon hodný buzíka ze sračkové kapely. Selma ztratila naděje na můj obdiv v momentě, kdy se vyškrábala z kundy své matky bez chromozomu ypsilon. V tomto filmu však ztrácí obdiv i zbytku diváctva, neboť ji pan režisér nechal mluvit. Ani Travolta si nemohl zamračeně odříkat své repliky, ti zkundyksichti jeho postavě museli našťouchat mezi půlky nějaké homotrauma a on musí vést homodialogy se svým homosynátorem a předstírat, že v poválečné Americe existovalo cosi jako vřelý otcovsko-synovský vztah. Jediný Tony Soprano tu září ve své nejlepší poloze - žere, funí a fuckuje. Celé je to pěkně natočené, brutality jsou šťavnaté... Ale jinak to čpí dojmem, že pánové od výroby z příběhu, který napsal sám život, vytáhli pouze momenty, které spadají do kolonky "nudná a nepřesvědčivá homosračka", a tak bych ocenil, kdyby mi ty uzívané tři hvězdy přinesly alespoň pivsona na účet podniku bez zprzněného análu. ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele

V skutočnosti Martha Beck nebola ani zďaleka taká krásna ako Salma. Vojak, ktorý jej pomohol k prvému dieťaťu sa radšej pokúsil o samovraždu, než by si ju mal vziať. Druhé dieťa porodila vodičovi autobusu, ten s ňou v nedobrovoľnom manželstve vydržal až šesť (pre neho dlhých) mesiacov. Martha totiž vážila vyše sto kíl a nepatrila medzi najatraktívnejšie ženy a podľa toho, čo porobila neskôr, ani čistotou ducha asi netrpela. Svojich detí sa zbavila (iba opustila, nezabila) na žiadosť Fernandeza, iba tak mohla s ním ostať po tom, čo ho vysliedila v New Yorku. To bola jeho podmienka. Pôvodne patrila medzi Fernandezove obete, ale zúfalá túžba po živote ako z červenej knižnice ju donútila ho vyhľadať, plniť všetky jeho priania a starať sa o jeho blaho. Fernandez praktikoval voodoo rituály (znalosti z basy) a bol presvedčený, že má mystickú moc nad ženami. Okolo ich prípadu bol veľký poprask v médiách a novinári si dosť výdatne zgustli na Marthinom vzhľade, čo ju poburovalo a urážalo (tiež má city a je ľudská bytosť, vravela). Popravili ich v ten istý deň. Fernandez hystericky vyčíňal, Martha bola pokojná a takmer sa nevošla do elektrického kresla. ()

Reklama

Duke90 

všechny recenze uživatele

Docela netradiční kriminálka s ucházejícím Johnem Travoltou v hlavní roli a mým oblíbencem Gandolfinim, který bohužel nedostal mnoho prostoru a jeho potenciál tak zůstal z větší části nevyužit, ovšem gestikulací, hlasovým projevem a funěním asi navždy zůstane hlavně nezapomenutelným Tonym S. Vždy jsem měl trochu problém s doceněním hereckých kvalit Jareda Leta a ani tentokrát mě jeho mírně přehrávající slizounek příliš neučaroval, zato nemálo narušená Salma Hayek mi s gradujícím dějem docela vyrazila dech, jak odpudivě svedla svůj part odehrát a na rozdíl od její reálné předlohy měla doopravdy čím oslnit, protože o skutečnou Marthu bych si pravděpodobně neopřel ani kolo... Myslím, že zdejší hodnocení přesně odpovídá celkové kvalitě filmu - slušný nadprůměr, který stačí vidět jednou za dva roky. ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Nebyť množstvo známych hereckých tvárí...jednalo by sa o priemernú tuctovú kriminálku založenú na skutočnej udalosti..ale práve to množstvo známych tvárí vyťahuje film z bažín priemernosti...retro atmosféra je zobrazená realisticky a skutočne...a preto tento je film dobrou kriminálkou v mojom finálnom verdikte...old school kriminálka, ktorá sa dá pozrieť... ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Jak tady správně ohodnotil B!shop, takové lepší 3*. Travoltovi tahle role celkem sedla, ale žádný herecký koncert to samozřejmě není. Selma i Jared se také snaží a jejich postavy jsou celkem plastické. Z hlediska scénáře to také ujde, některé scény jsou dosti mrazivé. Přesto tomu něco chybí, nějaký ten elektrizující náboj. Ale celkově docela povedené. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (7)

  • Film bol venovaný zosnulému policajtovi Elmerovi C. Robinsonovi, ktorý sa zaoberal práve týmto známym prípadom. Nie je teda veľkou náhodou, že režisér filmu Todd Robinson je jeho vnukom. (MikaelSVK)
  • Natáčelo se také na historických místech Jacksonville na Floridě. (Terva)

Reklama

Reklama