Reklama

Reklama

Vějíř lady Windermerové

  • USA A Good Woman (více)
Trailer

Obsahy(1)

Současné filmové adaptace her Oscara Wilda, jako například Ideální manžel nebo Jak je důležité míti Filipa, se většinou věrně drží originálu a odrážejí reálie viktoriánské Anglie 19. století. Režisér Mike Barker a scenárista Howard Himelstein však důvtipně přenesli stejnojmennou Wildovu hru do komunity Angličanů a Američanů žijících ve třicátých letech na italském pobřeží Amalfi. Mladá lady Windermerová, v podání Scarlett Johanssonové, podezřívá svého manžela z milostné aférky s nově příchozí, skandály opředenou paní Erlynnovou (Helen Huntová). Sama však není daleko od toho, hodit za hlavu předchozí život a pověst a podlehnout milostným návrhům lorda Darlingtona (Stephen Campbell Moore). Záhadná paní Erlynnová má ale dobrý důvod jí v takové pošetilosti zabránit. Atraktivní, sluncem projasněné a vtipné drama nabízí překvapivý pohled na Wildovu klasiku a těží ze skvělých hereckých výkonů, mimo jiné Toma Wilkinsona a Mileny Vukotićové. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Nebola to až taká kostýmová nuda, ako som predpokladal, práve naopak. Nielen časté bonmoty starších pánov to oživovali, ale aj samotná myšlienka na záver ma príjemne prekvapila. A nielen jedna, bolo ich tam dosť. Len škoda, že som sa nedozvedel, prečo to hlavné tajomstvo muselo byť také tajomné, že chcelo zostať tajomstvom až do samého záveru. –––– Některé ženy přinášejí štěstí kamkoli přijdou. Jiné, když odejdou. Já dělám obojí. –––– O manželství přemýšlím velmi. Proto jsem svodobný. –––– Tu chybu jste udėlala vy, je to vaše břímě. Neste je! Přiznáním byste je předala tomu, koho milujete. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvápko. Velkou roli určitě sehrála předloha brilantního glosátora lidských vztahů Oscara Wildea, takže ty vybroušené dialogy bylo radost poslouchat (zejména trefné a lehce ironické životní postřehy Toma Wilkinsona), stejně tak bylo radost nasávat tu báječnou atmosféru 30.let min.století (precizní výprava a příjemná dobová hudba) a odsýpalo to jako švýcarské hodinky. A navrch další ujištění, jak báječnou a nedoceněnou herečkou je Helen Hunt!! „Filmový babinec“ par excellence. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $238,609Tržby Celosvetovo $6,877,842║ Kráska Scarlett Johansson sa ako vždy stáva potešením pre oči, v jej nežnej polohe manželky žijúcej v počiatku neohroziteľnom manželstve. Zvrat nastáva keď sa do neho vmiesi postava hraná herečkou Helen Hunt a potom sa začnú diať čudesné veci smerujúce k uplnému rozvráteniu. Rozohraný príbeh ponúkne vypäté scénky plné tajností, vyznejúce v plnej kráse samotným záverom ale dokým sa ich rozriešenia dočkáme, prežijeme krušné chvíle v doprovode tých najpodlejších klebiet aké len unudené zbohatlícke pánstvo vysediavace na Italskej ryviere môže napadnúť. V koncepte možno jednoduchý príbeh ale v konečnom výsledku intenzívne vyznejúci, aj vďaka zanietenému prejavu zúčastnených hercov. /80%/ ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Duchaplný příběh je celý protknut inteligentní konverzací, lehkým humorem a kouzelnými dialogy, tolik typickými pro Oscara Wilda. Herecké obsazení také nemohlo být lepší. Helen Hunt a Scarlett Johansson jsou překrásné a nádherně si konkurují. Kamera hýřící příjemnými světlými i pestrými barvami spolu s uklidńující hudbou a dobovými kostými navážou tu správnou atmosfétu. Je to snímek plný citů, lásky, dojmů a šarmu. ()

plechulka 

všechny recenze uživatele

Dialogy Oscara Wilda jsou jako vždy jeden bonmot za druhým, kostýmy dam z 30-tých let jsou nádherné a Helen Hunt okouzlující, ale přesto nám pocit, že mi kvůli ničemu vyjímečnému tento film v hlavě neutkví... Kdo má rád konverzační komedie a Wilda zvlášt, doporučuji TV inscenaci z roku 1979 JAK JE DŮLEŽITÉ MÍTI FILIPA s J. Abrhámem, J. Hanzlíkem, S. Zázvorkovou a dalšími..... Sice pouze v "papundeklových" televizních kulisách, ale pro mne nezapomenutelnou! ()

Galerie (88)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Reklama

Reklama