Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Divokými údolími Transylvánských Karpat ujíždí kočár se zástupcem londýnské advokátní kanceláře Harkerem. V horském průsmyku se má setkat s kočárem hraběte Drakuly, se kterým má jménem své firmy projednat koupi domu s pozemky poblíž Londýna. Místní obyvatelé vyjadřují zděšení, když jim řekne, za kým jede. On si však nebere jejich výstrahy příliš k srdci. Ale již při vstupu do Drakulova zámku se nemůže zbavit nepříjemnému pocitu... (Česká televize)

(více)

Recenze (99)

troufalka 

všechny recenze uživatele

Nečetla jsem originál a zřejmě si ho nikdy nepřečtu. Knihy a filmy o upírech mi prostě nesedí. Snažila jsem se znovu podívat na film, který jsem viděla jako malá a u kterého jsem se tehdy bála. Bohužel, kýžený efekt se nedostavil. Vadila mi horší technická kvalita, nesedly mi ani jednoduché trikové efekty, chyběla mi napjatá atmosféra. Jako útěchu pro tvůrce a milovníky podobného žánru na sebe musím prásknout, že se mi nelíbilo ani Psycho ani Ptáci. Asi příště odolám a podobným filmů se prostě vyhnu. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Tento Drakula je knižní předloze podoben tak moc, až se vpodstatě jedná o rozpohybovanou ilustraci, která sází na dobré herecké obsazení, které si uhraje svoje a například Ilja Racek v roli titulního krvesaje má charisma i v momentech, kdy má ústa otevřená do velkého, překvapeného ÓÓÓ (což mělo být pravděpodobně děsivé, jelikož má v tom momentu vyceněné tesáky, ale hrůznost takové scény bohužel odpovídá roku výroby). A takových scén je tu bohužel víc, někdy za to může prachobyčejné zastarání postupů, někdy zas ne úplně dobrá dochovaná kvalita záznamu, to nic nemění na tom, že je to pořád dobrý film, jen není v obrovské konkurenci mnoha dalších adaptací zas tak výjimečný. ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Roztomilé televizní zpracování horrorového románu tak nějak po česku. Začátek filmu byl nadějný a celkem napínavý. Ovšem po přenesení se do Londýna a zmnožením postav ubylo napětí a příběh byl vyprávěný stroze, bez emocí, jako dokumentárně, včetně rychlého konce. Ale jak jsme psal v úvodu, příběh působí až roztomile naivně, uteče celkem rychle a některé momenty mají svou sílu. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Vlastně jediné, co mě na téhle adaptaci štvalo, byla ta přehnaně šílená výslovnost anglických názvů a snad teatrálnost, která může místy působit směšně, stejně tak jako detailní kamerové záběry na obličeje zúčastněných, zejména upírů. Jenomže, pokud jde o adaptace Draculy, je tahle jedna z nejlepších vůbec. Atmosféra je naprosto báječná, černobílá tomu neuvěřitelně přidává a Ilja Racek je skutečně velmi démonický a působivý, stejně tak i zbytek obsazení v čele se Schánilcem a Václavem Marešem. Délka je akorát, ani chvíli jsem se u toho nenudil, a na naivní prastarou televizní adaptaci je to skutečně výborné a já všemi deseti doporučuji, protože je to téměř dokonalá adaptace, jestli ne zcela. 85%. ()

RonaMidu 

všechny recenze uživatele

byla jsem na Drákulovi s partou dětí v létě,u babičky na prázdninách....my děti jsme ten film těžce prožívaly...takže to překvapení,když jsme druhý den Drákulu potkaly mezi dveřma Jednoty,jak si jde pro rohlíky,to si určitě umíte představit ....babička mi potom řekla,že snad pan Racek jezdí kousek odtud na chalupu či co :-) ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Exteriéry Drakulova zámku byly natáčeny na hradě v Lipnici nad Sázavou. (míba)

Reklama

Reklama