Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veronika (M. Kudláčková) je veselá, živá holčička s velkým osobním kouzlem, jemuž jen málokdo dokáže odolat. Milovnice zvířat, nadaná výřečností, s níž dokáže každou svou nezbednost svést na staršího bratra, má doma i ve škole „zelenou“. V jejím příběhu, který plyne lehce a v humorné poloze, dochází pojednou k dramatickému zlomu. To ve chvíli, kdy Veronika uteče v noci z domova, aby se setkala s neznámým mužem (K. Augusta), který jí slíbil malé štěně… (Česká televize)

(více)

Recenze (50)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Film jakoby určený hlavně pro školní představení a následnou přednášku. To neříkám jako zápor, ostatně kvalitou tento rámec rozhodně přesahuje a ke konci je to i poměrně dost napínavé. Michaela Kudláčková patří dodnes k nejtalentovanějším dětským herečkám vůbec a Karel Augusta dokázal být slizký jako úhoř. Věta "Hňoucej Venoušku hňoucej" se stala v naší rodině stálicí. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Výchovný film pro děti aneb nemluvte s cizími lidmi a už vůbec s nimi nikam nechoďte. Film je poplatný své době, ale jistě by měl něco říct i dnešním lidským mláďatům. Na mě kdysi zapůsobil (kniha zrovna tak) a moje sestra dodnes nesnáší Karla Augustu, zahrál soudruha pedofila skutečně přesvědčivě:-). Filmové kvality celkem nic moc, dnes už se tomuhle snímku vyhýbám, ovšem za účinné varování ponechám mírný nadprůměr. 55% ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

Michaela Kudláčková byla asi největší dětskou holčičí hvězdou, její bezprostřednost je nádherná a podobně jako v pozdějším filmu Poslední propadne peklu je naprosto přirozená. Veronika je její první filmovou rolí před kamerou a že by bylo poznat nějakou trému nebo nerozhodnost, to ani omylem! Vyrovná se s přehledem svým filmovým rodičům Ivě Janžurové a Vladimíru Brabcovi, řekl bych, že je i přehraje. Jejího bratra si zahrál Boleslav Skalski, známý asi nejvíce z Chalupářů jako synek cigána Ferka. Sousedem byl Tomáš Šimek, syn režisérky Věry Plívové-Šimkové. Zajímavou roli si střihl Karel Augusta, který Niku lákal v noci do háječku, aby jí ukázal ježky :). Vždycky, když se jí snažil osahávat nebo slibovat pejska, tak hrála taková pohodová a poťouchlá melodie, že jsem se musel chlámat! :D. Petr Skoumal se docela odvázal a jeho hudba je dost rozmanitá, ke konci dokonce i akční. Libuše Koutná natočila nenáročnou humornou televizní hru o malé milovnici zvířat a o tom, že cizím lidem by neměla důvěřovat. ()

zla.ovce 

všechny recenze uživatele

Film, ve kterém neposedné děvčátko Veronika (prostě Nika) miluje zvířata a zlobí svého staršího bratra. Díky její roztomilosti jí všechno prochází až do chvíle, kdy se její životní cesta skoro až osudově protne s místním pedofilem. Věřím, že poslední čtvrthodina musí vyděsit nejedno dítě. To byl asi i záměr tvůrců - varovat příliš důvěřivé děti před zlem. První filmová role mé oblíbené dětské hvězdy Michaely Kudláčkové. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Karel Augusta toho pedofila zahrál tak přesvědčivě, že mi z něho ještě dnes běhá mráz po zádech. Mimochodem, docela odvaha v tehdejší době. I dnes jsou jednodušší lidé schopni si herce v civilním životě ztotožnit s nějakou jeho zápornou filmovou (nejčastěji seriálovou) postavou a podle toho se k němu chovat, ale řekl bych, že tenkrát takové v hlavě placaté lidi potkat a býti jimi slovně napaden bylo pravděpodobnější. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (4)

  • Debut dětské hvězdy Michaeli Kudláčkové. (M.B)
  • Ačkoli zde hraje Karel Augusta zločince a Michaela Kudláčková poškozenou dívku, v seriálu My všichni školou povinní (od r. 1984) spolu hrají role otce a dcery. (M.B)
  • Příběh se odehrává převážně v Praze-Braníku, v ulici Skaláků. (sator)

Reklama

Reklama