Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na letecké základně „ochránců“ vzdušného prostoru je stále rušno. Elitní piloti střeží, trénují a milují. Během letecké přehlídky zmizí z dosahu radarů jedna ze stíhaček. Vojenská kontrola vyšle do zóny, kde byla naposledy spatřena, dva zkušené piloty Marchelliho a Valloise. Když ale ztracený stroj objeví, dostanou zcela nečekaně příkaz k přistání. Při náročném manévru zaútočí pohřešovaná stíhačka na jednoho z nich. Začíná vojenská operace, při které se piloti snaží získat ukradený stroj a zabránit tak teroristickému útoku. Letecká akrobacie, bojové scény v oblacích a přátelství na život a na smrt je společným jmenovatelem této napínavé podívané. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

silent cut

všechny recenze uživatele

M*DEJ DOKUD JE TVRDEJ... v případě ocelového ptáka to sice může trvat trochu déle, ale tohle je trochu moc... Kobra 11 s bagetou a letadlem. Pravdou je, že u toho všichni vypadají docela cool, takže je to vlastně v pořádku...Mc Action, Mc Buster, Mc Kino... Hodnotit nebudu... Cheeseburger taky nejíte protože na něj máte chuť, ale protože máte hlad... Tohle je rychle chladnoucí zboží... kdo chce, ať se nažere... ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Scenáristicky překombinovaná hloupost, v níž je všechno, co by asi v podobných filmech mělo být - rychlá letadla a jejich piloti, nakopávající fyziku i logku mezi půlky, svůdné pilotky dráždící jejich kniply a řízné kytary, které tomu mají dodat šmrnc. Bohužel je to poslepováno zcela bez stylu a i na letecký film je to překvapivě nudné a hloupé. Ve Francii možná jasají, že mají svůj Top Gun, ale mám za to, že zbytek světa zůstane sedět na zadku bez sebemnšího údivu. ()

Reklama

Slavomír 

všechny recenze uživatele

S komentármi urazených nesúhlasím a priznávam. Som jedným z tých v Blokbasteri spomínaných "veľkých chlapcov s kopou plastikových lietadielok na poličke". Bol som modelárom, absolvoval som let v stíhačke ( už nikdy viac!!! ) a snímky s takouto tématikou mám rád. Dej je totálna rutina, miliónkrát prevarená, sem tam reklama na Ipod a tvrďácka póza. Čo ma dostalo a moje hodnotenie vytiahlo na 4*? Dokonalé zábery nebeských strojov, také krásne a poetické, ako v žiadnom inom, mnou videnom filme. Akcia na púšti, je síce veľmi kratučká, ale o to excelentnejšia a nadupaná. V kine som sa bavil, pri DVD som striedavo stískal play-rewind. Zvláštny film. ()

Le artist nova 

všechny recenze uživatele

Již od prvotních minut bylo jasné, že se jedná o pouhý průměrný snímek. S touhle zatrpkle kyselou náladou jsem i na film pohlížel a podrobně kritizoval. Chvílemi ubohé dialogy, jenž mají navodit vážnosti celému filmu, vystřídá absurdní milostná scéna. Co ovšem musím vyzdvihnout, je příběh, protože většina podobných filmů má příběh předvídatelný již z úvodních titulků, zde jste do poslední chvíle s úžasem pozorovali, jak vás některé "průměrné" snímky mohou občas i příjemně překvapit i když víte, že z toho nic víc nebude. (+ za jeden ze soundtracků od Placeba) ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Evropský a světově poslední snímek o letadlech a životě jejich pilotů honosící se faktem, že úchvatné záběry letadel na nebi jsou skutečné, bez jediného umělého pixelu navíc. Na tohle si už v současné době netroufne ani Hollywood. A je na co se koukat. Nerušeně k tomu působí příběh, který přes svůj thrillerový žánr netlačí na pilu a je vyprávěn velice volně a klidně. A tak vznikl pohodový odpočinkový film, který akčně založené diváky sice zklame, ale jinak mnohé nijak neurazí. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (14)

  • Natáčení probíhalo v Paříži a Orange ve Francii, ve Farnborough v Anglii a Džibutsku. (Cheeker)
  • Film je inspirován komiksem, na kterém s spolupracoval kreslíř Albert Uderzo, spoluautor slavných Asterixových dobrodružství. (lesumir)
  • Při natáčení nejnebezpečnějších scénách létaly stíhačky 3 metry nad zemí a přibližovaly se na vzdálenost pouhých 30 cm. (lesumir)

Reklama

Reklama