Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hercules se vrací do vesnice z jednoho ze svých dobrodružství a je přivítán lolausem. Ten mu sdělí, že se bude ženit a požádá ho, zda by mu nešel za svědka. Oba muži kráčejí lesem a nostalgicky vzpomínají, jak je to dlouho, co se neviděli. lolaus vypráví Herculovi a o své nastávající, která se jmenuje Ania. V tom uslyší na dívčí pláč ozývající se nedaleko obětního oltáře. Dívka jim vypráví, že monstrum zabilo jejího otce, když spolu obětovali bohyni. Hercules zkouší utišit dívku a ptá se, jak by jí mohl pomoci, ale ona se náhle přetransformuje v monstrum. Hercules mu usekne hlavu a myslí si, že je mrtvé. Společně s lolausem odchází, ale když se otočí, zjistí, že monstrum není mrtvé, ale v místě useklé hlavy mu narostly dvě nové hlavy. Toto monstrum je Hydra. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (54)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Kedysi som to žral aj s navijákom. Mytológia ma bavila. Teraz keď viem o nej viacej, tak sa na toto pozerám a hovorím si WTF. Ale má to takú dementnú dávku nostalgie, ktorá je mi celkom sympatická. A mladá Lucy Lawless na spapanie. Len je to strašne šovinisticko- feministický film. Quinn ako starý Zeus ťažko v pohode. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru fantasy je třeba počítat s tím, že fantazie tvůrců bude občas rozvinuta do neuvěřitelných příběhů a hrdinských skutků. U příběhů s Herculesem je tomu občas také tak, ale místy je děj tak přitažený za vlasy, že děti, probírající právě ve škole starořeckou mytologii, by asi další den v hodině dostaly při zkoušení kouli, neboť by byly dezorientované tvůrčí invencí amerických producentů. Ta totiž dosahuje občas nedozírných mezí a vůbec bych se nedivil tomu, kdyby natočili s Herculesem ještě nějaký další příběh, v němž by stanul jako první člověk v dějinách na Marsu. "Schopnosti" na to rozhodně mají. (Pro ty, kdo nevyčetli mezi řádky nic o tomhle filmu - je to pěkný blábol, ale přežít se dá). ()

Reklama

Sosak 

všechny recenze uživatele

Celovečerák podle populárního a naprosto stupidního seriálu (slova populární a stupidní se až nebezpečně často implikujou). Tenhle film byl trošku slabší, než ten předešlej, ale v hlavě mi utkvěla hodně dobře zpracovaná hydra tak za tu přidám jednu hvězdičku. Jinak nic, co by stálo za řeč - takže sem už nic víc nenapíšu :) ()

Ammit 

všechny recenze uživatele

Naroubovat do Herkula poučení o mužích i ženách překvapivě dobře funguje. Čekala jsem typicky béčkový brak, ale donutilo mě to k zamyšlení. Na začátku všichni muži myslí, že žena to jest: krása, výchova dětí a kuchyň, ale s postupem času a prostřednictvím sexy Amazonek a očima Herkula začínáme vidět větší hloubku v genderových rolích (které plně podporuji). Ohledně šovinismu a sexismu: vadí mi víc balící hlášky 007 z originál Bondovek, tady je to velice umírněné. A scénka divokého nájezdu Amazonek na v řadě stojící muže s květinami se fakt povedla... ()

sydney 

všechny recenze uživatele

První z pěti celovečerních filmů s posledním představitelem Herkula Kevinem Sorbo v hlavní roli. Příběh má s 9. úkolem bájného Hérakla společný akorát název a implantované rádoby Amazonky, které se v závěru filmů pokorně vrátí k mužům. Tento film je významný pro příznivce Xeny, Princezny bojovnice, tím, že se zde v menší roli představila její budoucí představitelka Lucy Lawless. Nicméně - koukat se na to dalo. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama