Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Královský syn Hal Tara uvěří, že panovník země byl zavražděn rukou odvěkých nepřátel říše, a vydává se tragickou smrt otce pomstít. Postupně si však uvědomuje, že pravda je složitější, než si představoval, a že odlišit dobro od zla může být nesnadný úkol... Originální animovaný snímek, nápaditě propojující rámec klasické pohádky s prvky hrdinského eposu, hamletovské tragédie, tolkienovských ság, japonských anime i moderních sci-fi. (Atypfilm)

(více)

Recenze (144)

kocik1 

všechny recenze uživatele

Šmik! Je to jenom mžik, někdo ti ufikne provázek a je z tebe mrtvola. Zapojení vodících provázků do hry považuji za originální, neotřelý nápad, za který tleskám. Příběh sám je vcelku triviální a pošmurný, jak už to na severu bývá, ale měla jsem problém se napojit na jeho emocionální vlnu. Navíc si myslím, že pošmurnost bude vadit dětem, trivialita dospělým. Takže sotva průměr. ()

Avathar 

všechny recenze uživatele

"Poctivý mahagón!" Je sympatické, že v dobe, kedy si ľudia zamieňajú slovo "animovaný" s vyžehlenou 3-D animáciou, príde niekto ako Anders Rønnow-Klarlund a natočí poctivú bábkovú fantasy, v ktorej si bábky uvedomujú svoju bábkovosť a nite, ku ktorým sú pripútané sú do deja zakomponované priam geniálnym spôsobom. To príbehu dodáva úplne originálny a nový rozmer. Je pravda, že príbeh mohol byť bohatší, ale aj tak si myslím, že je minimálne zaujímavý a to hlavne svojou štruktúrou shakespearovskej tragédie. Uvidíme, ako dopadne druhé zhliadnutie (na ktoré sa čoskoro chystám). Možno potom ešte tú jednu hviezdu prihodím. ()

Reklama

Cimr 

všechny recenze uživatele

Být to normální hraný film, asi bych tomu dal odpad! Vážně, tolik klišé a patosu v jednom filmu jsem už dlouho neviděl. Už ten základní nápad - dva válčící rody, král jednoho umírá, pověří syna, ale tomu plány překazí láska.. No znáte to. Strings z podprůměru vytahuje jeden jediný, o to však geniálnější nápad, postavit celý příběh na šňůrkách, kterými jsou loutky ovládány. S tím souvisí i spousta pěkných scén. Přesto si myslím, že se měli tvůrci pustit spíš do komedie. Tohle je vyloženě promarněná příležitost. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Kvalitná fantasy, ktorá v sebe nesie znaky shakespearovskej tragédie, Tolkienových hrdinských eposov a taktiež aj prvky moderného sci-fi. Veľmi dobrá kombinácia. No nie len týmto mixom žánrou je dánsky snímok "Strings" zaujímavý. Výnimočný je predovšetkým svojim spracovaním. Jedná sa totiž o celovečerný bábkový film. S týmto druhom animácie v takto vysokej technickej i scénaristickej kvalite som sa ešte doteraz nestretol. Originálne, nápadité dielo, ktoré natočil v roku 2004, za podpory Dánskeho filmového inštitútu, režisér Andreas Ronnow-Klarlund. **** ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Špetka z Duny, hrstka ze Shakespeara, pořádný drobeček ze Star Wars, protřepat, nemíchat, okořenit orientálně pohádkovou mystikou, podbarvit libým symfonickým básněním a konečně uvést do chodu jedním geniálně prostým nápadem, na kterým stojí celý mechanizmus. Zní to bezvadně, ale i mistr loutkář se snadno zamotá do svých spletitých sítí a zaškobrtne... ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Snímek je označován za světově první „zcela jednotný loutkový celovečerní film“. (Ajka1)
  • Anders Rønnow Klarlund chtěl vytvořit film o terorismu a reakci USA na události z 11. září. Nakonec se však rozhodl odvyprávět příběh jako pohádku, čímž získal snímek svou konečnou podobu. (Ajka1)
  • Čeští animátoři odmítli pracovat na filmu poté, co jim bylo sděleno, kolik by museli vyrobit loutek. (Ajka1)

Reklama

Reklama