Reklama

Reklama

Purpurové řeky

  • Francie Les Rivières pourpres (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když je Pierre Niemans (Jean Reno), francouzský vyšetřovatel masových vražd, povolán vyšetřit krutou vraždu, vstupuje do tajemného světa lží a nemyslitelné hrůzy. Mrtví zbavení rukou a očí jsou klíčem k strašlivému konání vraha, které však nebude mít dlouhého trvání. Každá vražda znamená něco víc, každá oběť je viníkem ve spiknutí a velkém pochybném experimentu... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (570)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Takhle má vypadat dobře odvedená práce s francouzským podpisem. Dva výborní herci v rolích, které jim padnou a příběh temný jak si divák přeje. Docela je překvapivý i příběh, kterému pomáhají nepříliš ukecané postavy, což skvěle dotváří atmosféru... I po letech si na Purpurové řeky vzpomenu, na tělo na zemi s hmyzem stejně jako na závěr na ledovci. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Evropský thriller, který má nato, aby se mohl měřit se svými hollywoodskými příbuznými (bohužel i po záporné stránce). Nebudu film kritizovat kvůli nějakému napodobování Se7en a dalších jemu podobných kousků, ostatně dnešní thrillery vykrádají ty starší a úspěšnější jako na běžícím pásu a taky jim to nikdo nevyčítá, navíc Purpurové řeky to nijak zvlášť nepřehánějí (i když jak tady u některých čtu, záleží na úhlu pohledu :-) ). Divákovi každopádně nabídnou slušně vystavěný příběh, který se postupně pěkně zamotává, temnou, mysteriózní a občas i napínavou atmosféru, kvalitní dvojku policistů a dobrou hudbu. Tohle všechno by bylo za silné 4* a pak už jen naservírovat divákovi promyšlenou pointu a uspokojivý závěr...no, ten bohužel nepřišel, spíš jeho pravý opak, přesto jsem čekal dle zdejších komentářů "větší průser". Takže takhle zůstávám na těch 4* a je mi jen trochu líto, že film nenaplnil svůj (takřka nesporný) 5* potencionál. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý francúzsky thriller, kedy dve zdanlivo nesúvisiace vyšetrovania privedú dvoch detektívov na jednu stopu k jedinému podozrivému. Skvele zvolená je dvojica hlavných hrdinov Jean Reno a Vincent Cassel. Film má po celú dobu veľmi drsnú a temnú atmosféru, aj keď nie ktovieako strhujúce zakončenie. Je to ale film, na ktorý sa asi pozriete viackrát ako raz. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je jeden z těch filmů, u kterých jsem si musela položit otázku: "Kam se hrabe Hollywood?!?" Nejen, že mají "Purpurové řeky" originální zápletku, ale také (super)mrazivou atmosféru, působivou hudbu, stylovou kameru a upřímné herecké výkony (Reno, Cassel). A samozřejmě i kruté a správně nechutné scény. Navíc to můžete vidět kolikrát chcete (není to ani trochu nudné) a snímek neztrácí nic ze svého kouzla - věřte mi, já už to viděla 4x... Tohle je prostě jeden z nejlepších thrillerů, které spatřily světlo světa. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem necekal. Necekal jsem, ze to bude takova kravina. Reno podava svuj standartne dobry vykon, ale vic me zaujal Cassel, ktery mi prisel mnohem lepsi. Urcita atmosfera a napeti tu nechybi, ale me to moc nezaujalo. Prislo mi to dost nevyrovnane, chvilku docela napinavy, ale pak jen nudny dialogy o nicem. Tesil jsem se aspon na nejaky drasticky zabery, ale ani tech se mi nedostalo. A o konci radsi pomlcet. Nebejt toho, ze tam hraje Reno asi bych tomu dal jen 2* , ale kdyz primhourim oko tak by to ty 3 mohli bejt. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (14)

  • Natáčelo se převážně v Savojsku, exteriéry Guernonské univerzity v městečku Avrieux, horské scény přímo na Mont-Blancu. Pitevní scény byly natočeny v Ústavu soudního lékařství v Lyonu od 25.10.1999 do 3.2000. (gjjm)
  • Vo filme vystupujú dve helikoptéry, ktoré čakal tragický osud. Alouette II Lama bola zničená o niekoľko rokov neskôr počas leteckých prác a druhý vrtuľník F-GPGM z poslednej scény bol tiež zničený v roku 2013 pri nehode, pri ktorej zahynul jeho majiteľ. (Arsenal83)

Reklama

Reklama