Reklama

Reklama

Purpurové řeky

  • Francie Les Rivières pourpres (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když je Pierre Niemans (Jean Reno), francouzský vyšetřovatel masových vražd, povolán vyšetřit krutou vraždu, vstupuje do tajemného světa lží a nemyslitelné hrůzy. Mrtví zbavení rukou a očí jsou klíčem k strašlivému konání vraha, které však nebude mít dlouhého trvání. Každá vražda znamená něco víc, každá oběť je viníkem ve spiknutí a velkém pochybném experimentu... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (570)

Marius 

všechny recenze uživatele

Keby tam nebolo posledných 20 minút bolo by to plné hodnotenie. Film s tak úžasnou temnou a tiesnivou atmosférou (a hlavne európsky) tu už dlho nebol. Ako ma tento film dokázal vtiahnuť do deja, budovať a stupňovať napätie scénu po scéne bolo skvelé. Ale potom prišiel ten koniec, ktorý bol tak debilný že to ledva vystačí na tie 4*. Podobnosť so 7even čisto náhodná ? ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Jestli dáváte přednost složitějším zápletkám, pak jsou Purpurové řeky určené právě vám. Nejde zde o nepochopitelnost. Vše je ve filmu řečeno. Stačí pouze dávat dobrý pozor nebo se na film podívat minimálně dvakrát. Otázkou je, zda složitost považovat za plus či mínus. Určitě se ale můžete těšit na stylový temný thriller se standardně vynikajícím Jean Renem. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Reno bola stávka na istotu, pre Kassovitza s Casselom to bola vstupenka do Hollywoodu, pretože obaja odviedli na svojich postoch kus poctivej práce. Tajmoná a temná kriminálka má v sebe všetko, čo má mať, postupné odhaľovanie, znovuzauzlenie s vyvrcholením na jednotku. No a čo, keď sa to snaží niečomu podobať! Francúzi si to spravili po svojom a ja som mal dosť. 90%. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý francúzsky thriller, kedy dve zdanlivo nesúvisiace vyšetrovania privedú dvoch detektívov na jednu stopu k jedinému podozrivému. Skvele zvolená je dvojica hlavných hrdinov Jean Reno a Vincent Cassel. Film má po celú dobu veľmi drsnú a temnú atmosféru, aj keď nie ktovieako strhujúce zakončenie. Je to ale film, na ktorý sa asi pozriete viackrát ako raz. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

z počátku jsem si myslel že to bude něco jako Sedm a měl jsem trochu pravdu neni to úplně stejný, ale trošku se to tomu podobá. 3/4 filmu jsou velice dobré a občas i napínavé, ale ten konec, to je zase tragédie.Člověk čeká nějakýho pořádnýho masovýho vraha, ale nedočká se. konec filmu rozhodně neni hoden toho předchozího celkem slušnýho děje. Jean Reno a jeho klega Vincent Cassel nepředvádí žádný skvělý výkony(hlavně Cessel), ale stejně si to zaslouží 4* i s tim blbým koncem ()

Galerie (35)

Zajímavosti (14)

  • Na mŕtvom tele v márnici je vidieť tieň kamery. (shimik77)
  • Celosvětové tržby byly v přepočtu 60,1 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • Vo filme vystupujú dve helikoptéry, ktoré čakal tragický osud. Alouette II Lama bola zničená o niekoľko rokov neskôr počas leteckých prác a druhý vrtuľník F-GPGM z poslednej scény bol tiež zničený v roku 2013 pri nehode, pri ktorej zahynul jeho majiteľ. (Arsenal83)

Reklama

Reklama