Reklama

Reklama

Nejraději za sebe nechává mluvit svou dalekonosnou pušku. Sebevědomý americký ostrostřelec Matthew Quigley přijíždí za prací do Austrálie. Tam, hluboko v buši, najde zaměstnání u despotického majitele pozemků. Zjistí však, že místo slibované ochrany stád před divokými psy dingo byl ve skutečnosti najat na vybíjení původních obyvatel, což mu šéfa okamžitě notně znechutí. Tak začíná smrtící hra na kočku a myš, kterou může přežít jen jeden z nich... Titulního hrdinu ve filmu ztvárnil Tom Selleck, jehož celosvětově proslavil především televizní seriál Magnum. Roli jeho protihráče a ústředního záporáka si doslova vychutnává Alan Rickman, zatímco v roli krásné, byť poněkud bláznivé Cory exceluje Laura San Giacomová. (Česká televize)

(více)

Recenze (83)

dopita 

všechny recenze uživatele

Režisér Simon Wincer nikdy žádnou velkou díru do světa neudělal (kromě filmu Zachraňte Willyho!), ale pár solidních filmů natočil. Quigley je jedním z nich. Nejedná se o žádnou pecku, která by zvedala z gauče, ale o řemeslně velice slušně zvládnutej žánrovej film (western odehrávající se v Austrálii) kterej obsahuje dostatek akce i humoru. Já jsem byl spokojenej. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Tom Selleck a šílená holka v Australské bushi proti hitleroidnímu Alanu Rickmanovi - a je to skvělé! Nulové očekávání jsem měl a velmi mě tenhle film potěšil, fantastické skloubení dobrodružného filmu co se nevyhýbá humoru, s brutálně drsnými tématy se silným emocionálním nábojem. Klidně by mohl být i delší, je po něm snadné vidět že Tom Selleck by byl jako Indiana Jones výborný, o nic horší než Ford. 8/10 ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Tenhle western pro mě byl televizní překvapení roku (jenom už nevím jakého - tipnul bych tak 95, možná 97). Odstřelovač na Divokém Západě (vlastně v Divoké Austrálii:)), čestný chlap stojící proti záporákovi Alanu Rickmanovi, ke všemu hrající skvělá muzika (kterou má na svědomí legendární Basil Poledouris).... až na ten klišoidní a úplně jasný závěr filmu a na tu ženskou, která mi tam pořád připadala nějak navíc, jsem se výborně bavil. A o tom to přece je - o zábavě. ()

Euchrid 

všechny recenze uživatele

Westernová pohádka, ze které mi kdysi v televizi stačilo vidět posledních 5 minut a věděl jsem že mě bude bavit i celá. Úplně z toho číší ta jednoduchost a skoro naivní záměr "jenom" pobavit. S tím nemá Quigley problémy, lítá kolem něho charisma i náboje a člověk ví, že se na to že se s padouchem vypořádá, může spolehnout. Jediné co mi připadlo paradoxní je to, že na to jaká to má být zábáva, mi ta stopáž připadala o dost delší. Basil se vytáhl a hudba je jeden z velkých plusů.. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Quigley a "Valdézova puška", velmi podařený western se skvělým záporákem. Hlavní hrdina doslova vystřílí celou bandu chladnokrevného farmáře, který, jakožto řádný boháč, nemá nikdy dost a likviduje každého, kdo mu stojí v cestě. Jak si originálně a přes půl světa importovat smrt, zeptejte se Marstona.. :-)) ()

Galerie (33)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama