Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vykresluje útok maniaka na nic netušící rodinu. A to hned těsně po propuštění z vězení. Tento film nemá obsáhlý děj, je to spíš takový portrét a ukázka činů vraždícího násilníka během 24 hodin. Obsahuje minimum dialogů, ale celé řádění je doprovázené vrahovým monologem o jeho dětství, minulosti, traumatech, sadistických touhách atd. (Flipnic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Karglův první a poslední počin je hodně mrazivou a nepříjemnou podívanou, navíc skoro němou, proloženou občasným monologem hlavní postavy. Tou je zde psychopatický šílenec, který ihned po propuštění z kriminálu myslí na zabíjení. Poté, co mu nevyjde vražda taxikářky, vyhlédne si v odlehlém, starém domě jednu trojčlenou rodinu. A samozřejmě takovou, s níž se mu bude pracovat až nezvykle lehce. No uznejte sami, že stará bába, mentál na vozíku a mladá blondýna mu za soupeře rozhodně nebudou. A ne, mladá dívka je tu jen od toho, aby jí vyšinutý hrdina vykuchal a za studena opíchal... Pak už je to jen o trochu zdlouhavém zbavování jejich mrtvol, což se mu nevyvede zrovna nejlíp. Ten závěr na benzince mně ale přišel dost stupidní. Henry byl lepší. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Nutno uznat, že jde o velice nevšední a odvážný počin. Totálně zmatené pako tady s velkými obtížemi likviduje jednu nepříliš početnou rodinku, skládající se z nemocné stařeny, její dcery a mentálně postiženého invalidy. Zabere mu to hodně času a úsilí, a po celou dobu svého upoceného řádění nás přitom oblažuje vnitřním monologem, jemuž jsem ale nerozuměl, protože byl německy. Předpokládám, že by mě jeho myšlenkové pochody pouze ujistily, že se jedná o přesně takového chudáka, jakým se dle svých skutků zdá být. Zatímco Henry v Portrait of a Serial Killer (filmu, který je s tímto občas srovnáván) působí naprosto suverénním a sebejistým dojmem, vrah z Angst (jenž měl jistě stejně nelehké dětství jako jeho americký kolega) působí jako zmatená troska, u které si nejsme celou dobu jisti, zda se mu krvavé dílo vůbec podaří. Sledovat jej, je skutečným utrpením, a divák se těžko brání pocitům nevolnosti a trapnosti. Dojem z Henryho je úplně jiný, hrůzný a monumentální - strach zde na celé čáře vítězí nad nevolností. Oba filmy jsou od sebe stejně odlišné jako jejich antihrdinové. Společné mají jen to, že se jim dá věřit. ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Nekompromisně odporný a drsný hororový thriller o zcela náhodném a improvizovaném řádění děsivého a nevyzpytatelného psychopatického vraha a násilníka (geniálně obsazeného a zahraného). Celý film je pouze z jeho pohledu, jiné důležité postavy ve filmu nejsou. I kvůli tomu je Angst divácky psychicky velice náročnou a hodně nepříjemnou záležitostí, která určitě není pro slabší povahy. 80 % ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Až do dnešního dne jsem tento film nikdy neviděl, ale slyšel jsem o něm opravdu dost. Už jsi viděl tu rakouskou zvrácenost…? Je to vážně brutální pohled do duše zvráceného psychopata…Tak přesně tohle jsem často slýchával i četl na internetu, ale cestu si ke mně Angst našel až dnešní studené ráno. Absolutně mi nevadí, když se ve filmu skoro vůbec nemluví, o to víc jsem si chtěl vychutnat onu morbidní a „zlou“ podívanou, kterou mi každý sliboval. Erwin Leder byl „sympaťák“ přímo od pohledu. Ten jeho ksicht jen tak nezapomenu a do své role se skutečně parádně vžil. Hlavní postava není pohledná ani moc chytrá, ale za to si dokáže utrpení a smrt svých obětí skutečně vychutnat se vším všudy. Jen škoda (hlavně pro něj), že vše nejde podle plánu. Nicméně znechutit dokáže jistě nejednoho diváka už jen tím jak jí. A co teprve když se pustí do nebohé rodinky. Atmosféra v tu chvíli nabrala skutečně zajímavých rozměrů, divná kamera nám nabídne dost zvláštní podívanou – ovšem zajímavá je samozřejmě i samotná psychopatova zpověď ohledně své minulosti, plánů i právě vykonaných skutků… Kontroverzní filmeček si jak vidno získal řadu příznivců a to je jen dobře. Trošku na rozpacích jsem však byl ze samotného konce, který se mi už tak nelíbil. 70% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ách! Tenhle horror jsem si zapl v 11 hodin večer a po půl hodině vypnul a zapnul až ráno,protože tohle je ten typ filmu, který mě děsí a z kterého bych mohl mít pořádné noční můry. Angst je nepochybně jeden z nejdepresivnějších a nejznepokojujících filmů o sériových vrazích vůbec. Angst pojednává o schizofrenikovi,který nekontrolovatelně vraždí a vybírá si náhodné oběti. Co však film dělá drsný, jsou velmi reálné vraždy, keré zahrnují například velice syrový Rape/Murder. Hlavní herec Erwin Leder je jeden z nejhnusnějších a nejslizčích chlapů vůbec,kterého budete nesnášet od začátku do konce a svou roli zahrál velice přesvědčivě,občas jsem pochyboval o tom zda to hraje,či si to užívá. Hodně silná věc! ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • V roce 1983 byl film zakázán v celé Evropě kvůli extrémnímu násilí. (Homerking)
  • Rozpočet filmu byl kolem 400 000 EUR a byl kompletně financován režisérem samotným. Jelikož byl film zakázán ve většině zemí Evropy kvůli extrémnímu násilí, režisér skončil v dluzích, které splácel točením reklam. Od té doby nenatočil žádný jiný celovečerní film. (Eldrick)
  • Film je založen na skutečném případu řádění masového vraha Wernera Knieseka. (hladass)

Reklama

Reklama