Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Provokativní a komický snímek podle námětu spisovatele Jerzy Kosinski vypráví příběh zahradníka Chance, který je po celý svůj život uzavřený v domě ve Washingtonu DC. a svět zná jen z televize. Když se náhle ocitne ve skutečném světě, zaplete se do úzkého kruhu protřelých vládních poradců, kteří touží po "moudrosti mudrců." (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (372)

poz3n 

všechny recenze uživatele

Klidnej milej film, kterej na svou dýlku i vcelku rychle uteče. Co mi na něm vadilo? Proč tomu nedám plnej počet?... Nevim, prostě to nebyl film, kterej by mě přímo dostal a občas sem si řikal, že těch náhod je tam až moc. Balancoval sem mezi 3 a 4, ale poslední scéna (stejně jako u spousty dalších lidí) udělala svoje. Těch pár sekund je dokonalejch. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Bůh ho obdařil málem a v hlavě má piliny. Tak označuje žena, která se starala o jeho starého pána, našeho hrdinu. Jenže tenhle chlapík se nevědomky vydrápal až takřka nahoru, kde jednoduché myšlenky dokážou divy, což ostatně bývá naneštěstí mnohdy i v reálném životě. Víc mi sice sedly jiné satiry, ale zejména díky hereckým výkonům a nadčasovosti velmi dobré. ()

Reklama

Rover 

všechny recenze uživatele

Milý a kvalitní film. Ale: po celou dobu jsem se cítil krajně nepříjemně, že se to musí každou chvíli zvrtnout. Všichni prozří a chudák zahradník bude za hlupáka. Ale nestalo se to, což mě opravdu překvapilo. Líbilo se mi, že autor předlohy je zároveň autorem scénáře, tak by to mělo být. Klady filmu jmenovat nebudu, protože jich je nespočet, zápory nenacházím. Přesto nedávám plné hodnocení, proč? Sám nevím, prostě mě to až tak nezaujalo...HUDBA: Johnny Mandel ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Naprosto fantastický výkon Petera Sellerse, to je však to jediné co jsem si z tohoto filmu o zahradníkovi, který celý svůj život prožil uzavřený v obrovském sídle, kde pracoval jako zahradník a po smrti svého pána se vydal "do světa", odnesl. Možná to bylo proto, že během pár minut v pro něj "nehostiné" civilizaci byl opět uzavřen do jiného sídla, kde se zaplete s vládou, která ho považuje za záhadného génia, o kterém nikdo nic neví. Já vím jen to, že jsem se často nudil a Sellers to celý nedokázal utáhnout. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Prvních deset minut jsem si říkal „Do prdele, to bude asi těžká nuda!“, jenže vzápětí už jsem Sellersovu zahradníkovi fandil až mi červenaly uši. Vždycky jsem měl rád tyhle situace, kdy obyčejný člověk absolutně mimo mísu říká a dělá něco, z čeho si ti zasvecení sedají na prdel. Speciálně, když je to takovej jeliman, kterej stojí na hlavě a kouká na telku, zatímco se vedle něj ukájí Shirley. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (13)

  • Peter Sellers (Chance) byl za svou roli nominován na Oscara. Mnoho lidí tvrdilo, že Sellers prohrál kvůli scéně, která je ukázána při závěrečných titulcích. Sám Sellers k ní řekl, že „přerušila kouzlo celého filmu“. Navzdory opakovaným Sellersovým žádostem producenti scénu z finální verze filmu neodstranili. (HellFire)

Reklama

Reklama