Reklama

Reklama

Matrjoški

(seriál)
TV spot 1
Belgie, (2005–2008), 16 h 40 min (Minutáž: 50 min)

Scénář:

Guy Goossens, Marc Punt

Kamera:

Michel van Laer

Hrají:

Peter Van den Begin, Axel Daeseleire, Luk Wyns, Marc Van Eeghem, Lucas van den Eynde, Ljubomiras Laucevičius, Manou Kersting, Veerle De Jonghe (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Jsou mladé a jsou krásné. Jedni je prodávají, druzí kupují. Belgický kriminální seriál z prostředí obchodu s bílým masem. Každý rok jsou stovky žen na celém světě odvlečeny ze svých domovů a donuceny k prostituci a k sexuálnímu otroctví, z kterého jen obtížně a někdy vůbec nacházejí únik. Seriál Matrjoški vypráví osudy deseti z nich. Ukazuje složitou situaci těchto žen, nevybíravé kriminální postupy mafiánských živlů, stejně jako si všímá toho, jak policie často jedná pomalu a mnohdy toleruje obchod s bílým masem. Seriál byl kromě Belgie uveden ve Finsku, Švédsku, Velké Británii, Španělsku, Francii, Polsku, Maďarsku, Německu, Austrálii a Brazílii. Vzhledem k diváckému zájmu o ztvárněné téma o rok později vznikla druhá desítidílná seriálová řada. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

TV spot 1

Recenze (27)

vander19 

všechny recenze uživatele

Drsný seriál, fakt drsná vec, kde si človek uvedomí ako ho môže túžba po peniazoch zatiahnuť až do hlbokých sračiek. Ako vravel Jules - já som uši a ty si až po uši v sračkách. Presne tak mi pripadajú osudy týchto naivných dievčat. Je to pritom tak ľahké pre tých kokotárov, len ich nalákajú na € a boom zrazu má sexi pipka péro v hube. Výborné herecké výkony, ktoré fantasticky svojim charakterom zapadli do tejto skladačky týkajúcej sa obchodu s bielym mäsom. Myslím, že aj dĺžka seriálu je veľmi vhodne zvolená. Zabezpečuje to, že divák nestráca napätie a nemusí sa to ťahať, len kvôli sledovanosti. Je len smutné, že takto funguje realita. ()

esopesokeso 

všechny recenze uživatele

Wau, tak toto je špička medzi seriálmi! Násile a arogancia je na dennom poriadku, hustý dej, fakt pochúťka na osem hodín! Aby ste boli v obraze, tak sa tu dá dočkať takých scén ako nájdenie dvoch hlav stripteriek v mraziaku, odstrelenie gulí... Takže určite choďte do toho a snáď potom niekto z vás spraví titulky na Matroesjka's 2 ;) ()

Reklama

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zpracování je stejné jako u jednoho (snad) britského filmu, který byl před lety na ČT 1, byl dvoudílný, kde se jednalo o slečny ze Srbska a Jugoslávie, které musely šlapat v Británii, název nevím, takže to nemám ani v hodnocených. Jen se zde jedná o seriál, takže čekám, že to bude více rozvedeno. Po třech dílech to má dobře našlápnuto, první dva mě velice zaujaly a doslova jsem je hltal, ve třetím má nadšení trochu opadlo, ale i tak se jedná o velice dobrý seriál a těším se na další díly. EDIT: Další díly se nesou v relativně stejném duchu a posouvá se děj dále až na závěr, kde je to už dost krimi. Až na to, že o mnohých slečnách jsme se nedozvěděli, jak to s nimi skončilo (kromě těch, které zemřely nebo zůstali v Belgii), to má celkem dobrý konec. Sice je to fiktivní seriál, ale mnohé z toho bude to, co se odehrává ve skutečnosti v tomto nezákonném byznysu. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších počinov na tému "biele mäso", a to na poli filmovom aj seriálovom. Realistické zobrazenie toho, ako to vlastne funguje, ako lacno sa dievčatá z východnej Európy a Ázie získavajú, že su vlastne dražené ako otrokyne za nejakých pár stoviek eúr. V obidvoch sériách sú najlepšie podľa mňa stredové časti, teda 3-7, ten finiš už potom bol nejak tak dokopaný. Najlepší na tom sú herci. Ani neviem, či sa vlastne o hercov jednalo, pretože tie ksichty, to je ako zo zločineckého časopisu. ()

dawe787 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zcela náhodou jsem přepínal programy a zahlídl kousek druhého dílu druhé série Matrjošek, což mě donutilo k tomu, abych se podíval na celou první sérii, která mě chytla a bavila po více směrech. Vše začíná daleko na východu, kde si členové zločineckého gangu vybírají naivní děvčata pod záminkou dobrého výdělku na tancování v Evropských diskotékách. To, že se nebude jednat o tanečky, je jasné od první chvíle a je do nebe volající, že i některé děvčata, které byly varovány okolím po tom skočily. Zanedlouho poznávají pravou tvář své budoucí kariéry a úmysly svých nových pánů. Tito bossové s bílým masem byli vybráni velice pečlivě a své role hrají opravdu okázale. Snad nejlepší je výkon Petra Van den Begina, který oplívá nejvyšším IQ a vede celou bandu a řeší problémy po dobrém i po zlém. Nejednou jsem čuměl na bednu s otevřenou hubou anebo naopak jsem se smál jak u Mr.Beana, když jsem poslouchal ty jejich hlášky. Seriál je podán upřímně, syrově a celé je to takové sociální a hodně dramatické, takže ne každý to vsákne, když si ve finále uvědomí, že se to děje každý den a pro některé mladé dívky tato zkušenost bohužel končí i smrtí. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • V seriálu si zahrálo 120 herců z několika různých zemí, a to z Belgie, Ruska, Nizozemí, Moldavska, Kypru, Řecka, Litvy či Velké Británie. (eMeMko)
  • Belgičtí filmaři neovládali jazyk, kterým dívky při natáčení mluvily. Museli si proto najmout několik překladatelů, kteří hlídali, zda se dívky drží scénáře. (eMeMko)
  • Natáčení probíhalo v Belgii, Litvě a na Kypru, a to celkem 135 dní. (eMeMko)

Reklama

Reklama