Reklama

Reklama

VOD (1)

Strhující válečný velkofilm F. Bondarčuka o hrůzách ruské intervence v afganistanu. Syrové zobrazení války od výcviku po tvrdé nasazení ve válečném konfliktu. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (366)

Happens 

všechny recenze uživatele

Hodně surový snímek shrnující válečnou mašinerii - z prostředí Afgánistánu, která spolkne mladíky, přežvýká ve vojenském táboře a vyplivne do surové války v Afgánistánu. O zbytečnosti válek netřeba vyprávět. Film se ponoří do přátelství, naivity a celkově mužského světa se všemi plusy a mínusy a vynoří z krve války. Snímek s tak nabitou atmosférou, že míří do TOP. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ruský válečný velkofilm, což na první pohled vypadá nedůvěryhodně, ale opak je pravdou a musím uznat, že jsem byl velice překvapen a jako správný voják také potěšen. Příběh začíná nenápadně, stejně jako v Marinákovi nebo Olověné vestě, takže na cvičišti. Zažívají nejlepší část výcviku a ani si to neuvědomují. Po hodině filmu, ale začíná ten správný terror na území Afghánistánu a právě parádní akční scény dělají tento film tak skvělý. 9-ya rota na mě silně zapůsobila a opravdu hodně překvapila, v poslední době jsem viděl dost novodobých ruských filmů, ale tento se mezi nima rozhodně vyjímá a mohl by se klidně srovnávat i s Hollywoodskými. -- Po delší odmlce a druhém shlédnutí snižuji jednu hvězdičku, hlavně kvůli dlouhotáhnoucím a ubíjejícím začátku, který se nakonec zvrhne v neskutečná jatka, první půlka je ale úmorná. --- Nejhnusnější zkurvená mina. Naše. Duchové takovou nemají. Sami sejeme, sami se vyhazujeme do vzduchu. Šlápneš, nohu ti to utrhne po kotník. ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

Tohle není blbost na kvadrát, proto sázím čtyři, což zajisté ruští tvůrci přijmou s jásotem a s radostí mi vystaví vedle Hradčana sochu, až se zase na pár let staví. Než však obrátí první stakany v hrdla a nahodí motory i rotory, fláknu jim též kritiku. Ta lidská dimenze filmu jim pořád nějak nejde. Hlubší náhled do nitra postav obsahuje informace typu: Voloďa má výraz jako debil, protože je debil, Ivan chlastá a hodlá v tom pokračovat, Aljuša je učitel a má strach, který dokáže i překonat za heroického vypouštění močového měchýře. Člověku pak nejde se s chcípajícím bohatýrem dostatečně ztotožnit. Tu přemíru hvězd dávám především recipročně, neboť když může kdejaký vymaštěnec žrát propagandistické ,,válečné" filmové svitky Amíků, netuším, proč by si i Rus nemohl říci své řízné urá! ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Po troch rokoch sa distribútori zobudili a konečne nám dopriali trochu poriadnej ruskej akcie. Hoci so staršími ruskými vojnovými filmami akoby sa vrece roztrhlo, na to najkvalitenejšie z posledných rokov sme čakali dlhšie akoby sme chceli.Základy tohto výborného filmu stoja pevne ako Kubrickova Olovená vesta. Čiže prvá polovica výcviková, druhá bojová. Obidve sú výborné, Bondarchukova réžia je výborná, kľudne sa môže rovnať s tým lepším, čo v Hollywoode za posledné roky vzniklo. Trošku mi vadili spomalené zábery tie mi už vadia všade, ale nie je ich veľa. Akčné scény sú výborné, tým niet čo vytýkať a môžme rusom iba zaželať,aby sa im takých vojnových filmov podarilo natočiť čo najviac. Dasvidania. 70%. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

V prvních chvílích jsem měla děsivý dojem, že film bude o velkém množství mužů s velmi špatným účesem (a že to tím pádem nevydržím sledovat víc než deset minut). Sadismus velitele při výcviku, řev a batohy plné kamení jsou přesně to, co z puberťáků na začátku udělalo jedince schopné přežít (aspoň chvíli) v zemi, kterou nikdy nikdo nedobyl (a je nám ukázáno i proč ji nikdo nedobyl). Velkolepé scény boje a sestřelení letadla byly asi dobré. Mnohem víc na mě zapůsobilo rozdělování pošty, výměna konzervy za sirky a malý chlapec v opuštěné vesnici. Věděla jsem, že něco takového ve filmu být musí a stejně jsem si málem leknutím prokousla ret. Byla jsem ráda, že na konci zůstali naživu někteří z těch, u nichž jsem na začátku doufala, že umřou, i když špatný účes měli i na tom konci. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (21)

  • Vozidlá majú moderné taktické označenie, nie z obdobia afganskej vojny. (Arsenal83)
  • Praporčík Dygało (Michail Porečenkov) má medailu: „Afganský národ je vďačný bojovníkovi internacionalizmu“. Táto medaila sa udeľovala až po vojne. (Arsenal83)
  • Během natáčení bylo štábem zkonzumováno 25 000 litru čaje a kávy a 13 500 kilogramů potravin. (Dragoni)

Související novinky

Stalingrad jako nejdražší ruský velkofilm

Stalingrad jako nejdražší ruský velkofilm

11.11.2009

Syn slavného Sergeje Bondarčuka Fjodor to slušně rozjel a daří se mu kráčet v otcových šlépějích – přinejmenším co se rozmachu jeho filmů týče. Po afgánské akci 9. rota a dvoudílném sci-fi velkofilmu… (více)

Reklama

Reklama