Reklama

Reklama

VOD (1)

Strhující válečný velkofilm F. Bondarčuka o hrůzách ruské intervence v afganistanu. Syrové zobrazení války od výcviku po tvrdé nasazení ve válečném konfliktu. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (366)

liskam 

všechny recenze uživatele

Z prvu to vypadalo dobře, ale postupem česu jsem zjišťoval, že na film pouze koukám. City se prostě nedostavily. A to je u filmu s touto tématikou prostě málo. Nezachránilo to zhola nic. Všechny dojemné a nebo překvapivé momenty jsem už viděl dříve. A nedakázala to zachránit ani poslední bojová scéna. Rozhodně né špatný film, ale z mého pohledu ani ničím výmečný. Za mě 68% ()

predators 

všechny recenze uživatele

Válečný film z Afganistánu, trochu jinak než jej známe z jiných amerických filmů. Také zde se najde pár záběrů na státní vlajku, ale poněkud jiné barvy:-) Na to, že se jedná o ruský film, tak musím uznat, jde o dost dobrý kousek. Jak výcvik vojáků, tak i válka samotná jsou znázorněny vcelku věrohodně a i dialogy postav mají hlavu a patu. Dopad války na psychiku a chování všech zůčastněných jsem taky věřil. ...ale taky vím, že k těm pěti * něco chybělo...75% ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

V komentářích k Bratrstvu (2019) se objevila zmínka, že 9. rotě to nesahá ani po kotníky, takže jsem přirozeně hned musela běžet a podívat se, co je na tom pravdy. Kromě toho, že to pojednává o stejné válce, nevidím žádnou podobnost a už vůbec žádný důvod srovnávat. Bratrstvo je dospělá autorská reflexe, tohle je jenom standardní nevyzrálý kýčovitý výkřik o skvělosti sovětských chlapců a jejich vůdců a jejich záměrů. A teď už jenom nevyhnutelně čekám, kdy mi do zpráv napíše takový ten jeden pán, který mi nadává vždycky, když dám nízké hodnocení nějakému ruskému válečnému filmu, a speciálně pro něj bych ráda dodala, že podobně nízce hodnotím i všechny fanatické americké válečné filmy, takže ať mi klidně nadává, ale prosím pěkně ne za to, že bych stranila Amíkům. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Moc se mi to líbilo.Od pomalého rozjezdu až ke strhujícímu finále.Dobře zahrané, dobře zrežírované, je vidět že filmové řemeslo skutečně doma v rodině Bondarčuků zůstalo.Závěr mě velice dojal, ve válce je vždy realita velmi drsná, tím spíše v afghánské.Nikdy ho nikdo nepodrobil a těžko se mu to kdy povede.Takže skvělý ruský vojenský velkofilm s nádhernou hudbou, který mohu jen doporučit a jasné čtyři hvězdy. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

V různých komentářích jsem se dozvěděl, které jiné filmy tento snímek údajně vykrádá (Olověnou vestu, Zachraňte vojína Ryana, Bratrstvo neohrožených, Černý jestřáb sestřelen atd. atp.), komusi hudba připomíná podkres pod kterousi PC hru - inu, ono dnes natočit něco zcela a naprosto původního je docela kumšt (u válečného snímku zvlášť). Klišé i sentimentalita se místy opravdu najdou, i ten střih je chvílemi skutečně dost chaotický - ale mě se prostě "9. rota" líbila a to tak, že hodně. Upřímnosti a autentičnosti je v tomhle snímku podstatně víc, než těch vylhaných či vykalkulovaných momentů a že se jedná o působivou podívanou asi těžko někdo popře. Jen pro zajímavost - v několika epizodních rolích se tu mihlo pár herců známých ze seriálu "Trestný prapor". ()

Galerie (83)

Zajímavosti (21)

  • Rusko vybralo v roce 2007 tento snímek jako svého kandidáta na Oscara za nejlepší cizojazyčný film. Do užšího výběru Akademie se ale nedostal. (POMO)
  • Hrdinovia hádžu čierne granáty, teda cvičné granáty. Bojové sú zelené. (Arsenal83)
  • Během natáčení bylo štábem zkonzumováno 25 000 litru čaje a kávy a 13 500 kilogramů potravin. (Dragoni)

Související novinky

Stalingrad jako nejdražší ruský velkofilm

Stalingrad jako nejdražší ruský velkofilm

11.11.2009

Syn slavného Sergeje Bondarčuka Fjodor to slušně rozjel a daří se mu kráčet v otcových šlépějích – přinejmenším co se rozmachu jeho filmů týče. Po afgánské akci 9. rota a dvoudílném sci-fi velkofilmu… (více)

Reklama

Reklama