Reklama

Reklama

VOD (1)

Strhující válečný velkofilm F. Bondarčuka o hrůzách ruské intervence v afganistanu. Syrové zobrazení války od výcviku po tvrdé nasazení ve válečném konfliktu. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (365)

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Mé podezíravé já nedůvěřivě sledovalo poetický déšť, děvočku na vokzale, točící se bez příčiny a halasné pokřiky mladých branců, kteří od zápalu div nevyhazovali ušanky ... mé shovívavé já srovnávalo ruský vojenský výcvik s americkým a zjistilo, že v duchu obrázků "najdi deset rozdílů" poněkud vyčnívá jen větší zacházení do extrému a ořvanější ksichty Yankeeů ... mé usmívající se já přicházelo na chuť slovanskému mixu radosti i smutku a některým slovanským typům (Bondarčuk, Čadov, Serebrjakov)... mé užaslé já tajilo dech nad silou napětí, lstivostí Afgánců, hrůzou bojů i krásou obrazů ... a mému nadšenému já nezbývá než dodat, že šlo o jeden z nejlepších válečných filmů, co kdy vidělo. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Pro Kristovy rany, kde se vzaly ty 4hvezdickovy hodnoceni?? Vetsi nudu jsem u vojenskyho filmu uz dlouho nezazil. Potencial to rozhodne melo, ale tak priserne utrapenej dej nedokazu pochopit a uz vubec ne akceptovat.. Dve hvezdy za snahu a za ty dve podareny bojovy sceny. Kazdopadne srovnani s Olovenou vestou pokulhava vic nez afghanskej kripl mezek.. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Afghán je pro Rusy to, co pro Amíky Vietnam. I na Rusech tento konflikt zanechal stopy. Film je natočen na motivy skutečných událostí (9. rota existovala). Na začátku filmu jsme seznamováni od náborového střediska po výcvik s jednotlivými členy jednotky a s jejich povahovými rysy. Druhá polovina filmu se věnuje jejich nasazení v Afghánistánu. Je to taková ruská obdoba Full metal Jacket. I já potvrzuji, že zpracování je nadprůměrné a celkové vyznění filmu se rovná americkým produkcím a je skutečně na úrovni. Mně osobně výcvik nevadil, trochu mně vadila poslední bitva, kde to trochu vypadalo jako v Rambovi. Myslím si, že zakopaná a těžkými kulomety ozbrojená rota by nabíhající mudžahedýny na volném prostranství zkosila jak kuželky... Závěr filmu však stojí za to a dopadl na mně. Za zmínku stojí i atraktivní záběry na nádhernou scenérii hor a perfektní soundtrack. Pro milovníky techniky SSSR je zde možno vidět v akci Hindy, BRDM, BMP a raketomety GRAD... Celkově velmi milé milé překvapení (o to víc že se jedná o Ruský snímek ) a s radostí dávám 4 rudé hvězdy!!! ()

brutale 

všechny recenze uživatele

Neprehľadná kamera v bojových scénach. Miestami sa chlapci chovajú ako skauti, nie ako vojaci resp., choreografia bojových scén je úplne zlá. Film sa hrá na "amícky vojnový mainstream", ale nedarí sa mu to. Snímka dosť vykráda Kubrickovu olovenú vestu a hudobný dobrovod mi pripomína jednu známu vojnovnku z PC hier. Záverečná scéna je absolútne nereálna. Kubrickova vesta dostala odo mňa **** t.j. 9 rota dostáva ** s prižmúrením jedného oka a to sa radšej, ani nebavme o niektorých hereckých výkonoch. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Válečný film z Afganistánu, trochu jinak než jej známe z jiných amerických filmů. Také zde se najde pár záběrů na státní vlajku, ale poněkud jiné barvy:-) Na to, že se jedná o ruský film, tak musím uznat, jde o dost dobrý kousek. Jak výcvik vojáků, tak i válka samotná jsou znázorněny vcelku věrohodně a i dialogy postav mají hlavu a patu. Dopad války na psychiku a chování všech zůčastněných jsem taky věřil. ...ale taky vím, že k těm pěti * něco chybělo...75% ()

Galerie (83)

Zajímavosti (21)

  • Vozidlá majú moderné taktické označenie, nie z obdobia afganskej vojny. (Arsenal83)
  • Film vychází ze skutečných událostí, v něčem se ale od reality liší. Na "pahorku 3234" bylo zabito pouze 6 ze 39 vojáků 9. roty, zatímco na opačné straně bylo přes 200 mrtvých. (POMO)

Související novinky

Stalingrad jako nejdražší ruský velkofilm

Stalingrad jako nejdražší ruský velkofilm

11.11.2009

Syn slavného Sergeje Bondarčuka Fjodor to slušně rozjel a daří se mu kráčet v otcových šlépějích – přinejmenším co se rozmachu jeho filmů týče. Po afgánské akci 9. rota a dvoudílném sci-fi velkofilmu… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno