Reklama

Reklama

Invaze

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Astrofyzik Zane Zaminski objeví se svým kolegou Calvinem tajemné radiové signály, které pravidelně přicházejí z vesmíru. Když tento zajímavý objev oznámí svému nadřízenému Gordianovi z vedení speciálního oddělení NASA, čeká ho nepříjemné překvapení: dostává příkaz okamžitě ukončit další výzkum a důležité materiály z jejich astronomické laboratoře jsou zabaveny. Vzápětí je Zane ze svého zaměstnání propuštěn a nejen to - brzy zjistí, že někdo usiluje o jeho život. V té chvíli už tuší, že tajemné radiové signály mají něco společného s tepelnými elektrárnami zcela neznámé konstrukce... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (121)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Rozhodně ne špatný film. Naopak mě překvapilo jak fungovalo spojení Charlie Sheen a sci-fi. Příběh je velmi pečlivě budován a atmosféra každého potěší. Neznámý, ale kvalitní sci-fi, která by mělo být viděno. David N. Twohy před stvořením Riddicka natočil zajímavý film, který pro někoho čerpá z ohraných témat, ale poměrně volně a vyváří i svá (možná i nová) tvrzení, které filmu přidávají "něco na víc". Snad časem znovu narazím v televizi na tento snímek a budu si moct jeho kvality opět potvrdit. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jeden z mojich najobľúbenejších filmov z detstva, ku ktorému sa vždy rád vrátim aj v súčastnosti, ak naň natrafím v televízií. Pre Charlieho Sheena netypická rola, ktorú zvládol bravúrne a tiež sa mi takto vo vážnej roli páči viac, než v komédiách. Je to skvelé sci-fi so skvelým koncom. Triky, ktoré boli vo filme použité sú pomerne jednoduché, snáď až na pohľad do podzemia mimozemskej základne. Bol som ohúrený tou mimozemskou základňou a tým, čo sa v nej dialo. Samotný film pôsobí skvelým dojmom a nijako nevykráda ani si neberie nápady z iných spriaznených filmov, ale šikovne pracuje s divákovým záujmom, ako sa nasledujúca príbehová stránka bude vyvíjať. Odporúčam všetkým milovníkom mimozemšťanov a sci-fi. ()

Reklama

dopita 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý a přitom stylový sci-fi. Příběh nijak objevnej není a na dobrý triky nebyly peníze, přesto mě film zaujal a bavil od začátku až do konce. Kupodivu mě ani nevadil Charlie Sheen, kterej se asi poprvé s úspěchem pokouší o hereckej výkon. Rozhodně lepší film než Zemeckisův Kontakt, kterej je na podobný téma, je výrazně abicióznější, ale ty ambice se mu nepodařilo naplnit. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Srovnávat s Kontaktem to může jen ten, kdo se udeřil hlavou o disk radioteleskopu Observatoře Arecibo. Jak to prase potící se Charlie tu vizáží a psychopatickými návaly lehce připomíná Douglase z Volného pádu, ale jinak padá jen divák. Kolem dialogů jak z pomocné školy, tragikomických triků a bizár momentů jako třeba propadnutí hotelových van či výběr Sheenových slunečních brýlí. Twohymu se musí nechat, že v Pitch Black předvedl velký kvalitativní vzestup, ale znáte to, ode dna se vždycky nejlíp odráží.. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadá docela nadějně a zajímavě, tak trochu ve stylu Kontaktu, ale postupem času, poté, co Charlie odcestuje do Mexika a na scéně se objeví první mimozemšťané to začíná působit spíše úsměvně (a to ne v dobrém slova smyslu). No a ten konec už je totálně tragickej. Přesto všechno to ale není úplně nuda, takže i těch 115 minut se dá s menším sebezapřením absolvovat. A na to, že Sheen v druhé polovině devadesátých let točil totální sračky, tak tohle je ještě v pohodě. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (6)

  • Na začiatku filmu povedala Ilana (Lindsay Crouse), že 90 míľ od Severného pólu našla rozkvitnutú lúku. Aj keby sa však všetok ľad v okolí severného pólu roztopil, kvety by nemali kde rásť, pretože najbližšia pevnina je od pólu vzdialená 400 míľ. (beso74)
  • Phil Gordian (Ron Silver) jezdí v Mexiku bílozeleným Volkswagenem Beetle z roku 1961. (Terva)

Reklama

Reklama