Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Astrofyzik Zane Zaminski objeví se svým kolegou Calvinem tajemné radiové signály, které pravidelně přicházejí z vesmíru. Když tento zajímavý objev oznámí svému nadřízenému Gordianovi z vedení speciálního oddělení NASA, čeká ho nepříjemné překvapení: dostává příkaz okamžitě ukončit další výzkum a důležité materiály z jejich astronomické laboratoře jsou zabaveny. Vzápětí je Zane ze svého zaměstnání propuštěn a nejen to - brzy zjistí, že někdo usiluje o jeho život. V té chvíli už tuší, že tajemné radiové signály mají něco společného s tepelnými elektrárnami zcela neznámé konstrukce... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (121)

Socrates 

všechny recenze uživatele

Toto by zasloužilo remake. Triky aby byly na úrovni, vynechat kokotiny, lepšího herce v hlavní roli a bude to na pětihvězdu. Když se přenesu přes směšnou trikovou stránku a ty dějový přešlapy, tak je opravdu největší slabinou zpocenej Charlie s věčně vytřeštěnejma očima. Je totiž spíš komickej než dramatickej. A tohle asi nechtělo být veselohrou. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Mohlo to být tak dobré, ale je to totální blbost - kdyby se na konci zjistilo, že je to třeba fakt paranoa, bylo by to boží, ale takhle ne. Za Charlieho Sheena nedám odpad, ale i u něj je vidět, že se na vážnou hororovou roli prostě nehodí. Ono to trochu jako horor docela funguje, chvilku, díky atmosféře.. Ale jako sci-fi je to příšerné...20% ( a s Contactem to nemá kromě prvních deseti minut společného vůbec nic) ()

Reklama

Raven0 

všechny recenze uživatele

Skrz naskr průměrné sci-fi, které se drží zajetých žánrových přístupů, nesnaží se experimentovat nebo ohromit, takže působí dosti sterilně a ploše. Na druhou stranu je zde vcelku fungující, ale lehce přehaný děj, kvůli kterému nemohu film úplně odstřelit (i když mě to svádí). Pro žánrové fanoušky může být zajímavé. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Když máte k dispozici malej rozpočet a máte natočit (akční) scífko, nezbyde vám nic jinýho, než vsadit na dobrej scénář a sehnat aspoň jednu hereckou hvězdu. To se docela povedlo, protože Charlie Sheen hraje natolik dobře, že člověk přehlídne i ty (pod)průměrný herce, co se kolem něho ve vedlejších rolích motaj. Příběh stojí na dost znepokojující myšlence, která určitě nedá milovníkům konspiračních teorií spát a místama se dařilo vytvořit zajímavou konspiračně-paranoidní atmosféru. Akce moc nenajdete a triky nepatřej mezi nejpovedenější. Pokud nebudete od Invaze moc očekávat, máte šanci, že se jednorázově slušně pobavíte. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Inteligentně podané scifi, které neohromí bombastickými efekty, skromný rozpočet to ani nemohl umožnit, ale invencí, s jakou se do něj pustil režisér a scenárista David Twohy. Dokazuje, že i s nízkým rozpočtem je možné vymyslet příběh, který bude nahlížet na tématiku mimomozemských civilizací s nadhledem a pokusí se naservírovat divákovi neotřelý příběh, který rozhodně nebude patřit k absolutním vrcholům scifi žánru, ale cestu si k němu najdou příznivci komornějších příběhů s atmoférou. Charlie Sheen se hlavní role zhostil dobře. Samotný film působí až nezávislým dojmem. Nijak nevykrádá nebo nebere si nápady z jiných spřízněných filmů, ale šikovně pracuje s divákovým zájmem, jak se následující příběhová stránka bude vyvíjet. Je tedy věnován i prostor pro divákovo nastínění myšlenek, a ten si sám může během filmu utvořit názor na život ve vesmíru. Tahle scifi rozhodně nepatří mezi ty povrchní s přemírou efektů a nulovou myšlenkovou hodnotou. 80% ()

Galerie (17)

Zajímavosti (6)

  • Zane Zaminsky (Charlie Sheen) má ve svém domě kovovou destičku s nápisem "Člověk má jít za obzor svých možností, od toho má nebesa". Tuto větu vyslovil básník Robert Brouwning. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Kalifornii a Mexiku ve městech Guerrero, Hidalgo a Mexico city. (Terva)
  • Na začiatku filmu povedala Ilana (Lindsay Crouse), že 90 míľ od Severného pólu našla rozkvitnutú lúku. Aj keby sa však všetok ľad v okolí severného pólu roztopil, kvety by nemali kde rásť, pretože najbližšia pevnina je od pólu vzdialená 400 míľ. (beso74)

Reklama

Reklama