Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký sci-fi příběh o dramatickém boji osamělého novináře proti návštěvníkům z budoucnosti, jejichž výnosné kšefty s katastrofami svým odhalením ohrozil. (oficiální text distributora)

Recenze (44)

Wysch 

všechny recenze uživatele

Ježiš, Katastrofy. Když nepočítám Prince Slunce, byly Katastrofy moje nejhranější VHSko. A byl mi šumák, že příběh je stupidní, triky jsou k uzoufání, že Casper spíš pobíhá než hraje... protože Catherine Bell byla v mý raný pubertě něco jako bohyně. A dneska, po deseti letech, si pořád můžu říct, že to byla a pořád je nehorázně pěkná kun... baba. ()

kujon 

všechny recenze uživatele

Je to neskutečně špatně natočeno, zahráno i zrežírováno. I tak to má ale námět, který je naprosto skvělý a ze kterého by se dalo vytěžit mnohem, mnohem více. Kozy Catherine Bell tomu ale každopádně dávají šmrnc a v mém hodnocení posouvají film o jednu hvězdičku dále, na celkové krásné 3. Do budoucna jen houšť (samozřejmě těch koz, takto natočených filmů opravdu ne). ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Ode dne, kdy při reportáži v hořící elektrárně novinář Tom Merrick (Casper Van Dien) přišel o dva spolupracovníky, šel jeho rodinný i profesní život do háje. Po letech se dal vcelku do kupy, a znovu se chystá věnovat tomu, co umí nejlépe - hledat informace o katastrofách, které postihly lidstvo. Při zkoumání několika starších fotografií narazil na něco zvláštního - na fotografií z různých katastrof v rozmezí sto let byl vždy jeden a ten stejný muž. Dokáže Merrick odhalit záhadného muže, a tím zabránit i dalším katastrofám, které teprve mají přijít?... Což o to, námět filmu byl vcelku originální a hlavně docela zajímavý a zábavný. Zpracování formou televizního filmu s hlavními rolemi obsazenými Casperem Van Dienem a Catherine Bell bylo už o poznání horší (nebo spíš docela otřesné), a hodně tomu (otřesnému) zpracování napomáhal i český dabing. Moc mne nepotěšil ani závěr filmu, asi bych to ve stejné situaci udělal trochu jinak, ale pak by nemohli autoři skončit srdceryvným rodinným shledáním všech zúčastněných. Suma sumárum, mezi filmy, v nichž hlavní roli hraje Casper Van Dien docela dobrý, ale celkově dost bída... ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Pro mne jednu dobu celkem zajímavý katastrofický film i když tento žánrový přídomek mu zase až tak úplně nesedí, jelikož jde vlastně i o sci-fi, takže to není až tak jenoznačné. Pozitivní je jediná věc a to námět a osobně si jsem jistý, že kdyby se ho ujala jakákoli věhlasnější produkce a trochu ho dopilovala, tak jsem teď neřešil pouhé dvě hvězdy a film mohl světem putovat, jako velice vydařená podívaná. Takhle se z něj stal garážový paskvil, který nakones skončil pochopitelně jen na videu a já se jen utvrdil v tom, že takových zmařených námětů je v současné kinematografii bohužel pořád dostatek. ()

leafroller 

všechny recenze uživatele

Na tomhle béčku prostě není nic zvláštního, ale já ho mám rád stejně, jako mám rád všechny filmy o cestování časem. A když na začátku ponejprv utkví oko hrdiny na záhadných fotografiích, běhá mi mráz po zádech i dnes. A i když je scénář hodně programový, můžu se aspoň kochat krásnými vnadami mé oblíbenkyně paní Bellové. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Momenty, kdy policisté Baker (Lawrence Dane) a Stanton (James Allodi) přicházejí na stadion, se od sebe liší. V 67. minutě filmu se představuje pouze policista Baker, avšak když se scéna v 77. minutě opakuje, policista Baker představuje i svého kolegu. (Rebbit)

Reklama

Reklama