Reklama

Reklama

Bytost

  • USA The Entity (více)
Trailer

Obsahy(1)

Carla Morenová je ve svém pokoji kýmsi surově napadena a znásilněna. Nikdo, včetně manžela, jí ale nevěří, že útoky záhadné bytosti se opakují, ačkoli má tělo samou modřinu. Když se Carle nepochopitelným způsobem porouchá auto a ona se málem zabije, poslechne svou přítelkyni Cindy a vyhledá pomoc psychologa doktora Sneidermana. Ten s ní probírá její dětství a mládí a společně skládají mozaiku událostí, které by mohly nynější útoky vysvětlovat. Doktor Sneiderman usoudí, že útoky jsou jen Carliny představy, s jejichž pomocí se snaží vyrovnat s rozličnými životními traumaty. Carla s jeho závěry nesouhlasí a když ji chce doktor hospitalizovat, odmítne a rozhodne se čelit útokům dál sama a zůstat se svými dětmi. Nedlouho nato se Carla seznámí se dvěma parapsychology z místní univerzity, kteří ji vyslechnou a rozhodnou se věci přijít na kloub. K pokusu se dostaví i doktor Sneidrman, který parapsychologii nevěří a chce Carlu za každou cenu chránit... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Mno co k tomu říct. tenhle film mi byl už dlouhou dobu vytrvale doporučován a já se mu pořád z nějakých záhadných důvodů vyhejbal. No dneska nad ránem jsem to dal a jako nemusel jsem se jít po zhlédnutí osprchovat, to zase ne, ale je to solidní nálož. Tvůrci tu evidentně vsadili na známou poučku, že nejděsivější je to co není vidět a z takto prostým konceptem to funguje víc než obstojně. jenom bych to tak o 20 minut zkrátil, protože ke konci tomu začne lehce docházet dech, ale i tak jsem rád, že jsem se k tomu konečně dostal.75% ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Bytost za pochodu mení svoje žánrové zaradenie. Začína ako klasická duchárina, potom dráma o duševných nemociach a celé sa to zakončí v štýle sci-fi Insidious. S Insidious je tu priame prepojenie, nakoľko Barbara Hershey si o 30 rokov neskôr zahrala matku Josha Lamberta (Patrick Wilson). Scény v ktorých prichádza k zneužívaniu až znásilňovaniu si rozhodne neberú servítky a majú výborne zvládnuté neviditeľné ruky, a ústa. Dojmu škodí neúdernosť celkového tempa. Sú tam zbytočné opakovačky toho istého + neustále odchody a návraty. Možno neprávom prehliadaný horor, ktorý si však za to môže sám. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Po odporúčaní z diskusii k Paranormal Activity na tento film od Rogue musím dať za pravdu že PA je čajíček oproti tomuto neznámemu kúsku. Film šlape na solídne obrátku od úvodu, scény aktivity Entity sú doprevádzané nádherným dunením a rozhodne Entita sa s tým nesere a ide si po tom čo chce hneď od začiatku. Prvá scéna znásilnenia je geniálna vzhľadom na jej spracovanie ako by bola znásilnená nejakým hmotným votrelcom. Všetko vyvrcholí znásilnením pred jej vlastnými deťmi. Beznádej vyplýva z toho že obeti nechce nikto z triezvo uvažujúcich doktorov uveriť a aj keď narazí na ľudí, ktorí sa zaujímajú o paranormálne javy, odohnanie Entity je zdá sa nad akékoľvek ľudské sily. Naviac obligátne podľa skutočnej udalosti tomu filmu pridáva na sile a ako dokáže byť taká posledná veta v textovej forme na záver filmu úderná sa môžete presvedčiť ak zhliadnete práve The Entity. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Film podľa skutočnosti o Carle Morenovej, ktorú jedného večera znásilnil duch. Od tejto nepríjemnej skúsenosti sa jej život dokonale obracia hore nohami. Nikto jej totiž nevie pomôcť. Psychológovia ju označujú za chorú osobu, a skupinka vyšetrovateľov paranormálnych javov nevie čo robiť. Posledným pokusom ostáva použitie hélia a ducha tak uväzniť. Podarí sa nebezpečný plán? Vždy keď pozerám nejaký horor z 80´ rokov, mám pocit, že listujem vo veľmi starej knihe dejepisu, ktorá je neúplná a chýbajú nejaké fakty. Štipka napätia s komickými efektmi, to nie je nič pre mňa. Kvalitu snímku tak nezachráni ani slušný príbeh či herecký výkon Barbary Hershej. Opäť som sa raz presvedčil, že klasiku môžem z ďaleka obchádzať - 50%. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Jako horor nic moc, konfrontační fáze jsou sice zručně sehrané a přicházejí nečekaně rychle, nicméně násilný hudební doprovod absolutně likviduje jakékoliv záchvěvy atmosféry. Napomáhá tomu i fakt, že zdejší duch místo bouchání s dveřmi a zhasínání světel hned od začátku znásilňuje hlavní protagonistku. Značně rychlý úvod zároveň znemožňuje postupné gradování scén, takže veškerá další napadnutí jsou spíše repeticí obohacenou o klasické motivy (rozbíjení oken atp.). O poznání přívětivější by byl psychologický pohled, který je však dost ztížen faktem, že svědkem paranormálních jevů se postupně stává čím dál více postav, takže nedává příliš velký smysl. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (7)

  • Syn skutečné Carly Moran popisoval, jak byla jeho matka při jednom z útoků odhozena a uhodila se do hlavy. Když se pokusil zakročit, byl taktéž odhozen a zlomil si ruku. Během natáčení této scény si David Labiosa hrající Billyho přivodil stejné zranění. (HellFire)
  • Pro scény, kde se entita dotýká Carly Moran (Barbara Hershey) vymyslel tým speciálních efektů systém přístrojů, pomocí kterých byli schopni foukat horký vzduch. (HellFire)
  • Podobný prípad sa mal skutočne odohrať v roku 1974. O takých zážitkoch hovorí žena menom Doris Bither z Kalifornie. (joske88)

Reklama

Reklama