Reklama

Reklama

Plechová kavalerie

(seriál)

Epizody(7)

Je léto a začínají žně. Vydáme se za volanty kombajnů s legendami českého hereckého nebe napříč bývalým Československem. Prožijeme společně pracovní i osobní příběhy party kombajnérů z Nepomuku, která svádí boj o zrno na Slovensku, na Hané i v jižních Čechách. (oficiální text distributora)

Recenze (183)

klúčik 

všechny recenze uživatele

Režisér J.Dudek natočil veľa výborných vecí. Bohužiaľ tento seriál - asi na niekoho objednávku sa nepodaril. Scenár napísal sám Dietl - ani to nemusí byť záruka niečoho úspešného. Väčšinou to tak býva, že to čo sa robí nasilu tak aj dopadne. Herecké obsadenie nie je zlé. Režisér Dudek si vedel vybrať vždy dobrých hercov. No nepáčilo sa mi, že pán Menšík ako astmatik celý seriál prefajčil. Nebolo záberu kde by nemal cigáro v ústach. Jan Hartl, asi dostal dovtedy najväčšiu postavu. Ale asi najlepšia figurka bol "záletník" Jaromír Hanzlík. Za hercov 30%. ()

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vozili jste se jako děti rádi kombajnem? Já ano, tady se musím přiznat k nadržování. Bohatě by stačilo o tři díly méně, ubylo by nejvíc do oka bijících vykonstruovaných problémů, které tahle parta řešila. Hartl mi připadá jako na drogách, celou dobu člověk marně čeká, kdy se probere. Vím, že jeho postava nebyla psaná jako někdo, kdo to nakonec všechno zvládne, ale takové vykreslení neschopnosti u hlavní postavy bylo do očí bijící. Natěšení kombajnéři očekávající, jak se o nich bude psát v Rudém právu, na mě taky byla trochu silná káva, ale při pohledu na ty krásné stroje a nekonečné lány obilí člověk leccos odpustí. A Jaroslav Moučka? Pánové, ten nás dostat do parády, tak by nás vlídným slovem přesvědčil ke vstupu do strany všechny. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

"A KRUCI! TADY NĚKDO HRAJE FOTBAL S PRIBIŇÁKAMA!" Agitka neagitka, Dietl to měl prostě v paži a i když se můžem pošklebovat řešeným pseudoproblémům, tak premisa o nezkušeným inťošovi, na jehož bedra je naražená tíha velení bandě kombajnérskejch mazáků a handrkování se s ješitnejma lokálníma papalášema, je super, každej díl má svůj poctivej konflikt, všechno se ve finále pěkně zúročí a celou dobu to má kvalitního záporáka. Navíc to jistí kvalitní herci na čele s Menšíkem a ty Moučkovy soudruhy ředitele fakt žeru. A ty hlášky! "TO JE ALE PĚKNEJ VEČER, CO? TAKOVÝ VLAHO..." ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem měl teď hovno na práci, rozhodnul jsem se zhlédnout všech 7 dílů tohoto seriálu s nálepkou 275. nejhroší seriál podle čsfd. Mně to teda zase tak strašný nepřišlo. Ostatně kompletní seriál (dohromady nějakejch 6 hodin) jsem zvládnul za 2 dny. Je sice fakt, že zápletky jsou dost primitivní a nikdy bych nevěřil, že se dá natočit celej díl o tom, že pracovníci na poli dostávaj svačiny na hovno, ale pořád je to asi 100× lepší než současný seriály typu Velmi křehké vztahy, Ordinace v růžový zahradě a podobný sračky. Většina herců to zahrála celkem se ctí, i když jejich postavy jsou ve většině případů takový nekomplikovaný figurky. Obsazení různejch menších rolí je takovej bonus. Třeba Filipovský jako náruživej mariášník je super. Ale největší zabiják je Moučka. Ten tady měl takovou předehru k Okresu na severu. Mam pocit, že Moučka by dokázal za 5 minut přesvědčit francouzský odboráře, aby zrušili generální stávku a šli někam házet lopatou :-) 55% ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

No jo no, tohle mlékárny z Posázaví těžce podcenily. Zatímco ještě před dvěma rokama zahrnuly Lipskýho a Svěráka zlatem, takže ti vychválili jejich výrobek do nebes a nechali cpát pribináčkem i stoletý duchy, Dietlovi odmítly i takovou drobnost, jako dát mu zdarma pribináčka ke snídani, a takhle to dopadlo. Dokonalý antiproduktplejsment, jak říkáme my frikulíni. Pokud tedy nevezmeme do úvahy takovou nepravděpodobnou variantu, že se ty mlékárny chtěly prosadit mezi fotbalisty, jako ukázat jim, že když maj pribináčky, míč nepotřebujou. Jinak já mám pro tyhle socialistický seriály slabost, jak se tak líně převalujou, v podstatě se v nich nic zlýho nestane, všechno končí rozjuchanou selankou... No i když, v tomhle případě jsme si užili akce až až, mám na mysli ten převrácenej kombajn, to bylo drámo. Mimochodem, pod dojmem této scény pak v Německu natočili na podobný téma celej seriál, myslím, že se jmenoval Kobra. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (25)

  • Jaromír Hanzlík (Vilda Muclinger) hraje roli sebevědomého playboye a lamače srdcí dívek a žen, kterým se stále snaží dostat za každou cenu do kalhotek. Vilda Muclinger na krku nosí přívěšek býka, který má dodat jeho sexuálním schopnostem patřičnou váhu. Tento býček se dal opatřit za socialismu z některých španělských vín značek Sangre de Toro, Torres apod. Že tuto figurku nosí dospělý muž působí značně infantilně. (Cenobita)
  • Natáčelo se v Berouně, Hostomicích, Mělníku, Mníšku pod Brdy, Řevnicích, Zdicích, Staré Huti, zámku Dlouhá Lhota a na nádraží v Dobřichovicích. (M.B)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno