Reklama

Reklama

Plechová kavalerie

(seriál)

Epizody(7)

Je léto a začínají žně. Vydáme se za volanty kombajnů s legendami českého hereckého nebe napříč bývalým Československem. Prožijeme společně pracovní i osobní příběhy party kombajnérů z Nepomuku, která svádí boj o zrno na Slovensku, na Hané i v jižních Čechách. (oficiální text distributora)

Recenze (183)

Xeelee 

všechny recenze uživatele

S odstupem času se z Plechové kavalérie stal úsměvnej (ale pořád stejně debilní – to měla bejt antipropaganda?) normalizační seriál, kterej „kvalitou„ za současnými tzv. nekonečnými normalizačními seriály (Rodinná pouta / Velmi křehké vztahy) a jiným zvěrstvem dost zaostává. Herci si tu dokonce dovolujou hrát a kameraman stát za kamerou a kombajny kombajnovat! ()

Prubner 

všechny recenze uživatele

Ze seriálu se sice člověk dozvěděl, jak to chodilo u kombajnérů, ale není to prostředí natolik zajímavé, aby o tom mohl vzniknout seriál, natož sedmidílný. Jen těžko se tu hledají nějaké velké konflikty, a tak scenárista musel doslova vařit z vody a postavit např. celý jeden díl na tom, že kombajnéři dostali ke svačině místo párků pribináčky. Inu, velká natahovaná nuda. ()

Reklama

Starbuck 

všechny recenze uživatele

Tak seriál o kombajnech jsem třeba ještě nikdy neviděla, takže bych to hned nezatratila. Jako jasně střídá se tam sice jenom pár lokací jako ubytovna, pole a míhající se kombajny, jídlo. Svačině je třeba věnován jeden celý díl, nechápu co měli proti pribináčkům vždyž je to ňamka ale zpátky k věci soudruzi. Jo ještě a pak jakože nějaký ten problém aby se něco dělo. No a pak popojedou a ten koloběh jede nanovo. Hartl tam možná hraje trochu trotla, ale milýho trotla. Jinak soudruzi pozor ať vám nedojdou řemeny, protože bez řemenů prostě nemůžeme. EDIT: Ne beru zpět není trotl je úžasnej :) EDIT: Nic proti opakující se hudbě ale soudruzi jsou i jiné tóny. ()

Dzonysek 

všechny recenze uživatele

Chápu, že tenhle seriál je celkem agitka o slastech a strastech mechanizovanýho zemědělství. Ale na druhou stranu, Jaroslav Dietl celkem věrohodně vystihnul charaktery obyčejnejch kombajnérů a herecký výkony působí taky přesvědčivě. Třeba Jaroslavu Moučkovi role předsedy (soudruha ředitele) sedí, jak kdyby se pro ni narodil. Takže i přes spoustu slabých a místy skutečně k smrti únavných scén, i přes kupu zavádějících a zkreslujících zobrazení, přes všechno hodnotím průměrem, právě s ohledem na herecké obsazení a výkony. ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Čtveráctví, furiantství a odpovědnost zájezdního kabaretu s pacholíkem a rohlíkem nad symbolickou partií licitovanýho mariáše. Vrcholí bitva o zrno, ale proti šlendriánu štábu nižších vedoucích složek se pro konečné vítězství musí spojit pracující lid se stranou. Scénáristické vlažno pozdvihují herecké výkony s Menšíkem, stydlínem Hartlem a Samkem v čele a pestrá košile donjuána J.Hanzlíka. Stylově příkladně dobová, uměřeně optimistická hudba: Zd.Marat ()

Galerie (19)

Zajímavosti (25)

  • Pokaždé, když se mluví o doprovodném vozidlu, je toto označováno jako GAZ (tedy ruský terénní automobil). Ve skutečnosti je doprodovným vozem jeho vzhledově totožný rumunský ekvivalent ARO M461. (cundak)
  • Kombajnér (Vladimír Menšík) říká: „Byl rozpálený jako drajfus.“ Drajfus je trojnožka do kamen nebo na napařování knedlíků. (sator)

Reklama

Reklama