Reklama

Reklama

Plechová kavalerie

(seriál)

Epizody(7)

Je léto a začínají žně. Vydáme se za volanty kombajnů s legendami českého hereckého nebe napříč bývalým Československem. Prožijeme společně pracovní i osobní příběhy party kombajnérů z Nepomuku, která svádí boj o zrno na Slovensku, na Hané i v jižních Čechách. (oficiální text distributora)

Recenze (183)

marttaN 

všechny recenze uživatele

Dietl byl prostě "prodejná kurwa" (myslím to v dobrém smyslu), soudruzi si žádali agitační seriál o statečných kombajnérech, tak Jarda vzal tužku a dal jim co chtěli. Rachitického ynteligenta se sennou rýmou v podání Honzy Hartla si během seriálu prostě zamilujete a i další herci hrají dobře, Menšík v roli takového mentora mladého brigadýra, Hanzlík jako nemotorný lamač srdcí, nebo Jiří Samek coby charismatický záporák Straka. Teda kapitola sama pro sebe je Moučka v roli jak jinak soudruha ředitele, tohle je fakt maso, ale taková byla doba, takže zatracovat tenhle seriál by byla škoda. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem měl teď hovno na práci, rozhodnul jsem se zhlédnout všech 7 dílů tohoto seriálu s nálepkou 275. nejhroší seriál podle čsfd. Mně to teda zase tak strašný nepřišlo. Ostatně kompletní seriál (dohromady nějakejch 6 hodin) jsem zvládnul za 2 dny. Je sice fakt, že zápletky jsou dost primitivní a nikdy bych nevěřil, že se dá natočit celej díl o tom, že pracovníci na poli dostávaj svačiny na hovno, ale pořád je to asi 100× lepší než současný seriály typu Velmi křehké vztahy, Ordinace v růžový zahradě a podobný sračky. Většina herců to zahrála celkem se ctí, i když jejich postavy jsou ve většině případů takový nekomplikovaný figurky. Obsazení různejch menších rolí je takovej bonus. Třeba Filipovský jako náruživej mariášník je super. Ale největší zabiják je Moučka. Ten tady měl takovou předehru k Okresu na severu. Mam pocit, že Moučka by dokázal za 5 minut přesvědčit francouzský odboráře, aby zrušili generální stávku a šli někam házet lopatou :-) 55% ()

Reklama

mh.mail 

všechny recenze uživatele

20% - Opravdu ne moc povedený seriál. Prakticky neuvěřitelný příběh, kdy ředitel strojní a traktorové stanice určí vedoucím výpravy kombajnérů nezkušeného a neprůbojného rostlináře jenom proto, že se mu jednou odvážil odporovat. Víťa Kubánek byl opravdu po celý seriál zralý na proplesknutí. Z celého seriálu se mi nejvíc líbí hudební motiv, který zazní pouze dvakrát, a to vždy jako podklad partie licitovaného mariáše, kterou hraje Víťa Kubánek spolu s Holečkem (V. Menšík) v hospodě proti místním dědkům (M. Homola a F. Filipovský). ()

golfista 

všechny recenze uživatele

V době vysílání (premiérového) jsem tenhle seriál považoval za nejhorší český seriál všech dob. S odstupem času zůstává sice stále z pohledu kvality u dna, ale některé "polistopadové" seriály se stačily hravě dostat mezi to pomyslné dno a tohle dílo..... Nechám si proto i v hodnocení určitou "rezervu" pro další nové české seriály :) ()

anli 

všechny recenze uživatele

Další z řady normalizačních nutností,tentokrát z prostředí kombajnérů a žní.Napsané to je vcelku ucházejíce,některé postavy jsou opravdu zábavné(Menšík,Filipovský)a některé i zajimavé(Hartl,Hanzlík,Hrušínský)a celkově vše opět drží nad vodou herci.Což je patrné u většiny vynucené socialistické produkce té doby-nebýt velmi kvalitních herců a hereček,nedalo by se dnes na ro dívat a ani pes by po tom neštěkl.Je to opravdu velmi jednoduché téma s místy dost naivními zápletkami,kterému se dnes většina lidí asi bude smát,ale znám mnohem horší a stupidní seriály,než je právě tento.Plecháči to mají u mě za 45%,hlavně kvůli hercům,na které je pořád stejná radost se dívat a i když hrají v tomhle,tak prostě HRAJÍ,což se dnes u seriálové tvorby moc nevidí. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (25)

  • Přestože hlavním tématem epizody jsou falešné hektary, tedy podezření, že odpovědní pracovníci lhali o skutečných výměrech obilí a šidili tak kombajnéry, příběh zůstal nedořešen a pravda nebyla vyřčena. (sator)
  • Úřednici (Táňa Hrivnáková) ulítne při jízdě autem čepeček, aniž na to reaguje nebo se pro něj vrátí. (sator)

Reklama

Reklama