Reklama

Reklama

Základ rodiny

  • USA The Family Stone (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Sarah Jessica Parker v roli, za kterou byla nominovaná na Zlatý globus* a další zářivé hvězdy vládnou úžasné komedii nabité „břitkým humorem“ (Rolling Stone)! Základ rodiny je okouzlující romantický film, během kterého se nepřestanete smát! Věčně podrážděná a až příliš konzervativní ředitelka korporace Meredith Morton (Sarah Jessica Parker) je zvyklá na život na Manhattanu, ale teď musí důvěrně známé prostředí na chvíli opustit. Čeká jí návštěva u rodiny svého přítele Everetta Stona (Dermot Mulroney). Stoneovi jsou ale hodně svérázní lidé a najít společnou řeč s odměřenou cizinkou pro ně nebude snadné. K tomu, aby si Meredith získala jejich srdce, bude potřeba jeden nečekaný host, dvě překvapivá milostná vzplanutí a několik piv! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (146)

Looser 

všechny recenze uživatele

Nakonec to nebylo tak strašné jak jsem očekával a to hlavně díky Jesice Parker, které tady (narozdíl od Failure to launch) role vyloženě sedla, Diane Keaton a Dermontovi, který si jako obvykle zahrál fešáka. I když je film velmi lehce předvídatelný a i zde najdeme pár oslích můstků, pořád se jedná lehký nadprůměr dnešní holywoodské produkce. Film má velmi příjemnou domácí atmosféru, která je doslova cítit z obrazovky. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Vánoční snímek o tom, jak se jedna rozvětvená rodina sešla u rozsvíceného stromečku. Než došlo k všeobecné rodinné spokojenosti, tak seriózní Everett představil své srdečné rodině snoubenku Meredith a tím odstartoval snahu o záchranu situace. Celá rodina totiž, na rozdíl od Everetta pochopila, že Meredith se pro něj nehodí a pohodový bratr Ben alespoň poznal, s kým by si rád zařádil v posteli. Není to žádná taškařice, ale scény typu: "Nemohu si tě vzít, protože jsem se vyspala s tvým bratrem. - Ale my jsme spolu nespali! - To mě nikdo nemá rád?" mě vždy dokáží pobavit. ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Príjemna vianočná atmosféra, no dojem kazí, že ak sa človek nad tým trošku zamyslí, tak vidí ako sú všetky kladne prezentované postavy zlé (a nemyslím napísané, ale vyslovene zlí ľudia). K dobrému dojmu nakoniec pomáhajú sympatickí herci na čele s výbornou Sarah Jessicou Parker (fakt som nemyslel, že to niekedy napíšem :) ). Hlavne oni dali celej tej nemorálnej zvrátenosti (aj v zápletke) vydávajúcej sa za feel good film, obstojný šarm. 6/10 ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak to je za dnešek už třetí film, odehrávající se o Vánocích, ale bez té pravé vánoční atmosféry, který jsem viděl. Film se sice odehrává o Vánocích, ale za vánoční film ho označit nemohu, protože Vánoce jsou zde jen jako podklad k vyřešení složitých rodinných vztahů, takže opět jako u předchozího filmu musím konstatovat, že tento film není úplně vhodné sledovat o Vánocích, ale tak nějak nejlépe týden před Štědrým dnem, aby to na Vánoce trochu naladilo a přeneslo na diváka trochu té vánoční atmosféry. Ale jinak je to zajímavý příběh o jednom zajímavém rodinném vánočním setkání, kde ale chybí to pravé nadšení z Vánoc, prostě jako by všichni plánovali Vánoce protrpět, a nikoliv si je užít. Což u takového filmu odehrávajícího se o vánočních svátcích zamrzí. Ale je pravda, že film téměř nenudí, je na co se dívat a na konci nám tvůrci naservírují i trochu toho pobavení. Herecké výkony jsou docela dobré, rozhodně překvapí Luke Wilson, ale je zajímavé vidět třeba takového Dermota Mulroneyho, kterého mám pořád zafixovaného jako herce z filmu "Svatba mého nejlepšího přítele" a proto ho bedlivě pozoruji v každé další roli, ve které se objeví. A Diane Keaton jako maminka zde předvádí také velice dobrý výkon. Tohle je tedy film, který je bezesporu zajímavý, a na který stojí za to se kouknout. Ale bohužel nevybočuje z průměru, takže uděluji tři hvězdičky. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Přestože film si zde zjevně nenašel velké publikum, mám ho velice ráda. Není to komedie, i když to tak zpočátku působí. Je to film o jedné cynické rodince, do které syn přivede o Vánocích svoji městskou holku, která ačkoli není zlá, prostě nezapadne. A ta když šlápne do lejna, už ho jenom rozmazává a rozmazává a situace se stane natolik neúnosnou, že vše vygraduje v obrovskou hádku, během které spadne několik masek rovnou na zem. Ale není to tak velký průser, jak bychom čekali, odkryje se totiž hlavně láska. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Fotografie mladé těhotné Sybil (Diane Keaton), kterou dává Meredith (Sarah Jessica Parker) dalším členům rodiny, je skutečná fotografie mladé Diane Keaton. Ta však nikdy těhotná nebyla, a proto byla tato fotografie digitálně upravena. (jezurka42)
  • Luke Wilson si při natáčení zlomil zub a zeptal se proto své kolegyně Diane Keaton, jestli by mu nedoporučila nějakého dobrého zubaře. Keaton mu tedy dala telefonní číslo. Když na něj poté Wilson zavolal, zjistil, že se jedná o psychologa. (jezurka42)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

14.12.2005

16. února 2006 proběhne v Los Angeles 63. ročník slavnostního udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Těm letošním zřejmě bude dominovat (alespoň, co se počtu nominací… (více)

Reklama

Reklama